مناقب حضرت عباسبن علی علیهماالسلام
آيت الله العظمی جوادی آملی:
حضرت عباس بن علی علیهماالسلام که فداکاری و اخلاص در عمل را در سایه تربیت علی بن ابی طالب علیهالسلام آموخته بود، فضایل و مناقب فراوانی دارد که به گوشهای از آنها اشاره میشود:
۱. بابالحوائج بودن: انسان میتواند به جايی برسد که مجرای فيض الهی بشود؛ البته مبدأ افاضه فقط خدای بیشریک است.
۲. سِمَت سقایت و آبرسانی به خیام سالار شهيدان سلام الله علیه
۳. پرچمداری: در کربلا، پرچم رسمی قیام سالار شهیدان سلام الله علیه در دست حضرت عباس بن علی علیهماالسلام بود، چنانکه در صدر اسلام پرچم رسمی نهضت پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم در دست حضرت علی علیهالسلام بود.
کوثر کربلا ص۲۶۷
از افتخارات بزرگ حضرت قمر بنی هاشم علیهالسلام این است که چندین امام معصوم علیهالسلام با سخنانی بلند، وی را ستودهاند که به برخی از آنها اشاره میشود:
أ. در شب عاشورا که سالار شهیدان علیهالسلام، بیعت را از اصحاب خود برداشتند، نخستین کسی که برخاست و ارادت و وفاداری خود را اعلام کرد، حضرت عباس علیهالسلام بود[۱]و حضرت ابا عبدالله علیهالسلام فرمود: من اهلبیت و خانوادهای برتر از خانواده خود نیافتم … و لا أهلبيت أبر و لا أفضل من أهل بيتی؛[۲]
همچنین عصر تاسوعا که سپاه دشمن، قصد تهاجم به اردوگاه امام حسین علیهالسلام را داشت، سالار شهیدان علیهالسلام، مأموریت رفتن به سوی آنان و خبرگیری از تحرك دشمن را به برادرشان حضرت ابوالفضل العباس علیهالسلام سپرد و فرمود بر مرکب خود سوار شو و به سوی دشمن برو جانم به فدایت ای برادر ارکب بنفسی أنت يا أخی[۳] و جای شگفتی دارد که امام معصوم مانند سالار شهیدان سلامالله علیه، جمله تفدیه را درباره فرزندان خود به کار نبرد؛ ولی در مورد قمر بنی هاشم به کار برد.
ب. امام سجاد علیهالسلام در مدینه با مشاهده فرزندان حضرت عباس علیهالسلام گریست و فرمود: إنّ للعباس عند الله تبارك و تعالى منزلة يغبطه بها جميـع الشهداء يوم القيامة. “[۴]
[۱]اللهوف ص۹۰،۹۱
[۲]بحارالانوار ج۴۴ ص۳۹۲،۳۹۳
[۳]الارشاد ج۲ ص۹۰
[۴]الامالی، شیخ صدوق ص۴۶۲،۴۶۳
کوثر کربلا ص۲۷۰،۲۷۱
ثبت دیدگاه