نگرانی وزیر بهداشت از کمبود تجهیزات پزشکی در نیمه دوم سال
وزیر بهداشت گفت: نگرانی جدی ما این است که اگر در نیمه دوم سال، ارز ترجیحی تجهیزات پزشکی را نیز مانند دارو حذف کنیم، با کمبود تجهیزات پزشکی در بیمارستان ها رو به رو شویم.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، محمدرضا ظفرقندی، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی عصر امروز (شنبه 24 شهریورماه) در مراسم تکریم و معارفه معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت بهداشت با تاکید بر اینکه رسالت همه ما کمک به سلامت و رضایت مردم است، گفت: دو نعمت سلامت و امنیت جزو نعماتی هستند که کمتر مورد توجه قرار میگیرند اما وقتی این دو به خطر می افتند تازه اهمیت آنها درک میشود.
وی با تاکید بر اینکه برای تامین سلامت مردم نیازمند مشارکت همه هستیم، گفت: امروز در جلوی درب وزارت بهداشت جوان ولیچر نشینی را ملاقات کردم که مشکل دارو داشت و این برای جامعه سلامت ما دردناک است و باید برای رفع این مشکلات، دست به دست هم دهیم.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با یادآوری این حقیقت که سلامتی همه ما ممکن است روزی در معرض تهدید قرار گیرد و استثنایی وجود ندارد، گفت: سلامتی هیچ مقام و مدیری مصون نیست و باید مشکلات و نارسائیهای حوزه سلامت را مرتفع سازیم.
وی ادامه داد: چندی پیش یکی از زنان مجلس که چندین دوره در مجلس حضور داشت، به دلیل نارسائی کلیه به بنده مراجعه کردند و لازم بود تا برای دیالیز ایشان "پرمیکت" بگذاریم اما وسیله پرمیکت موجود نبود و بیمار 4 ساعت در اتاق عمل معطل ماند! اگر همین اتفاق برای یک بیمار قلبی و عروقی بیفتد بیمار را از دست خواهیم داد.
ظفرقندی خاطرنشان کرد: همه هدف ما در حوزه سلامت این است که دارو و تجهیزات پزشکی مردم را تامین کنیم و این مهم جز با حمایت و پشتیبانی هم ممکن نخواهد بود.
پرمصرفترین تجهیزات پزشکی کشور/ "استنت قلب" رتبه اول ارزبری
وی اقتصاد سلامت، بهره وری و نیروی انسانی را سه ضلعی سلامت عنوان و تاکید کرد: اقتصاد سلامت و ورودی منابع پایدار در حوزه سلامت بسیار حائز اهمیت است؛ اختصاص یک درصد ارزش افزوده و 10 درصد درآمد حاصل از هدفمندی یارانهها به حوزه سلامت اقدام اثربخشی بود. وقتی طرح دارویار اجرا شد باید ما به تفاوت ارزی آن پرداخت میشد اما مابه تفاوت ارزی را در قالب هدفمندی قرار دادند و این سبب ایجاد کمبودها شد.
وزیر بهداشت با اذعان بر این که امروز سهم سلامت از GDP (تولید ناخالص داخلی) پایین آمده که بر روی دارو تجهیزات پزشکی و درمانی اثر میگذارد، گفت: نگرانی جدی ما این است که اگر در نیمه دوم سال، ارز ترجیحی تجهیزات پزشکی را نیز مانند دارو حذف کنیم، بدون شک با کمبود تجهیزات پزشکی در بیمارستانها رو به رو خواهیم شد.
ظفرقندی اضافه کرد: اگر میخواهیم وضعیت اقتصاد سلامت، بهرهوری، قوانین بالادستی، سیاستهای ابلاغی، برنامه توسعه هفتم و بهرهوری در سیستم، نظام شبکه و پیشگیری را اصلاح کنیم باید در این مجموعه، ساختار درست ایجاد کنیم. تجربه نشان داده که گاها منابع زیادی نیز اختصاص داده شده اما بهرهوری کافی اتفاق نیفتاده است بنابراین باید نظام سلامت را هدفمند و ساختارمند کنیم.
وزیر بهداشت در مورد نیروی انسانی نیز گفت: باید نیروی انسانی خود را راضی کنیم؛ اگرنیروی انسانی، از هیات علمی تا بهورز، از پرستار تا بخش دارویی و کارمندان ما راضی نباشند، القای رضایتمندی به مردم ممکن نخواهد بود و نمیتوان از مهاجرت نخبگان جلوگیری کرد.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی خاطرنشان کرد: همه این برنامه ها و تلاش ها برای این است که همان دغدغه مقام معظم رهبری مرتفع شود و آن این است که مردم و بیماران به جز رنج بیماری رنج دیگری را تحمل نکنند.
انتهای پیام/
ثبت دیدگاه