دانشگاه علمی کاربردی بزرگترین دانشگاه دولتی مهارتی است
15 آبان 1400 - 15:57
شناسه : 35919
2

علنی به نقل از ایسنا /خراسان رضوی رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی استان خراسان رضوی با اشاره به اینکه دانشگاه علمی کاربردی بزرگترین دانشگاه دولتی مهارتی کشور است، گفت: تمامی امکانات و شرایط آموزشی، فرهنگی، علمی و پژوهشی دانشگاه‌های دولتی در اختیار دانشجویان علمی کاربردی نیز قرار دارد. مرتضی تشکری در گفت‌وگو با علنی به […]

پ
پ

علنی به نقل از ایسنا /خراسان رضوی رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی استان خراسان رضوی با اشاره به اینکه دانشگاه علمی کاربردی بزرگترین دانشگاه دولتی مهارتی کشور است، گفت: تمامی امکانات و شرایط آموزشی، فرهنگی، علمی و پژوهشی دانشگاه‌های دولتی در اختیار دانشجویان علمی کاربردی نیز قرار دارد.
مرتضی تشکری در گفت‌وگو با علنی به نقل از ایسنا در حاشیه مراسم دانشجویان نوورود دانشگاه‌های علمی کاربردی استان خراسان رضوی در خصوص دانشگاه‌های علمی کاربردی و امکانات این دانشگاه‌ها اظهار کرد: با وجود اینکه مراکز آموزشی علمی کاربردی غیردولتی است، اما به دلیل اینکه دانشگاه‌های علمی کاربردی، زیرمجموعه وزارت علوم، تحقیقات و فناوری هستند، در واقع دانشگاه دولتی به شمار می‌رود. دانشگاه علمی کاربردی در واقع بزرگترین دانشگاه دولتی مهارتی کشور است، بر این اساس تمام امکانات و شرایط آموزشی، فرهنگی، علمی و پژوهشی دانشگاه‌های دولتی در اختیار دانشجویان علمی کاربردی نیز قرار دارد و زمینه‌های قانونی بهره‌مندی از این امکانات فراهم است.

وی ادامه داد: به عنوان مثال دانشجویان می‌توانند در زمینه علمی در انجمن‌های علمی گوناگون عضویت داشته و در فعالیت‌های پژوهشی مختلف، استارت‌آپ‌های متنوع شرکت کنند. در بخش فرهنگی دانشجویی نیز می‌توانند با عضویت در تشکل‌های دانشجویی، فرهنگی، بسیج دانشجویی نیز فعالیت داشته باشند. همچنین زمینه فعالیت در حوزه نشریات نیز مهیا است. از این رو فضای ایجادشده برای دانشجویان دانشگاه‌های زیرمجموعه وزارت علوم در دانشگاه علمی کاربردی نیز وجود دارد و دانشجویان می‌توانند از آن‌ها استفاده کنند.

 رویکرد دانشگاه‌های علمی کاربردی، آموزش حضوری است

رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی استان خراسان رضوی بیان کرد: به سبب اینکه حدود ۷۰ درصد آموزش این دانشگاه‌ها به صورت عملی است، به تبع ماهیت آموزش‌های علمی کاربردی نیازمند آموزش‌های حضوری است و آموزش مجازی مشکل است. لذا آموزش دانشگاه‌های علمی کاربردی با رویکرد آموزش حضوری انجام خواهد شد. بنابراین در تلاش هستیم تا هر چه سریع‌تر دانشگاه‌ها را بازگشایی کنیم تا آموزش‌ها به صورت حضوری صورت گیرد.

تشکری عنوان کرد: در دانشگاه‌های علمی کاربردی به طور تقریبی دانشجوی غیربومی و خوابگاهی حضور ندارند و تمام دانشجویان این دانشگاه‌ها بومی شهرستان‌ها هستند. بنابراین ترددهای بین‌شهری وجود ندارد و از این رو چنین دغدغه‌هایی در آموزش حضوری این دانشگاه‌ها وجود ندارد. در حال حاضر دروس عملی، دروس عملی- نظری و کلاس‌های کم‌جمعیت به صورت حضوری برگزار خواهد شد.

