خواص خوراکیهای سفرهی هفت سین؛ سین اول: سیب
سیب انواعی دارد؛ شیرین، ترش یا میخوش.
بهترین سیبها، سیبی است که نسبتا بزرگ باشد، کاملا رسیده و شاداب بوده، پوست نازک و بافت ترد داشته، خیلی سفت نباشد.
مزاج سیب رسیده شیرین، گرم و تر است، اما مزاج سیب ترش به سردی و خشکی میرود؛ سیب میخوش (کمی ترش و کمی شیرین) معتدل رو به سرد است.
خوردن و بوئیدن سیب، نشاطآور و مفرح بوده و سبب تقویت اعضای اصلی و حیاتی بدن، شامل کبد، قلب و مغز میشود.
سیب میخوش، تسکین دهنده تشنگی و تهوعهای ناشی از صفرا و همچنین اسهالهای ناشی از حرارت و صفرا است. سیب ترش قابض است، قوه هضم را بیشتر میکند و برای بهبود رفلاکس خوب است.
مصرف سیب ترش برای بهبود تب نیز مناسب است.
افرادی که دچار سندرم روده تحریکپذیر (IBS) و یا كولیت میباشند نیز، معمولا بسیار از این میوه نفع میبرند.
همچون سایر مواد ترش، مصرف سیب ترش هم در طولانی مدت، موجب بروز مشكلات گوارشی و قولنج و کند ذهنی شده که برای جلوگیری از این اثرات بهتر است گاهی با مصلح آن كه هل و دارچین است مصرف شود.
آب و رب سیب (آب سیب تغلیظ شده با حرارت غیر مستقیم) در تمامی عملکردها قویتر از جرم سیب است و برای دفع سموم هم بسیار موثر است، مخصوصا در مورد کسانی که قدرت هضم پایینی دارند یا افراد مسن یا اطفال که دندان ندارند و نمیتوانند خود سیب را مصرف کنند، توصیه به مصرف آب یا رب آن میشود که هضم بسیار آسان و جذب سریعی دارد و سریعا تبدیل به انرژی در بدن شده و باعث شادابی جسم و روح میشود.
ثبت دیدگاه