_ خواص گیلاس و برگهای آن
مزاج گیلاس، گرم و تر است. لذا به منظور رفع خشونت حلق و ریه مفید است.
برای گرفتگی صدا و خشونت حلق و حنجره و برای افراد سالمند خوب است.
کمپوت گیلاس نسبت به میوه تازه آن مفیدتر است. چرا که حرارت دیدن، هضم آن را آسانتر میکند.
به منظور نعوظ باید با دانه آن خورده شود.
خوردن گیلاس بر روی غذا مضر است.
مصرف زیاد گیلاس به معده آسیب میزند.
_ مصلح گیلاس چیست؟
عسل مصلح و بهبود دهنده خواص و مزاج گیلاس است.
گیلاس کلسترول یا چربی خون را کم میکند و اثرات ضدچاقی دارد.
خصوصا در کسانی که چاقی شکمی دارند، گیلاس نقش مهمی در بهبود شرایط دارد.
این میوه خوشمزه، قند خون را در دیابتیها کنترل میکند و اثرات مثبتی بر روی عملکرد کلیهها و مشکلات نوروپاتی و عصبی در افراد دیابتی دارد.
* دو خصوصیت فوقالعاده گیلاس این است که پیشرفت کبدچرب را کم میکند و در پیشگیری از دیابت هم نقش موثری دارد.
در طب سنتی ایرانی، گیلاس مزاج گرم و تر دارد، از معده زود میگذرد و زیاد در معده نمیماند و به دلیل خاصیت ضعیفکنندگی معده، بهتر است بعد از غذا خورده نشود.
این میوه خوش آب و رنگ، جهت خشونت حلق و ریه نیز مناسب است.
_ خواص برگهای گیلاس
۱. کاهش درد مفاصل.
۲. درمان سرماخوردگی.
۳. از بین برنده سنگ کلیه.
۴. بهبودِ گرفتگیِ صدا.
۵. درمان دیفتری.
۶. درمان برونشیت گرم.
۷. کاهش ورم گرم.
۸. بهبود عفونتهای حلق.
برای درمان زردی (هپاتیت)، عصاره برگهای گیلاس در شیر برای زردی توصیه شده است.
ادامه دارد…
ثبت دیدگاه