ایسنا/خوزستان امیرحسین قاضیزاده هاشمی با بیان اینکه میخواهیم با یک روش نو کشور را اداره کنیم، گفت: به جای اینکه همه به تهران بیایند، تهران به اقصی نقاط کشور سفر خواهد کرد؛ ما تهران را به همه جا خواهیم برد نه اینکه از همه جا به تهران بیایند.
امیرحسین قاضیزاده هاشمی در گفتوگوی تلویزیونی با مردم خوزستان که امروز (۲۱ خردادماه) انجام شد، اظهار کرد: مردم خوزستان در اوج داراییها، در سختی به سر میبرند. خانههای این مردم در جنگ تحمیلی خراب شد و پس از آن به درستی ساخته نشد. ثروتهای عظیم ملت ایران در خوزستان است اما متاسفانه مردم خوزستان از این ثروتها برخورداری کافی ندارند.
به گزارش ایسنا، وی افزود: خوزستان جای خاطرهبرانگیزی برای همه همنسلهای من است. من مدتها در زمان جنگ و زمانی که ۱۵ ساله بودم در خوزستان در شلمچه، سه راه حسینیه، خرمشهر و … حضور داشتم و چند روزی مانده به عملیات کربلای ۸ در خوزستان توفیق جانبازی یافتم.
این نامزد انتخابات سیزدهمین دوره ریاست جمهوری گفت: همه ما از اهواز، دزفول، اندیمشک، حمیدیه و هورالعظیم خاطره داریم. من و دوستانم ۴۵ روز در هورالعظیم و لابهلای نیزارها زندگی کردیم. یک گردان کامل رفته بودیم و تنها نیمی از گردان بازگشت و باقی بچهها مظلومانه میان نیزارها در هورالعظیم به شهادت رسیدند.
قاضیزاده هاشمی عنوان کرد: خوزستان، خانه همه ما است زیرا هر کدام از ما تکهای جان یا بخشی از وجودمان را در آن به جای گذاشتهایم. امیدوارم خوزستان همچنان که در جنگ سرفراز بود، همچنان مقتدر و سرفراز باشد.
وی با بیان اینکه خوزستان یک استان ثروتمند است، ادامه داد: من یک سیاستمدار جوان و جوانترین کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری آن هم نه به عنوان یک نفر، بلکه به عنوان یک نهضت جوانانه گام دومی هستم. دو سال پس از صدور بیانیه گام دوم مقام معظم رهبری با دوستان خود کار کردهایم تا به مسائل اصلی و اساسی پاسخ دهیم.
این نامزد انتخابات سیزدهمین دوره ریاست جمهوری گفت: یکی از مسائل اصلی و اساسی این است که مشکلات به صورت اساسی حل نمیشوند و معضلات مزمن شدهاند. به جای اینکه معضلات مزمن حل شوند، به صورت پروژهای کار میکنیم. غیزانیه در خوزستان زیاد داریم؛ همه حتما باید دچار بحران شوند تا مشکلاتشان حل شود؟
قاضیزاده هاشمی ادامه داد: یک دولت خوب، دولتی است که توسعه و آبادانی سرزمینی ایجاد کند و اجازه ندهد تبعیض اتفاق بیافتد. آنچه که مزمن شده است، بیعدالتی ساختاری و استضعافگری ساختاری است. نحوه توزیع بودجه، منابع درآمدی و منابع بانکی باعث شده در رشد کشور اختلاف رخ دهد. این کارها هدفمند، برنامهریزی شده و بر اساس مزیتهای منطقهای نبوده است.
وی افزود: سرزمینی مثل خوزستان آب فراوان و خاک حاصلخیز دارد و عمده منابع انرژی کشور در آن است و میتوان در دشت بیش از ۲ میلیون هکتاری آن، غذای همه ملت ایران را تهیه کرد. اکنون ما واردکننده دانههای روغنی، ذرت و بسیاری از نهادههای کشاورزی هستیم و در حالی که میتوانیم برای این موارد در خوزستان سرمایه گذاری کنیم، تصویب کردهایم که بعد از جنگ سرمایهگذاری بزرگ در خوزستان انجام نشود به خاطر اینکه در خوزستان احساس ناامنی میشود.
