۷۰ هزار دانشآموز در آزمون مدارس نمونه دولتی پذیرفته شدند + زمان ثبتنام و اعتراض
مدیرکل دفتر آموزش دوره دوم متوسطه نظری وزارت آموزش و پرورش به تشریح جزئیات نتایج آزمون مدارس نمونه دولتی پرداخت و گفت: ۷۰ هزار و ۳۱۴ دانشآموز در این آزمون پذیرفته شدند.
عباس سلطانیان مدیرکل دفتر آموزش دوره دوم متوسطه نظری وزارت آموزش و پرورش در گفتوگو با خبرنگار آموزش و پرورش خبرگزاری فارس با اشاره به اعلام نتایج آزمون ورودی مدارس نمونه دولتی، اظهار کرد: بر اساس دستورالعملی که وزارت آموزش و پرورش در اسفند ۱۴۰۱ ارسال کرد، فرایند ثبتنام دانشآموزان از ۱۵ فروردین شروع شد و با توجه به اینکه هدفمان جذب حداکثری دانشآموزان متقاضی برای برگزاری آزمون بود، دو بار این فرایند را تمدید کردیم.
وی با بیان اینکه آزمون ورودی مدارس نمونه دولتی ساعت ۸ صبح ۹ تیر به صورت هماهنگ در سراسر کشور برگزار شد، افزود: این آزمون برای جذب دانشآموزان در ۸۲۰ واحد آموزشی نمونه دولتی در سراسر کشور شامل ۷۴ هنرستان و ۷۴۶ دبیرستان نمونه دولتی برگزار شد.
* ۷۰ هزار و ۳۱۴ نفر در آزمون مدارس نمونه دولتی پذیرفته شدند
سلطانیان با تأکید بر اینکه بر اساس اساسنامه و شیوهنامه مدارس نمونه دولتی باید دانشآموزان پایه دهم را با برگزاری آزمون سراسری جذب کنیم، ادامه داد: ۲۶۹ هزار و ۴۹۲ نفر دانشآموز در جلسه امتحان حاضر شدند که از این تعداد بعد از برگزاری آزمون و انجام فرایند تصحیح پاسخنامهها و اعمال معدل دانشآموزان، ۷۰ هزار و ۳۱۴ نفر پذیرفته شدند.
وی با بیان اینکه شب گذشته نتایج پذیرفتهشدگان آزمون مدارس نمونه دولتی روی سامانه my.medu.ir قرار گرفت، گفت: از تعداد پذیرفتهشدگان نهایی آزمون مدارس نمونه دولتی، ۶۳ هزار و ۷۷۵ نفر دانشآموزان پایه دهم پذیرفته شده در دبیرستانهای نمونه دولتی و ۶۵۳۹ نفر پذیرفته شده در هنرستانها هستند.
* سهم دانشآموزان روستایی از آزمون مدارس نمونه دولتی
سلطانیان با تأکید بر اینکه اگر آمار پذیرفتهشدگان را با آمار حاضرین در جلسه امتحان مطابقت کنیم، 26 درصد از افرادی که در این آزمون امتحان دادند، پذیرفته شدند، افزود: یکی از سیاستهای شورای عالی آموزش و پرورش، توسعه عدالت آموزشی است و اینکه دانشآموزان مناطق روستایی در سراسر کشور این فرصت را داشته باشند که در مدارس خاص مثل مدارس نمونه دولتی ثبتنام کنند؛ به همین دلیل در دستورالعمل آزمون اعلام کردیم که متناسب با تعداد و سهم دانشآموزان روستایی شرکت کننده در آزمون، درصد پذیرش آنها را هم تعیین میکنیم.
مدیرکل دفتر آموزش دوره دوم متوسطه نظری وزارت آموزش و پرورش ادامه داد: بعد از برگزاری آزمون و حضور دانشآموزان روستایی در سراسر کشور، 15 درصد از شرکتکنندگان و پذیرفته شدگان دانشآموزان مناطق روستایی هستند.
وی درباره نحوه احصای پذیرفتهشدگان، اضافه کرد: طبق قانون دانشآموزانی که در آزمون شرکت کردند، پایه نهم بودند و شرط اساسی برای اینکه پاسخنامه این دانشآموزان تصحیح شود، این است که معدل کتبی امتحانات خردادشان باید حداقل عدد ۱۷ باشد.
* آغاز ثبتنام در مدارس نمونه دولتی از ۲۳ مرداد
مدیرکل دفتر آموزش دوره دوم متوسطه نظری وزارت آموزش و پرورش توضیح داد: اگر دانشآموزی در آزمون شرکت کند و حداقل معدل ۱۷ را داشته باشد، ۵۰ درصد از نمره کل آزمونش مربوط به معدل میشود و ۵۰ درصد دیگر نمره آزمون است و نمره کل از مجموع نمره آزمون و معدل است.
