نامه به آیت‌الله خامنه‌ای درباره «تاریخ»
01 بهمن 1401 - 21:31
شناسه : 56696
3

نامه به آیت‌الله خامنه‌ای درباره «تاریخ» تاریخ که در حافظه ملت‌ها از یادها و خاطره‌ها فراتر می‌رود و هویت ملی را می‌سازد، سرشار از درس‌ها و عبرت‌ها و انباشته از دانایی و آگاهی است؛ البته شرطش روایت صادقانه است و مردان روشن‌بین تأکید داشته‌اند بر این صداقت در روایت. گروه تاریخ خبرگزاری فارس ـ امین […]

پ
پ

نامه به آیت‌الله خامنه‌ای درباره «تاریخ»

تاریخ که در حافظه ملت‌ها از یادها و خاطره‌ها فراتر می‌رود و هویت ملی را می‌سازد، سرشار از درس‌ها و عبرت‌ها و انباشته از دانایی و آگاهی است؛ البته شرطش روایت صادقانه است و مردان روشن‌بین تأکید داشته‌اند بر این صداقت در روایت.

نامه به آیت‌الله خامنه‌ای درباره «تاریخ»

گروه تاریخ خبرگزاری فارس ـ امین رحیمی: روزی روزگاری تاریخ اشتباه روایت می‌شد در مملکت ایران و کسانی دیدند و گفتند و یک نفر هم نامه نوشت برای امام خمینی (ره) که خطاهایی هست در روایت‌ها. جواب چه باشد خوب است؟ معلوم شد امام (ره) دراین‌باره حساسیت ویژه دارند. ماجرا این بود که سال ۱۳۶۷ حجت‌الاسلام سید حمید روحانی، نامه‌ای به امام خمینی (ره) نوشت و از برخی روایت‌های تاریخ معاصر در کتب تاریخی و همچنین کتب درسی مدارس و دانشگاه‌ها انتقاد کرد. در این نامه چنین آمده است: «برخی نوشته‌های دور از حقیقت و تحریف شده در کتاب‌های درسی مدارس و دانشگاه‌ها در زمینه تاریخ، به شدت نگران‌کننده و رنج‌آور است… به نمونه‌هایی از آن اشاره می‌کنم: کتاب تاریخ معاصر ایران که برای دوره‌های متوسطه دبیرستان‌ها تدوین شده است، درباره کشیده‌شدن مردم به سفارت انگلستان در پی نهضت مشروطه، که بنابر شواهد موجود با نقشه فراماسون‌های کافر و بیگانه‌پرستان از خدا بی‌خبر انجام گرفت، در صفحه ۷۷ چنین می‌نویسد: بهبهانی از میانه راه برای مردم پیغام فرستاد که می‌توانند در سفارت انگلستان متحصن شوند. به این ترتیب، در حدود بیست هزار نفر به باغ سفارت بیگانه پناه بردند و…

این اظهارنظر در کتاب درسی آموزش و پرورش نظام جمهوری اسلامی با این قاطعیت، در شرایطی صورت می‌گیرد که اساساً موضوع از دید تاریخ‌نویسان مورد اختلاف است؛ و کسروی ضداسلام در صفحه ۱۰۹ کتاب تاریخ مشروطه دراین‌باره آورده است: این گمان هرگز نمی‌رود که بهبهانی یا طباطبایی به پناهیدن مردم به سفارتخانه خرسندی داده‌اند… چه ما خود دیدیم که آنان با چه سختی‌ها و بیم‌ها روبه‌رو بودند… آن رفتار دلیرانه و جانبازانه آنان کجا، و خرسندی به پناهیدن مردم به سفارتخانه یک دولت بیگانه کجا؟!…

[نمونه دیگر اینکه] در کتاب تحلیلی از انقلاب اسلامی ایران، ماجرای کاخ مرمر و حمله به شاه را، که از سوی سرباز پرشور و از جان گذشته‌ای به نام رضا شمس‌آبادی انجام گرفت، حرکتی کمونیستی وانمود کرده. در صفحه ۹۵ چنین آورده است: شمس‌آبادی در ارتباط با یکی از گروه‌های مارکسیستی – مائوئیستی فعالیت داشت…

در صورتی که طبق اسناد و مدارک موجود در ساواک و شواهد و دلایل دیگری که پیش از پیروزی انقلاب اسلامی در دست بوده… نامبرده انگیزه اسلامی داشته و هیچ‌گونه ارتباطی با کمونیست‌ها نداشته است».

پاسخ امام خمینی (ره) هم چنین بود که نامه‌ای برای آیت‌الله خامنه‌ای، رئیس‌جمهور و ریاست شورای عالی انقلاب فرهنگی ارسال فرمودند و نوشتند: «نامه جناب حجت الاسلام آقای سیدحمید روحانی اخطاری است برای همه آنانی که دلشان برای اسلام و انقلاب می‌تپد. باعث تعجب و تأسف است که نظام آموزشی کشور اسلامی ایران نسبتی به مرحوم بهبهانی ـ رحمه الله علیه ـ دهد که حتی کسروی با آن سوابق ضد اسلامی درباره ایشان نمی‌دهد… از حضرتعالی، که دلسوز اسلام و انقلاب هستید، اکیداً می‌خواهم مسئولی برای رسیدگی به این امور گذاشته، تا در تمام این‌گونه موارد شما را در جریان بگذارد. سایر موارد نامه آقای روحانی هم مورد مداقه است. گزارش کار را به اینجانب بدهید».

پایان پیام/

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.