این نامزد انتخابات سیزدهمین دوره ریاست جمهوری بیان کرد: چند سالی پس از جنگ شاید، اما اکنون ۳۰ سال از جنگ گذشته است و مهد صنعت، انرژی و کشاورزی کشور بالاترین نرخ بیکاری دارد و این مساله واقعا نشانه درد و رنج است. این وضعیت در خوزستان نشاندهنده دولتمردی بد و نشاندهنده عدم سرمایهگذاری مناسب در اداره کشور است.
قاضیزاده هاشمی با اشاره به برنامهریزی خود برای اداره استانها افزود: مساله امروز دولتها، اجرای چند پروژه نیست بلکه مساله اصلاح رویکردی و نظام اداری است. ما تصمیم گرفتهایم این بحث را تغییر جدی دهیم. یکی از کارهای جدی این است که ما تنها یک پایتخت نداشته باشیم و همه چیز در تهران متمرکز باشد، بلکه تمام اختیارات دولت را طبق اصل ۱۲۷ قانون اساسی به تک تک مدیران شهرستانی خواهیم داد.
وی گفت: هر شهرستان، هر فرمانداری و هر شورای برنامهریزی که در خوزستان است اختیاراتی خواهد داشت که هیات وزیران خواهد داشت. معنی ندارد که برای یک امر عادی، در تهران تصمیمگیری شود. به همین دلیل است که استانهای ما عقب ماندهاند. به همین دلیل است که ۵۵ درصد از درآمد کشور در تهران حاصل میشود، در حالی که اصل آن منابع در خوزستان است.
این نامزد انتخابات سیزدهمین دوره ریاست جمهوری با بیان اینکه بیمعنی است که منبع درآمد در خوزستان باشد، اما درآمد آن در تهران باشد، گفت: اینکه ما کلی نیروی دفتری و اداری درست کنیم و دولت را بزرگ کنیم تا مردم را از ثروت خودشان محروم کنیم و اختیارات را از آنها بگیریم، اصلا درست نیست. ما آمدهایم اختیارات را به خود مردم دهیم.
قاضیزاده هاشمی ادامه داد: بر این اساس هر شهرستان یک ماموریت ملی پیدا میکند و یک پایتخت میشود. اگر تهران پایتخت سیاسی است، یک شهر به پایتخت انرژی تبدیل میشود و شهری دیگر به پایتخت کشاورزی در حوزهای خاص تبدیل میشود. بر اساس مزیتهای هر شهری، آن شهر پایتخت ویژه آن مزیت میشود.
وی با اشاره به اینکه مردم بر مسائل نظارت خواهند کرد، گفت: اگر یکسوم مردم هر شهرستان از عملکرد مدیران خود ناراضی باشند، آن مدیر عزل خواهد شد. وظیفه هر مدیر، کسب و حفظ رضایت مردم است. ما دنبال اعمال حاکمیت مردم هستیم زیرا قانون اساسی این مساله را گفته است.
این نامزد انتخابات سیزدهمین دوره ریاست جمهوری ادامه داد: دولت باید پاسخگو باشد. اولین وظیفه دولت پاسخگویی است و پاسخگویی باید عملی باشد. زمانی این پاسخگویی عملی میشود که مردمی که از مدیرشان ناراضی هستند، بتوانند او را عزل کنند. این اختیارات را دولت سلام و جوانان گام دومی به مردم خواهند داد.
قاضیزاده هاشمی با بیان اینکه با یک روش نو میخواهیم کشور را اداره کنیم، گفت: به جای اینکه همه به تهران بیایند، تهران به اقصی نقاط کشور سفر خواهد کرد. ما تهران را به همه جا خواهیم برد نه اینکه از همه جا به تهران بیایند.
