معرفی کتاب “نسبت دین و دنیا” (بررسی و نقد نظریه سکولاریسم) به قلم آیت الله جوادی آملی
آیا دین و سیاست، دین و حکومت، دین و اقتصاد، دین و فرهنگ و دین و ملیت میتوانند در کنار هم قرار گیرند؟
آیا سیاست، حکومت، اقتصاد، فرهنگ و ملیت که از مظاهر ظاهر دنیایند میتوانند در کنار دین قرار گیرند و زندگی مسالمت آمیزی داشته باشند؟
آیا پدیدههای نوین در جامعه بشری همانند علمگرایی، عقلگرایی و انسانمداری میتوانند مبنای مباینت و جدایی دین از دنیا یا بالعکس باشند؟
و سوالاتی از این قبیل که پاسخهای مستدل میطلبند.
_ این کتاب به نوبه خود، جوابی است به پرسشهای فوق که بیشک اندیشهها و افکار لایق لاحق در تکمیل و افزایش توان فوق، اثرگذار خواهد بود.
_ بخشی از کتاب:
پیامبران (علیهمالسلام)، این طلایهداران وحی و پرچمداران سعادت، صلا دهندگان صلح دین و دنیایند؛ ولی شیاطین بر طبل تفرقه و جدایی میکوبند.
آنان دین را که خورشید اندیشه و سرچشمه تفکر است از دنیا که تشنه آن فروغ و طالب آن طلوع زرّین است، جدا میخواهند تا هر دو افسرده گردند.
این در حالی است که گُسست روح دین از تن دنیا، مایه پوسیدگی بدن و پایه افسردگی جان انسانی است.
رسالت بزرگ جامعه نواندیشی که بر بنیانهای استوار دین، خانههای دنیا را یکی پس از دیگری روشن میکند، این است که اندیشه جدایی دین و دنیا را باطل نموده و همه گزارههای اجتماعی، فرهنگی، سیاسی، ملّی و… را با آموزههای والای دینی بیاراید.
_ اثر ارزشمند «نسبت دین و دنیا» ضمن بررسی و نقد نظریه سکولاریزم، در جهت اُلفت حقیقی، صحیح و منطقی بین دین و دنیا گام برمیدارد.
_ کتاب حاضر در پنج فصل تدوین گشته که به ترتیب عبارت است از:
کلیات، مفهوم سکولاریزم، حکومت دینی، زمینههای پیدایی سکولاریزم، بررسی دلایل سکولاریزم، دلایل بطلان سکولاریزم، نگرشهای تطبیقی میان دیدگاههای اسلام و سکولاریزم و…
ثبت دیدگاه