علنی به نقل از ایسنا /چهارمحال و بختیاری خشکسالیهای پی در پی در سالهای اخیر و کاهش چشمگیر بارش موجب کاهش تولید علوفه و از بین رفتن مراتع در چهارمحال و بختیاری شد، کمبود علوفه و افزایش چند برابری قیمت آن دامداران و عشایر را با مشکلات زیادی روبرو کرد، در ماههای اخیر نیز شاهد تجمعات اعتراضی دامداران در سراسر کشور بودیم.
به گزارش علنی به نقل از ایسنا ، بحث خرید تضمینی دام از عشایر و دامداران در کشور مطرح شد، باوجود ابلاغ وزیر جهادکشاورزی برای خرید تضمینی دام عشایر، اما این طرح در برخی از استانها از جمله چهارمحال و بختیاری اجرایی نشده است.
هزینه نگهداری دام بهعلت ضعیف شدن مراتع، گرانی علوفه و کمبود آن در کشور برای بسیاری از عشایر و دامداران بهصرفه نیست و دامداران بسیار متضرر شدهاند و دام خود را با قیمت بسیار پایین بهفروش میرسانند.
اگر در حال حاضر تدبیری برای خرید تضمیمنی دام و ذخیره گوشت قرمز در استانها صورت نگیرد، در شش ماهه دوم سال با کمبود گوشت قرمز مواجه خواهیم شد.
فروش دامهای مولد بدون شک یک تهدید اساسی در آینده تولید گوشت قرمز محسوب میشود، مسئولان باید هرچه سریعتر از فروش دامهای مولد در کشور جلوگیری کنند و چارهای برای تامین علوفه و اختصاص یارانه برای خرید نهاده و علوفه به دامداران و عشایر بیاندیشند.
خرید تضمینی دام عشایر بهزودی در چهارمحال و بختیاری آغاز میشود
عطاءالله ابراهیمی- رئیس سازمان جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری با اشاره به تشدید شرایط خشکسالی و عواقب آن بر بخش کشاورزی، اظهار کرد: حمایت از عشایر استان بهعنوان تولیدکنندگان گوشت قرمز ضروری و اجتناب ناپذیر است.
وی بیان کرد: برای جلوگیری از تنش و جلوگیری از افزایش قیمت گوشت قرمز در بازار خرید تضمینی دام زنده از عشایر چهارمحال و بختیاری در دستور کار قرار گرفته است.
ابراهیمی سهمیه ابلاغی خرید دام مازاد عشایر چهارمحال و بختیاری را ۱۳۰ هزار راس شامل ۱۲۰ هزار راس میش و ۱۰ هزار راس بز عنوان کرد و گفت: در خرید تضمینی دام زنده از عشایر به ازای هر کیلوگرم خرید دام زنده سه کیلوگرم جو رایانهای تشویقی به عشایر پرداخت خواهد شد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری عنوان کرد: تلاش میشود با هماهنگی و تامین اعتبار خرید تضمینی دام زنده عشایر بهزودی در استان آغاز شود.
تاکنون مجوزی برای خرید تضمینی دام در چهارمحال و بختیاری صادر نشده است
آلمومن- مدیر پشتیبانی امور دام چهارمحال و بختیاری با اشاره به اینکه هنوز مجوزی برای خرید تضمینی دام در این استان صادر نشده است، اظهار کرد: در حال حاضر تنها برای حدود هشت استان مجوز برای خرید تضمینی دام عشایر و دامداران صادر شده است، در حال پیگیری برای صدور مجوز خرید تضمینی دام در استان هستیم.
وی افزود: پیشبینی میشود ظرف چند هفته آینده مجوز برای خرید تضمینی دام در چهارمحال و بختیاری صادر شود، طبق پیشبینیها در گام اول مجوز خرید نزدیک به ۱۳۰ هزار راس دام صادر میشود، بهطور میانگین قیمت خرید هر کیلوگرم دام زنده ۴۵ هزار تومان تعیین شده است، این قیمت بسته به نوع دام افزایش و کاهش پیدا میکند.
آلمومن بیان کرد: باید هماهنگیهای لازم با کشتارگاه انجام شود، مشکلی از نظر سردخانه برای ذخیره گوشت در چهارمحال و بختیاری وجود ندارد.
مدیر پشتیبانی امور دام چهارمحال و بختیاری عنوان کرد: پس از کشتار بهصورت روزانه باید گوشت بستهبندی و آماده تحویل به سردخانه شود.
هماهنگی لازم با کشتارگاه و سردخانه برای خرید تضمینی دام و ذخیره گوشت صورت گرفته است
یحیی حسینپور- مدیرکل امور عشایر چهارمحال و بختیاری در گفتوگو با علنی به نقل از ایسنا در خصوص خرید تضمینی دام عشایر، اظهار کرد: جلسات هماهنگی برای این کار برگزار و بخشنامههای آن نیز تدوین شده است.
وی با بیان اینکه پس از خرید تضمینی دام باید تحویل کشتارگاه شود، عنوان کرد: بههمین منظور جلسات هماهنگی با کشتارگاه جونقان برگزار شده است و این کشتارگاه آمادگی کامل برای کشتار دام دارد.
حسینپور با بیان اینکه باید برای خرید تضمینی دام در چهارمحال و بختیاری مجوز صادر شود، گفت: این مسئله نیز نیازمند تخصیص اعتبار است، در حال حاضر تاکنون نزدیک به ۳۰ هزار دام در کشور خریداری شده است، تمامی بسترها برای خرید دام و ذخیرهسازی گوشت در استان فراهم شده است.
مدیرکل امور عشایر چهارمحال و بختیاری با اشاره به اینکه سهمیه تخصیص یافته به این استان برای خرید تضمینی دام ۱۳۰ هزار راس است، بیان کرد: اگر اعتبار مازاد به استان اختصاص پیدا کند، میتوانیم میزان بیشتری دام خریداری کنم، همچنین باتوجه به مشترک بودن دام عشایر چهارمحال و بختیاری و خوزستان میتوانیم حدود ۲۰۰ هزار دام مازاد نیز خریداری کنیم.
وی عنوان کرد: قیمت خرید دام متفاوت و بسته به نوع دام است، اما بهطور میانگین قیمت هرکیلوگرم دام زنده بدون هزینه حمل حدود ۳۵ هزار تومان است.
حسینپور با اشاره به اینکه گوشت کشتار شده برای شش ماهه دوم سال ذخیره میشود، تصریح کرد: برای حمایت از دامداران به ازای هر کیلوگرم گوشت سه کیلوگرم جو یارانهای با قیمت هر کیلوگرم ۳۰۰۰ به آنها اختصاص پیدا میکند، همچنین هزینه حمل نیز پرداخت میشود.
مدیرکل امور عشایر چهارمحال و بختیاری خاطرنشان کرد: تولید دام بهعلت خشکسالی کاهش داشته است، اما با پرواربندی این کمبود تا حدودی جبران شد.
انتهای پیام
صفحه اصلی » گروه » اخبار اقتصادی
علنی به نقل از ایسنا /چهارمحال و بختیاری خشکسالیهای پی در پی در سالهای اخیر و کاهش چشمگیر بارش موجب کاهش تولید علوفه و از بین رفتن مراتع در چهارمحال و بختیاری شد، کمبود علوفه و افزایش چند برابری قیمت آن دامداران و عشایر را با مشکلات زیادی روبرو کرد، در ماههای اخیر نیز شاهد […]
ثبت دیدگاه