وی افزود: خوزستان غنیترین استان کشور است. سختی خوزستانیها این است که ثروتمند بودهاند و زندگی خوبی داشتهاند اما جنگ، وضعیت را به هم ریخت و سپس وضعیت خوزستان به جایگاه قبلی خود باز نگشت. استان خوزستان ۵ میلیون نفر جمعیت دارد اما معادل ۲۰ میلیون نفر مالیات میدهد. بیشترین مالیات کشور را به نسبت جمعیت، خوزستان میدهد اما رتبه دوم بیکاری در کشور از آن خوزستان است.
این نامزد انتخابات سیزدهمین دوره ریاست جمهوری گفت: حجم زیادی حاشیهنشین در اهواز و خوزستان وجود دارد و تعداد زیادی از بومیان این استان به همین دلایل از خوزستان در حال مهاجرت هستند. دعوایی بر سر آب به دلیل کم آبی وجود دارد و هر زمان نیز که باران میآید در خوزستان سیل میشود.
قاضیزاده هاشمی با اشاره به اینکه بزرگترین ظلم را دولتها با انتصاب مدیرانی که در خوزستان داشتند به این استان کردند، ادامه داد: من به بسیاری از شهرهای خوزستان سفر کردهام و از وضعیت این شهرها شرمنده شدهام.
وی افزود: در دولت سلام، خوزستان یک استان پیشرو خواهد بود. دو منطقه در کشور به عنوان مناطق پیشرو برنامهریزی شدهاند که باقی کشور را به جلو خواهند راند که یکی از این مناطق، استان خوزستان و دیگری سواحل زرخیز مکران است که آن هم در جنوب و در یکی از محرومترین استانهای کشور قرار دارد. این دو منطقه، اصل اقتصاد آینده ایران هستند و به جایگاه متعالی خود بازخواهند گشت.
این نامزد انتخابات سیزدهمین دوره ریاست جمهوری بیان کرد: ما برای تک تک شهرستانهای خوزستان برنامه داریم. در ایذه بسیاری از واحدهای صنعتی تعطیل هستند و بسیاری از جونان مجبور هستند از این منطقه مهاجرت کنند. ما باید در این منطقه، بیعدالتی آموزشی و وضعیت تحصیل فرزندان ایذهای را درست کنیم و سپس وضعیت بنگاههای اقتصادی دچار مشکل را اصلاح کنیم. باید وضعیت بد جاده اصفهان به خوزستان که از ایذه عبور میکند را اصلاح کرد.
قاضیزاده هاشمی با اشاره به مشکلات شهرستان باغملک در خوزستان گفت: در باغملک چهار رودخانه دائمی وجود دارد اما برای کشاورزی منطقه هیچ بندی دیده نشده است و با وجود این حجم از منابع آبی، کشاورزی باغملک دچار مشکل است.
وی افزود: در شهرستان اندیمشک پروژههای نیمه تمامی وجود دارد که باید به نتیجه رسانده شود. جوانان اندیمشکی نباید بیکار باشند. نرخ بیکاری در اندیمشک ۲۸ درصد است که بسیار بالا است و بیش از دو برابر میانگین کشور است. با توجه به این وضعیت باید برای اشتغال جوانان اندیمشکی کار جدی شود و حتما بر اساس ظرفیتهای آن شهر برنامهریزی خواهد شد.
این نامزد انتخابات سیزدهمین دوره ریاست جمهوری تصریح کرد: شهرستان شوشتر مقام اول تولید گندم را در خوزستان دارد و دایره المعارفی از اقوام ایرانی در این شهر در کنار یکدیگر زندگی میکنند. ظرفیتهای فوقالعاده گردشگری در شوشتر وجود دارد که باید در این بخش سرمایهگذاری کرد.
قاضیزاده هاشمی ادامه داد: شهرستان گتوند نیز اقوام بسیاری در کنار یکدیگر زندگی میکنند. مساله شوری آب پشت سد گتوند حتما باید حل و فصل شود تا بتوانیم از آب برای کشاورزی به صورت گسترده در منطقه استفاده کنیم. ما نباید اجازه دهیم مردم در گتوند تنها نقش کارگری در سد را داشته باشند بلکه باید اجازه دهیم مردم کارآفرین باشند تا خودشان دارای سرمایه شوند. در گتوند امکانات رفاهی بسیار کم است و باید نسبت به توسعه این مسائل در گتوند اقدام شود.
