حضور انتشارات سرو با 70 اثر در نمایشگاه کتاب/ روایتی از خلبان اخراجی که به جنگ رفت و اسیر شد
مدیر انتشارات سرو گفت: امسال ۴۵ کتاب در بخش حضوری و ۷۰ عنوان کتاب در بخش مجازی نمایشگاه کتاب داریم که ۱۵ عنوان از کتابهای نمایشگاه نیز جزو تازههای نشر سرو و چاپ اول است.
به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران توانا سی و چهارمین دوره از نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران از ۲۰ اردیبهشتماه در شبستان مصلای امام خمینی (ره) با حضور هزار و ۵۰۰ غرفه انتشاراتی، آغاز به کار کرد. انتشارات «سرو» وابسته به موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس، یکی از غرفهداران نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران است که به معرفی و عرضه کتابهایی که منتشر کرده مشغول است.
علیرضا سلیمی مدیر انتشارات «سرو»، در نمایشگاه کتابهای منتشر شده و در حال انتشار این مجموعه را به مراجعهکنندگان معرفی میکند.
نگاهی خاص و متفاوت به لایههای پنهان دفاع مقدس
سلیمی در گفتوگو با توانا معرفی کتابهای خود را آغاز کرد و گفت: در تلاشیم با نگاهی خاص و متفاوت لایههای پنهان و جذاب دفاع مقدس را به مردم و به خصوص نوجوانان دهه هشتادی معرفی کنیم. امسال ۴۵ کتاب در بخش حضوری نمایشگاه کتاب و ۷۰ عنوان کتاب در بخش مجازی آن داریم. ۱۵ عنوان از کتابهای نمایشگاه نیز جزو تازههای نشر سرو و چاپ اول است. ۱۳ عنوان کتاب ویژه نوجوانان هم بلافاصله بعد از نمایشگاه کتاب چاپ میشوند. سعی میکنیم نگاهمان به دفاع مقدس خاص و متفاوت باشد.
مدیر انتشارات سرو، نحوه نگاه این انتشارات به حوزه شهدا و دفاع مقدس را توضیح داد و گفت: ما شهدای شاخصی با زندگیهای خاص و متفاوت داریم. برخی از آنها مانند شهید حسن جنگجو و شهید بهنام محمدی شاید ۱۶ سال بیشتر نداشتند اما به جبهه جنگ رفته، مسئولیت پذیرفته و گاهی کارهای جوان پخته ۳۰ ساله را انجام میدادند. در انتشارات سرو تلاش میکنیم زندگیهای این افراد را با زبانی جدید، به روز و امروزی معرفی کنیم و زندگینامههای آنها را به بچههای دهه هشتادی ارائه دهیم.
او از شهدای شاخص دفاع مقدس مثال زد و گفت: شهید بهنام محمدی نوجوانی همسن محمدحسین فهمیده بود که به دل عراقیها رفته، اطلاعات جمعآوری میکرد و برای رزمندهها میآورد. ما خیلی از این افراد گمنام داریم کارهای بزرگی انجام دادند. زندگینامههای آنها مملو از نکات عجیب و خاص است که ناگفته مانده است.
خلبانی که با بدرفتاریها از نظام دل نکند
سلیمی از «خلبان صدیق» به عنوان انسان شاخص بعدی یاد کرد و گفت: برخی خلبانهای ما نیز جزو این انسانهای خاص قرار میگیرند. برای مثال در نشر سرو کتابی داریم به نام «خلبان صدیق» که روایت داستان برای خلبان صدیق قادری است. ایشان ۳ بار به دلایل مختلف از ارتش اخراج میشود و باز به آن بر میگردد. آخرینبار سال ۵۹ ایشان را اخراج میکنند. در حال جمعآوری وسایلش از محل کار بوده که جنگ شروع میشود. باز بر میگردد، به جنگ میرود و همان ابتدا هم اسیر شده و ۱۰ سال هم اسیر میماند.