وی ادامه داد: در ذیل کارنامه دانشآموزان پذیرفته شده، اعلام کردیم که این دانشآموزان میتوانند از روز دوشنبه هفته آینده یعنی ۲۳ مرداد به مدارس نمونه دولتی پذیرفته شده مراجعه کنند و تا چهارشنبه اول شهریور فرصت دارند در مدارس ثبتنام کنند.
* اسامی ذخیرههای پذیرفته شده در شهریور اعلام میشود
سلطانیان با تأکید بر اینکه دانشآموزان پذیرفته شده باید در فرصت قانونی در مدارس نمونه دولتی ثبتنام کنند، گفت: اگر دانشآموزان پذیرفته شده از این فرصت استفاده نکنند، مکلف هستیم بعد از فرصت قانونی، از مدیران مدارس ظرفیتهای خالیشان را دریافت کنیم و دانشآموزان ذخیره را برای تکمیل ظرفیت در این مدارس معرفی کنیم.
وی تصریح کرد: دانشآموزانی که در این آزمون پذیرفته نشدند، خیلی نگران نباشند ممکن است برخی از آنها در مرحله بعدی که مرحله اعلام اسامی ذخیرههاست، پذیرفته شوند؛ چرا که برخی دانشآموزان در مدارس تیزهوشان قبول شدند یا انتقال میگیرند و بعد از قبولی به شهرستان یا استان دیگری میروند.
* قانون انتقال از مدرسه نمونه دولتی یک استان به مدرسه نمونه دولتی استان دیگر
مدیرکل دفتر آموزش دوره دوم متوسطه نظری وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه انتقال دانشآموزان پذیرفته شده در داخل منطقه ممنوع است، اظهار کرد: دانشآموزانی که بعد از قبول شدن درخواست جابجایی به مدارس خارج از شهرستان و استان خود را دارند حتما باید ببینند که آیا در مدرسه مورد تقاضای خودشان در آن استان مقصد، ظرفیت خالی در رشته آنها وجود دارد؟
وی افزود: اگر ظرفیت خالی در مدرسه مورد تقاضا وجود داشت و نمره کل این دانشآموز از آخرین فرد پذیرفته شده در مدرسه کمتر نباشد، میتواند در آنجا ثبتنام کند؛ البته این دانشآموزان باید حتما از ادارهکل آموزش و پرورش استان محل سکونت فعلی خودشان نامهای به استان مقصد دریافت کنند و به آنجا مراجعه کنند تا فرایند توسط استان مقصد طی شود و نامه ثبتنام به دانشآموزان شود.
سلطانیان درباره زمان نقل و انتقال دانشآموزان تصریح کرد: دانشآموزان میتوانند بعد از اتمام فرصت ثبتنام اصلی یعنی از دوم شهریور مراجعه کند؛ مدارس نمونه دولتی در بازه ۲۳ مرداد تا اول شهریور مکلف هستند که دانشآموزان خودشان را ثبتنام کنند.
وی ادامه داد: تفاوتی که امسال در اعلام نتایج وجود داشت، این بود که سنوات قبل همیشه اسامی پذیرفتهشدگان مدارس استعدادهای درخشان بعد از مدارس نمونه دولتی اعلام میشد اما امسال این اتفاق خوب رقم خورد که ابتدا اسامی پذیرفتهشدگان تیزهوشان و بعد مدارس نمونه دولتی اعلام شد تا اگر دانشآموزان در هردو جا قبول شدند بتوانند خیلی راحت تصمیمگیری کنند و در زمان مناسب به مدارس مراجعه کنند.
* نحوه اعتراض به نتایج آزمون مدارس نمونه دولتی
مدیرکل دفتر آموزش دوره دوم متوسطه نظری وزارت آموزش و پرورش درباره فرصت اعتراض به نتایج آزمون مدارس نمونه دولتی گفت: در سامانه وزارت آموزش و پرورش به آدرس my.medu.ir نتایج اعلام شده است و کارنامه دانشآموزان بارگذاری شده است؛ ذیل کارنامه، پاسخبرگ دانشآموز را هم گذاشتیم به او نشان دادیم که اگر سوال اول گزینه «ب» را زده است، گزینه صحیح بوده یا گزینه صحیح نیست.
وی ادامه داد: اگر دانشآموزی درخواست تجدید نظر داشته باشد، در همانجا گزینهای پیشبینی شده است که میتواند درخواست دهد؛ حتی مشخص کردیم که نوع اعتراض چیست و توضیحات اضافه را نیز میتواند درج کند؛ بعد از 3 الی 4 روز که این موارد را جمع کردیم، پاسخ را از طریق همان سامانه به دانشآموز اعلام خواهیم کرد.
پایان پیام/
ثبت دیدگاه