وی با اشاره به حل مشکلات شهرستان مسجدسلیمان ادامه داد: شهرستانی که رودخانه و نفت دارد اما بسیاری از پروژهها در این شهرستان نیمه تمام ماندهاند. پروژه پتروشیمی که اخیرا در این شهرستان افتتاح شد، بیش از ۱۵ سال طول کشید. ما دنبال خواهیم کرد که فاز دوم این پتروشیمی به سرعت اجرایی شود. مسجدسلیمان طولانیترین شهر خطی ایران است که بخشی از آن در مناطقی که نشت نفت و گاز وجود دارد، قرار دارد و باید تلاش شود این بافت فرسوده اصلاح شود.
این نامزد انتخابات سیزدهمین دوره ریاست جمهوری ادامه داد: در مسجدسلیمان برخی از خدمات ویژه مثل ارتباط با ریل و فرودگاه در گذشته وجود داشته اما اکنون از بین رفته است و باید نسبت به احیای این مسائل اقدام شود.
قاضیزاده هاشمی ادامه داد: در بحث مسائل شهرستان خرمشهر باید گفت که شوری آب کارون و مشکلات کشاورزی وجود دارد و باید کار جدی برای احیای خرمشهر، بندر خرمشهر، کشاورزی و آب این منطقه انجام شود.
وی تصریح کرد: برای شهرستان ماهشهر نیز که جمعیت بالایی دارد، اما امکانات مناسبی در خدمات درمانی ندارد باید نسبت به ارائه خدمات تخصصی و فوق تخصصی اقدام کرد. بحث اشتغال نیز در ماهشهر مثل سایر شهرستانهای خوزستان یک مساله جدی است.
وی با بیان اینکه باید برای بحث بیکاری در خوزستان یک کار جدی کرد، گفت: امیدیه یک شهر صنعتی و قطب نفتی است. ۵۰ درصد مردم این شهرستان به شکلی با نفت و پتروشیمیها سر و کار دارند اما متاسفانه حاشیهنشینی بالا است. برای مسائل اجتماعی و اشتغال امیدیه باید فکری جدی کرد.
این نامزد انتخابات سیزدهمین دوره ریاست جمهوری ادامه داد: شهرستان هندیجان یک شهرستان کشاورزی و دامپروری است و تبادلات ته لنجی نیز یکی دیگر از مسائل رایج این شهرستان است. خاک این منطقه بسیار حاصلخیز است و اگر سرمایهگذاری مناسب در این منطقه شود، میتوانیم تنها از هندیجان حجم زیادی از غذای ایران را تهیه کنیم.
قاضیزاده هاشمی با اشاره به مسائل شهرستان آبادان گفت: آبادان بزرگترین بندر نفتی ایران پیش از انقلاب بود. اکنون پالایشگاه آبادان باقی مانده و از رونق گذشته افتاده است. باید صنایع حاشیهای در حوزه نفت، بندر، گاز و پتروشیمی را در آبادان توسعه دهیم. باید خدمات عمومی در آبادان توسعه داده شود تا آبادان به جایگاه پیش از انقلاب خود برسد زیرا این شهرستان پیش از انقلاب جزو پنج شهر اصلی ایران بود.
وی افزود: نرخ بالای بیکاری، مشکلات آب آشامیدنی و بحث ریزگردها در آبادان از دیگر مسائل و مشکلات این شهرستان است.
وی گفت: در شهرستان شادگان نیز متاسفانه کمبود آب برای کشاورزی وجود دارد. این شهرستان میان چند شهرستان صنعتی خوزستان قرار گرفته و از این رو نه به لحاظ صنعتی و نه به لحاظ کشاورزی پیشرفت نکرده است و باید برای این شهر حتما یک فکر جدی کرد. در شادگان به حوزه درمان باید توجه بیشتری شود و در بحث آب و مدیریت آب در این شهرستان نیز اقدامات جدی انجام شود.
