مشارکت آگاهانه در انتخابات، تنها راهکار تغییر وضع موجود
22 خرداد 1400 - 10:17
شناسه : 6434
1

ایسنا/چهارمحال و بختیاری مدرس علوم سیاسی در دانشگاه شهرکرد گفت: در نظام‌های سیاسی جهان اگر مردم اعتراضی به وضع موجود داشته باشند با مشارکت حداکثری وضع موجود را تغییر می‌دهند، بنابراین راه‌حل برای تغییر وضع فعلی جامعه مشارکت حداکثری در انتخابات است، اما باید توجه داشت این مشارکت باید آگاهانه، عالمانه و حرفه‌ای باشد. مجتبی […]

پ
پ

ایسنا/چهارمحال و بختیاری مدرس علوم سیاسی در دانشگاه شهرکرد گفت: در نظام‌های سیاسی جهان اگر مردم اعتراضی به وضع موجود داشته باشند با مشارکت حداکثری وضع موجود را تغییر می‌دهند، بنابراین راه‌حل برای تغییر وضع فعلی جامعه مشارکت حداکثری در انتخابات است، اما باید توجه داشت این مشارکت باید آگاهانه، عالمانه و حرفه‌ای باشد.

مجتبی نوروزی در گفت‌وگو با ایسنا در خصوص اهمیت مشارکت حداکثری در انتخابات سیزدهمین دوره ریاست جمهوری و شوراهای اسلامی شهر و روستا، اظهار کرد: رای دادن برای هریک از افراد جامعه یک حق مسلم است، بنابراین باید از این حق دفاع کرد و اگر این حق مطالبه نشود در نهایت منجر خواهد شد انتخاب‌گری و تصمیم‌گیری در ایران برای افرادی که در انتخابات شرکت نمی‌کنند از بین برود.

مدرس علوم سیاسی در دانشگاه شهرکرد افزود: امروز حق انتخاب‌گری و تصمیم‌گیری در بسیاری از کشورهای جهان وجود ندارد و مردم این کشورها برای بدست آوردن این حق تلاش‌ها و مبارزات بسیاری می‌کنند.

وی ادامه داد: در نظام‌های مردم‌سالار انتخابات با مسئله امنیت ملی ارتباط مستقیم دارد، بنابراین اگر مشارکت مردم در انتخابات نظام‌های مردم‌سالار بیشتر باشد قطعا مقبولیت مردمی افزایش پیدا خواهد کرد و مقبولیت مردمی نیز باعث افزایش ضریب امنیت ملی می‌شود.

نوروزی عنوان کرد: امروزه در دنیا مسئله اول و درجه یک برای تمامی کشورها امنیت است، باتوجه با اینکه توسط نظام سلطه در اطراف ایران موجی از ناامنی ایجاد شده، همچنین حضور گروه‌های تروریستی، آمریکا، اسرائیل، صعودی‌ها و تکفیری‌ها در منطقه باعث افزایش مقبولیت نظام جمهوری اسلامی و موجب افزایش ضریب امنیت ملی می‌شود که اهمیت بالایی دارد.

عضو هیات علمی گروه معارف دانشگاه شهرکرد اضافه کرد: در حال حاضر نهادهای بین‌المللی متفاوت در دنیا که بسیاری از آن‌ها تحت کنترل نظام سلطه در حال فعالیت هستند، در مواجه با کشوری مانند ایران به‌دنبال بهانه‌ای برای دخالت در امور داخلی ایران خواهند بود، یکی از این بهانه‌ها حضور حداقلی مردم در انتخابات است، بنابراین حضور در انتخابات باعث پیشگیری از دخالت بیگانگان در ایران می‌شود و شرکت نکردن در انتخابات دخالت آن‌ها را در امور داخلی کشور به دنبال دارد.

وی یادآور شد: اگر مردم ایران در انتخابات ریاست جمهوری مشارکت حداکثری داشته باشند و این مشارکت بالا به گوش جهانیان برسد، نهادهای بین‌المللی توان آماده‌سازی بستر لازم جهت دخالت بیگانگان در امور ایران را نداشته و امکان اجماع بین‌المللی علیه ایران وجود نخواهد داشت.

نوروزی تصریح کرد: انتخابات باعث شکل‌گیری نهاد کارآمد و قوی در ایران می‌شود که این نهادها وظیفه ساماندهی اقتصاد کشور و حل مشکلات اقتصادی را بر عهده دارند، یکی از پیامدهای مشارکت پایین مردم در انتخابات شکل نگرفتن این نهادهای کارآمد و قوی با پشتیبانی مردم و افزایش ناکارآمدی‌ها در جامعه است.

مدرس علوم سیاسی در دانشگاه شهرکرد بیان کرد: رونق اقتصادی نیازمند دو پیش‌زمینه است، اولین پیش‌زمینه امنیت و دومین پیش‌زمینه نهاد کارآمد و قوی است که به وسیله انتخابات شکل می‌گیرند.

وی تاکید کرد: فعالین سیاسی باید با مردم به صورت اقناعی صحبت کنند و محسنات و مضرات شرکت و عدم شرکت در انتخابات را برای آن‌ها بیان کنند، قطعا رسانه‌ها، دانشگاهیان، حوزه‌های دینی و علمی، صاحبان منبر و افرادی که در جامعه نفوذ دارند و به‌عنوان گروه‌های مرجع شناخته می‌شوند باید با مردم گفت‌وگو کنند.

نوروزی ادامه داد: در نظام‌های مردم‌سالار مردم با حضور حداکثری در انتخابات می‌توانند شرایط جامعه را تغییر دهند، امروز مردم ایران از وضعیت اقتصادی گلایه‌مند هستند، اما شرکت نکردن در انتخابات به نشانه اعتراض نوعی پاک کردن صورت مسئله است و باعث وخیم‌تر شدن شرایط نیز خواهد شد.

این کارشناس مسائل سیاسی در چهارمحال و بختیاری خاطرنشان کرد: در نظام‌های سیاسی جهان اگر مردم اعتراضی داشته باشند با مشارکت حداکثری سعی می‌کنند وضع موجود را تغییر دهند، بنابراین راه‌حل برای تغییر وضع فعلی جامعه که در سایر نظام‌های سیاسی دنیا نیز تجربه شده، مشارکت حداکثری در انتخابات است، اما باید توجه داشت این مشارکت باید آگاهانه، عالمانه و حرفه‌ای باشد.

انتهای پیام

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.