فضیلت ماه ذیالقعده و روز زیارتی امام رضا
۲۳ ذیالقعده روزی بسیار شریف،
روز زیارتی مخصوص امام رضا علیهالسلام
و زیارت آن حضرت از دور و نزدیک سنت است
نیت زیارت کنید
به امید برآورده شدن حاجات همه شما عزیزان
السلام علیک یا امام رئوف
مرحوم شیخ عباس قمی در وقایعالایام و مفاتیحالجنان در فضیلت ماه ذیالقعده و به خصوص روز زیارتی امام رضا علیهالسلام مینویسد:
* بدان که این ماه، اول ماههای حرام است که حق تعالی در قرآن مجید ذکر فرموده و آنها ذیالقعده و ذیالحجه، محرم و رجب است که در اسلام، معظم و مکرم بودهاند و سید ابن طاووس روایتی نقل کرده که ذیالقعده محل اجابت دعاست در وقت شدت و در روز یکشنبه این ماه نمازی با فضیلت بسیار از رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم روایت کرده که مجملش آن است که هر که آنرا به جا آورد، توبهاش مقبول و گناهش آمرزیده شود و خصماء او در روز قیامت از او راضی شوند و با ایمان بمیرد و دینش گرفته نشود و قبرش گشاده و نورانی گردد و والدینش از او راضی گردند و مغفرت شامل حال والدین او و ذریه او گردد و توسعه رزق پیدا کند و ملکالموت با او در وقت مردن مدارا کند و به آسانی جان او بیرون شود.
روایت شده که هر که در یکی از ماههای حرام سه روز متوالی که پنجشنبه و جمعه و شنبه باشد روزه بگیرد ثواب ۹۰۰ سال عبادت برای او نوشته شود.
علامهی مجلسی میگوید:
زیارت حضرت رضا علیهالسلام در روزهای مقدس اسلامی افضل است؛ خصوصا روزهایی که اختصاص به آن حضرت دارد. مثل روز ولادت (۱۱ ذیالقعده) و روز شهادت آن حضرت (مطابق مشهور آخر ماه صفر) سپس از کتاب اقبال مرحوم سید بن طاووس استحباب زیارت آن حضرت را در روز ۲۳ ذیالقعده (طبق روایتی روز شهادت آن حضرت) نیز نقل میکند و در پایان مینویسد: استحباب زیارت آن حضرت در ماه رجب گذشت (بحارالانوار جلد ۹۹ صفحات ۴۳ و ۴۴). مرحوم محدث قمی روز ۲۵ ذیقعده را نیز به این موارد ضمیمه کرده است.
صلوات خاصه حضرت:
اللّهُمَّ صَلِّ عَلى عَلِىِّ بْنِ مُوسَى الرِّضَا الْمُرْتَضَى الاِْمامِ التَّقِىِّ النَّقِىِّ وَحُجَّتِکَ عَلى مَنْ فَوْقَ الاَْرْضِ وَ مَنْ تَحْتَ الثَّرى الصِّدّیقِ الشَّهیدِ صَلوةً کَثیرَةً تآمَّةً زاکِیَةً مُتَواصِلَةً مُتَواتِرَةً مُتَرادِفَةً کَاَفْضَلِ ما صَلَّیْتَ عَلى اَحَدٍ مِنْ اَوْلِیآئِکَ: خدایا درود فرست بر على بن موسىالرضا آن امام پسندیده با تقواى پاک و حجت تو بر هر که روى زمین و هر که در زیر زمین است آن راستگوى شهید درودى بسیار و تام و تمام و پاکیزه و پیوسته و پى در پى و دنبال هم مانند بهترین درودى که مىفرستى بر یکى از دوستانت.
ثبت دیدگاه