این نامزد انتخابات سیزدهمین دوره ریاست جمهوری بیان کرد: در شهرستان شوش عمده کار مردم کشاورزی است و باید در حوزه کشاورزی شوش برنامهریزیهای جدی انجام شود. از گذشته پرورش گوسفند، گاو و شتر در شوش وجود داشته و در ۲۰ سال اخیر پرورش اسب نیز رایج شده است که باید به آن توجه جدی شود. بحث شرکت هفت تپه که یک مساله بغرنج ملی شده است باید فیصله پیدا کند و به ثبات برسد تا به کارآمدی گذشته برسد و این مساله یک امر کاملا حاکمیتی و مدیریتی است.
قاضیزاده هاشمی عنوان کرد: شهرستان رامهرمز یک شهرستان کشاورزی است اما بخش کشاورزی در این شهرستان از رونق افتاده و باید رونق گذشته را به این شهرستان بازگرداند. باید برای حل مشکلات آب شرب رامهرمز فکری جدی کرد. در شهرستان رامشیر نیز باید سرمایهگذاریهایی در صنایع فرآوری بخش کشاورزی انجام داد.
وی با اشاره به مشکلات شهرستان اهواز گفت: اهواز مرکز استان خوزستان و یک شهر بینالمللی است و پس از تهران دارای بیشترین تولید ناخالص داخلی است. حاشیهنشینی و فقر در اهواز زیاد است و بد بودن کیفیت آب نیز در اهواز جدی است. به دلیل ناکارآمدی مسئولان، این مشکلات برای اهواز به وجود آمده است و باید گفت بزرگترین مساله اهواز و خوزستان، بحث مدیریت است.
این نامزد انتخابات سیزدهمین دوره ریاست جمهوری ادامه داد: در دزفول کشاورزی و دامپروری رونق دارد و باید توسعه صنعتی در این شهرستان ایجاد شود. کارخانه فولادی که به تازگی در این شهرستان راهاندازی شده باید پیگیری شود تا به نتیجه برسد. بازار دزفول که یک مرکزیت در شمال خوزستان دارد را باید توسعه دهیم. مسکن در دزفول اندکی دچار گرانی است که در طرح ویژه مسکن دولت سلام آن را مورد توجه قرار خواهیم داد.
قاضیزاده هاشمی عنوان کرد: در بهبهان کشاورزی و دامداری رواج دارد. باید به صادرات گوشت از بهبهان کمک کنیم تا شاهد ایجاد درآمدهای ارزی باشیم. باید از طریق الگوی کشت مناسب به توسعه کشت محصولات کشاورزی بهبهان کمک کنیم و توسعه صنایع وابسته به بخش کشاورزی را نیز در دستور کار داشته باشیم.
وی افزود: مدیریت شهری در شهرستان آغاجاری در خوزستان نیازمند اصلاح جدی است. شهرستان دشت آزادگان نیز دارای مسائل زیست محیطی است که باید به آن توجه جدی کرد. بیمارستان مناسب در دشت آزادگان وجود ندارد و باید در این شهرستان به سمت اصلاحات کالبدی برویم و آسیبهای اجتماعی این منطقه را مرتفع کنیم.
این نامزد انتخابات سیزدهمین دوره ریاست جمهوری خاطرنشان کرد: بیشتر مردم شهرستان هویزه در خوزستان، کارگران شرکتهای نفتی هستند و بیشتر به تجارت میپردازند. باید برای اقتصاد تالاب هورالعظیم که در هویزه است و کشاورزی این منطقه برنامه جدی داشته باشیم. متاسفانه بخش عمدهای از تالاب هورالعظیم به دلیل مسائل نفتی خشک شده است که مشکلات جدی زیست محیطی ایجاد کرده است. ما باید نسبت به احیای این تالاب اقدام کنیم.
قاضیزاده هاشمی در پایان گفت: مشکل اصلی خوزستان بحث مدیریت است؛ امروز ما به مدیرانی مثل حاج قاسم سلیمانی نیاز داریم. به مردم خوزستان قول میدهم که خوزستان یکی از دو مرکز جدی مورد توجه دولت سلام باشد.
انتهای پیام
ثبت دیدگاه