18 آذر 1400 - 1:38
شناسه : 43459
1

تظاهرات بسیار وسیعی علیه ورود ریچارد نیکسون به تهران برپا شد و سوم شهدای دانشگاه تهران مبدل به اعتراض عمومی و در نتیجه برخوردهای شدید میان پلیس و دانشجویان گردید. در آن روز صدها دانشجو بازداشت شدند. به گزارش علنی به نقل از ایسنا، مهم‌ترین رویدادهای هجدهم آذر را در ادامه به نقل از پایگاه […]

پ
پ

تظاهرات بسیار وسیعی علیه ورود ریچارد نیکسون به تهران برپا شد و سوم شهدای دانشگاه تهران مبدل به اعتراض عمومی و در نتیجه برخوردهای شدید میان پلیس و دانشجویان گردید. در آن روز صدها دانشجو بازداشت شدند.

به گزارش علنی به نقل از ایسنا، مهم‌ترین رویدادهای هجدهم آذر را در ادامه به نقل از پایگاه «موسسه مطالعات تاریخ معاصر ایران» می‌خوانید.
رویدادهای هجدهم آذر
سال ۱۲۹۷
رجبعلی، یاغی و راهزن معروف، در راه‌های اهواز و اصفهان و گلپایگان به تارج اموال مردم و راهزنی و قتل نفوس پرداخت. نراق و نطنز را محاصره و اموال مردم را به غارت بردند. غارت‌شدگان در تلگرافخانه قم متحصن شده از دولت خواستار رفع ظلم شدند.
سال ۱۳۰۱
دکتر میلسپو، رئیس کل دارایی ایران، کار خود را در سمت جدید آغاز کرد.
سال ۱۳۰۶
مخبرالسلطنه، رئیس‌الوزراء، و تیمورتاش، وزیر دربار، و همراهان در قم از آیت‌الله شیخ عبدالکریم دیدن نمودند.
سال ۱۳۰۶
عده زیادی از علمای اصفهان و سایر شهرها به پیشوایی حاج آقا نورالله فشارکی و سیدالعراقین به علت اجرای نظام اجباری به قم مهاجرت کردند. در اغلب شهرها اجتماعات و اعتصابات شروع شد و بعضی از شهرها تعطیل شدند و کسبه دست از کار کشیدند.
در این روز حاج مخبرالسلطنه هدایت، رئیس‌الوزراء، عبدالحسین تیمورتاش، وزیر دربار، حاج سیدمحمد امامی، امام‌جمعه تهران، و حاج سیدجواد ظهیرالاسلام به قم رفتند پس از مذاکره خواسته آقایان علماء به این شرح عنوان شد:
تجدید نظر در قانون نظام اجباری – انتخاب پنج نفر از علمای طراز اول در مجلس – تعیین نظار شرعیات در ولایات – جلوگیری از منهیات – اجرای مواد مربوط به محاضر شرع که در تشکیلات سابق عدلیه پیش بینی شده بود.
در این جلسه از طرف دولت وعده‌های مساعد داده شد و قضیه ختم و رفع نگرانی گردید.
سال ۱۳۱۰
قبل از ظهر ساختمان مجلس شورای ملی دچار حریق گردید. برای اطفاء حریق اتومبیل‌های اطفائیه و مأموران آن اداره و کارکنان دایره احتساب بلدیه و عده‌ای از آژان‌های ناحیه دولت و تعدادی از نظامیان تیپ دوم عشرت آباد به تلاش افتادند. در این حریق اتاق بزرگ تنفس و سرسرای پارلمان و اتاق آئینه به کلی سوخت. خسارات وارده حدود ۵۰ هزار و ۵۱۱ تومان برآورد گردید. سرتیپ کریم بوذرجمهری رئیس بلدیه در تمام مدت اطفاء حریق نظارت داشت.
سال ۱۳۱۸
سرتیپ مهدیقلی تاجبخش از ریاست اداره کل کشاورزی معاف شد و به جای وی مصطفی قلی رام رئیس انحصار دخانیات به ریاست اداره کل کشاورزی منصوب شد.
سال ۱۳۲۳
آقای کافتارادزه قائم مقام کمیساریای امور خارجه اتحاد جماهیر شوروی که برای اخذ امتیاز نفت شمال در رأس هیاتی به ایران سفر کرده بود پس از تصویب طرح نمایندگان مبنی بر عدم واگذاری امتیازات به خارجیان ایران را ترک کرد.
سال ۱۳۲۴
حکیمی نخست‌وزیر برای حل قضایای آذربایجان با آقایان قوام‌السلطنه، مؤتمن‌الملک، مستشارالدوله، منصورالملک و بهاءالملک به مشاوره پرداخت.
