سالروز شکست کودتای نقاب
سالروز کودتای نقاب هست! کودتایی که اول انقلاب طراحی شده بود تا از پایگاه سوم شکاری همدان (شهید نوژه)، مراکز مهم انقلاب از جمله جماران بمباران و طی یک عملیات نظامی، انقلاب سرنگون شود. کودتایی که با فضل و عنایت خدا فاش شد.
در این بین ابوالفضل مهدیار، خلبانی که دستگیر میشه و حکم اعدامش میاد اما با عفو امام خمینی (ره) سر از جبههها در میاره و…
زندگی و سرگذشت این واقعه عجیب و زیبا رو در کتاب به نام مادر به قلم سید میثم موسویان بخوانید!
کودتای نافرجام نقاب (نوژه)
۱۸ تیر ۱۳۵۹
کودتای نافرجام نوژه، یک حلقه از سلسله فعالیتهای دشمنان انقلاب اسلامی جهت براندازی نظام جمهوری اسلامی میباشد. در دی ماه ۱۳۵۸، هواداران شاپور بختیار، سازمانی به نام «نقاب» را تشکیل دادند که هدف آن براندازی نظام جمهوری اسلامی از طریق کودتای نظامی بود. در طرح عملیات کودتای نظامی، پایگاه شهید نوژه در ۶۰ کیلومتری همدان به عنوان کانون عملیات کودتا در نظر گرفته شده بود و قرار بود پس از تصرف پایگاه نوژه، تیمهای مختلف، مراکز حساس تهران را بمباران و اشغال کنند.
بیت امام در جماران، نخستین هدف و مرکز ثقل عملیات کودتا بود، به همین جهت بیشترین هواپیماها و مهمات سنگینی برای این هدف در نظر گرفته شده بود. اهداف تعیین شده برای تسخیر پس از بمبارانهای هوایی عبارت بودند از صدا و سیما، فرودگاه مهرآباد، ستاد نیروی زمینی، ستاد ارتش جمهوری اسلامی، پادگان حر، پادگان قصر، پادگان جمشیدیه و زندان اوین.
اما به خواست خدا، این توطئه برنامهریزی شده در صبح روزی که قرار بود کودتا انجام گیرد توسط دو تن از اعضای کودتا افشا شد و ستاد خنثیسازی کودتا متشکل از واحدهای اطلاعات سپاه، گروه مهندسی و انجمن اسلامی نیروی هوایی، تعدادی از پرسنل مؤمن نیروی زمینی و تیپ نوهد به خنثیسازی این کودتا پرداختند.
امام امت پس از پایان عملیات خنثیسازی کودتا (۱۳۵۹/۴/۲۰) در حسینیه جماران در طی سخنرانی خود فرمودند: «میخواهند توطئه بکنند و آن هم این توطئهای که معلوم است که اگر چنانچه موفق به کشفش هم نشده بودیم، مردم خفه میکردند آنها را … اگر این فانتومها هم بلند شده بود، اینها میخواستند چه بکنند، پدر اینها را در میآوردند مگر ملت، حالا دیگر نشسته که یک فانتوم و دو فانتوم کاری انجام بدهد.»
ماجرای خلبانی که کودتای نقاب (نوژه) را لو داد به روایت رهبر معظم انقلاب
حضرت آقا فرمودند: ماجرای کودتای پایگاه شهید نوژه را ترتیب دادند و برنامهریزی کردند. این هم از طرف همان دستگاههای جاسوسی دشمن، برای فتح ارتش بود. آنها میخواستند یا موفّق شوند – که این هدف اوّلشان بود – و با این توفیق، با دستِ ارتشی که عناصر نفوذیشان در آن بود، به انقلاب خاتمه دهند و یا اگر موفّق نشدند، بین مردم و ارتش و بین انقلاب و ارتش فاصله بیندازند.
توطئه خطرناکی بود. اما این توطئه هم بهوسیله ارتشیها خنثی شد. شاید ملت ایران نداند آن کسانیکه موجب شدند توطئه کودتاىِ بسیار خطرناک پایگاه شهید نوژه خنثی شود، خودِ جوانان ارتشی بودند که آمدند به ما اطّلاع دادند.
یک خلبان جوان در نیمهشب آمد و درِ خانه ما را زد و با اصرارِ زیاد، ما را وادار کرد که حرفش را گوش کنیم. حرفش این بود که این کودتا در ظرف بیستوچهار ساعت آینده انجام میگیرد. بعد هم عناصر دنبالکننده این قضیه – نظامیان و ارتشیهای متدیّن آن پایگاه – بیشترین نقش را در خنثی کردن آن کودتا داشتند.
آن کسی که در این صحنه از ارتش دفاع کرد، خودِ ارتش بود. خودِ ارتش نگذاشت که این چنگال دشمن به او وصل شود و توطئه خود را در ارتش پیاده کند. آن جوان خلبان هم، بعدها جانباز شد.
ثبت دیدگاه