 وی خاطرنشان کرد: با هماهنگی ستاد مقابله با کرونا استان در جهت برگزاری تمام کلاس‌ها به صورت حضوری و با رعایت استانداردها و شیوه‌نامه‌های بهداشتی اقدام خواهیم کرد تا از این طریق کلاس‌های نظری نیز به صورت حضوری برگزار شود. از ابتدا واکسیناسیون در دو مرکز آموزش علمی کاربردی خانه کارگر و مرکز آموزش علمی کاربردی جهاد دانشگاهی آغاز شده است. به این ترتیب تمام مدرسان و کارکنان دانشگاه‌های علمی کاربردی حداقل یک دوز واکسن را دریافت کرده‌اند.

بیش از ۷۰ درصد دانشجویان علمی کاربردی حداقل یک دوز واکسن دریافت کرده‌اند

رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی استان خراسان رضوی اضافه کرد: طبق آماری که از دانشجویان واکسینه‌شده وجود دارد، به بیش از ۷۰ درصد دانشجویان نیز حداقل یک دوز واکسن تزریق شده است. درخواست ما از دانشجویان این است که زودتر واکسیناسیون دو دوز انجام شود تا ایمنی لازم ایجاد شده و با اطمینان خاطر بیشتری آموزش‌ها به صورت حضوری صورت گیرد.

فعالیت‌های دانشگاه‌های علمی کاربردی مبتنی بر نیاز جامعه برنامه‌ریزی می‌شود

تشکری اظهار کرد: به طور کلی دانشگاه‌های علمی کاربردی مبتنی بر نیاز و تقاضای جامعه شکل می‌گیرد. به تعبیری دیگر آموزش‌های علمی کاربردی عرضه‌محور نبوده و بر اساس تقاضا و بر مبنای نیاز بازار کار و صنایع، مجموعه حرف و مشاغل منطقه برنامه‌ریزی می‌شود. هرچند ممکن است تمام نیازهای منطقه‌ای پوشش داده نشود اما تصمیم داریم در راستای نیازهای بازار کار و توسعه اقتصادی منطقه در زمینه علمی کاربردی عمل کنیم. از این رو رشته‌های علمی کاربردی از تنوع زیادی برخوردار است که از جمله آن‌ها می‌توان به صنعت، کشاورزی، مدیریت خدمات اجتماعی، فرهنگ و هنر اشاره کرد که دانشجویان می‌توانند بر اساس علاقه و توانمندی خود در هر یک از این رشته‌ها تحصیل کنند.

وی افزود: سیاست‌گذاری کلی دانشگاه‌های علمی کاربردی در زمینه کمی نیست بنابراین کاهش و افزایش مراکز آموزش علمی کاربردی در نظر گرفته نمی‌شود. بلکه برنامه ما در جهت متناسب‌سازی ظرفیت آموزش‌های علمی کاربردی با نیازهای توسعه استان است. به این ترتیب همراه با توسعه اقتصادی استان اقدام خواهیم کرد تا آموزش‌های شغلی و مهارتی مورد نیاز حوزه‌های مختلف تأمین و ارائه شود.

رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی استان خراسان رضوی بیان کرد: از این رو طبق نیاز استان‌ها و شهرستان‌ها مراکز آموزش علمی کاربردی توسعه خواهد یافت یا با محدودیت‌هایی مواجه خواهد شد. سیاست آموزش عالی مبتنی بر نیاز آمایشی استان خواهد بود. به عنوان مثال طی دو سال اخیر در مرکز آموزش علمی کاربردی متناسب با نیاز استان رشته تخصصی زعفران راه‌اندازی شده است و شرکت زعفران سحرخیز فعالیت‌های آن را انجام می‌دهد.

انتهای پیام

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.