سال ۱۳۲۶
احمد قوام، نخست‌وزیر، به اتفاق سیدجلال‌الدین تهرانی، وزیر مشاور، در جلسه امروز مجلس شورای ملی حضور یافت و طی نطق مفصلی از وضع سابق و لاحق کشور و خدمات خود در رفع غائله آذربایجان و کردستان بیان نمود و تقاضای رأی اعتماد کرد از ۱۱۲ نفر عده حاضر ۴۶ ورقه سفید و ۳۸ ورقه کبود شماره شد بدین طریق دولت احمد قوام سقوط کرد. قوام در همین جلسه در نطق خود گفت دخالت قوه مقننه در قوه مجریه مشروطیت را به تراژدی غمناکی می‌رساند.
سال ۱۳۳۲
ریچارد نیکسون، معاون رئیس‌جمهوری آمریکا، به اتفاق همسر و عده‌ای از مقامات آن کشور وارد تهران شد. مدت توقف او قریب سه روز خواهد بود. در توقف معاون رئیس جمهوری در تهران مذاکراتی پیرامون حل مسئله نفت انجام خواهد گرفت. در فرودگاه زاهدی و علاء وزیر دربار و وزیران از نیکسون استقبال کردند.
سال ۱۳۳۲
تظاهرات بسیار وسیعی علیه ورود ریچارد نیکسون به تهران برپا شد و سوم شهدای دانشگاه تهران مبدل به اعتراض عمومی و در نتیجه برخوردهای شدید میان پلیس و دانشجویان گردید. در آن روز صدها دانشجو بازداشت شدند.
سال ۱۳۳۲
سرلشکر مزین از طرف شاه در دانشکده فنی حضور یافته از آقای مهندس خلیلی رئیس دانشکده فنی از واقعه روز گذشته اظهار تأسف کرد.
سال ۱۳۳۷
موافقتنامه همکاری اقتصادی و فنی ایران و ژاپن برای مدت پنج سال به امضاء رسید.
سال ۱۳۳۷
مجلس شورای ملی به دنبال انتقاد شاه از کندی کار مجموعاً ۲۰ لایحه دولت را تصویب کرد.
سال ۱۳۳۸
آرام وزیر امورخارجه در مجلس شورای ملی تمام ادعاهای عبدالکریم قاسم را رد کرد.
سال ۱۳۳۹
صندوق وام‌های عمرانی آمریکا مبلغ ۲۶ میلیون دلار به منظور ساختن جاده به ایران وام داد.
سال ۱۳۴۰
کارخانه قند نیشکر خوزستان به محصول نشست.
سال ۱۳۴۰
شیخ محمد امین فرزند امام جمعه خوئی درگذشت.
سال ۱۳۴۲
بازپرس دیوان کیفر قرار بازداشت احمد نفیسی شهردار سابق تهران را صادر کرد.
سال ۱۳۴۳
قانون تفکیک وزارت فرهنگ به وزارتخانه آموزش و پرورش و فرهنگ و هنر به تصویب نهایی رسید.
سال ۱۳۴۹
سیل در دهلران غرب ۹۰خانه را ویران نمود.
سال ۱۳۵۲
تیم کشتی ایران در هفتمین دوره مسابقات کشتی آزاد با اخذ ۵ مدال طلا اول شد.
سال ۱۳۵۴
استانداران جدید بشرح زیر معرفی شدند: محمدعلی ابتهاج سمیعی استاندار خوزستان، هوشنگ سمیعی استاندار مازندران، قدرت الله خدایاری استاندار همدان، امیرحسین امیرپرویز استاندار کرمانشاه، ارسطو فخر شفائی استاندار زنجان، مهدی بطحائی استاندار بوشهر و علی نگهبان فرماندار کل سمنان.
سال ۱۳۵۵
حسین علیزاده رئیس سابق سازمان غله و قند و شکر و معاون پیشین وزارت بازرگانی به اتهام سوء استفاده در معامله شکر طبق قرار بازپرس بازداشت شد.
سال ۱۳۵۶
خبرگزاری یونایتدپرس اعلام کرد: ۱۵ دانشجوی ایرانی به عنوان قتل عام ۷۳ تن از فعالین سیاسی، سفارت ایران در ایتالیا را اشغال کردند. پلیس ایتالیا دانشجویان ایرانی اشغالگر سفارت ایران را دستگیر کرد. این دانشجویان متهم هستند که اموال سفارتخانه را از بین برده‌اند و پرچم ایران و تصویری از شاه را آتش زده‌اند.
سال ۱۳۵۷
در تظاهرات قم سه پلیس به هلاکت رسیدند.
سال ۱۳۵۷
وزیر امورخارجه بحرین گفت کشور وی از مبارزات شاه ایران برای شکست دادن مخالفین خود حمایت می‌کند.
انتهای پیام

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.