مدیر نشر سرو اشاره کرد: الآن اگر به کسی بگوییم بالای چشمت ابرو است قهر میکند و میرود. اما کسانی بودند که هر طور با آنها بدرفتاری شد، پای نظام، انقلاب و کشورشان ماندند. آنها آدمهای بزرگ و خاصی هستند که هر روز میشود از آنها درس گرفت.
کتابی برای امنیت پرواز
او یکی از کتابهای تازه نشر سرو را کتاب «پروندهای برای هواپیماربایی» معرفی کرد و گفت: قبلاً خیلی پیش میآمد که هواپیماهای ایران را میدزدیدند و به کشورهای دیگر میبردند. گاهی هواپیمای کشوری دیگر را میدزدیدند و به ایران میآوردند تا به خواستهای که از آن کشور دارند برسند. این کار ناخودآگاه باعث میشد پای ایران نیز به این بازی باز شود. برای مثال زمان جنگ هواپیمای مسافربری و حتی جنگنده ما را دزدیدند و به عراق بردند. یعنی برخی اوقات خلبانهایی به کشور خود خیانت میکردند. ایران از این موضوعات به شدت آسیب دیده اما خدا را شکر در حال حاضر محکم جلوی این کار ایستاده و امنیت پروازی ایران تأمین شده است.
سلیمی ادامه داد: اما این که امروز امنیت پرواز خوبی داریم، دلیل بر این نمیشود که یادمان برود پیش از این چه اتفاقات تروریستی برای ما رخ داده است. ماحصل این اتفاقات که در کتاب پروندهای برای هواپیماربایی آمده، محکمتر شدن پایههای انقلاب ما بود. این کتاب نوشته شده تا روشن شود این امنیتی که امروز داریم به سادگی به دست نیامده است.
تاریخ ژاندارمری در کتاب ضلع یکم
مدیر نشر سرو درخشانترین کتابهای این انتشارات را نام برد و گفت: سری کتاب سه جلدی «ضلع یکم» از جمله آثار درخشان انتشارات سرو است که تاریخ ژاندارمری در دهه اول انقلاب را شرح میدهد. اوایل انقلاب ژاندارمری و شهربانی ادغام شده و تبدیل به نیروی انتظامی شدند، سپس تبدیل به فرماندهی کل انتظامی شد. ژاندارمری ابتدای جنگ زحمت زیادی کشید و دلاوریها و سلحشوریهای آنها مجموعاً سه جلد کتاب را تشکیل داده است. در این کتاب با ۷۵ نفر از افراد شاخص و فرماندهان ژاندارمری آن زمان مصاحبه شده و تاریخ شفاهی آنها برای اولین بار منتشر شده است.
او کتابهای «پروندهای برای هواپیماربایی» نوشته رضا جهانفر، «باغ دختران» نوشته زهرا بیرانوند و «دورگه» نوشته سالومه اسماعیلی را از درخشانترین آثار نشر سرو دانست و توضیح داد: این کتابها از طرف قشر جوان با استقبال خوبی مواجه شدند. دورگه داستان پسربچهای است که برای اینکه در جنگ آسیب نبیند، پدر و مادرش او را به روستا میبرند. این پسربچه از خروس میترسید. خانمی چند جوجه به او میدهد و به او میگوید اینها مرغ هستند. او شروع میکند با جوجهها بازی کردن و آنها را بزرگ میکند. در نهایت متوجه میشود یکی از آنها خروس است. همین باعث میشود ترس او کم کم از بین برود. در خلال داستان حوادث جنگی هم رخ میدهد.
مردم در نمایشگاه کتاب با سالهای قبل متفاوت هستند
سلیمی از سی و چهارمین دوره نمایشگاه کتاب ابراز رضایت کرد و گفت: نشر سرو چند سال است در نمایشگاه شرکت میکند؛ با این حال امسال را میتوان بهترین سال ما دانست. بر خلاف انتظار هم استقبال مردم و هم فروش کتابها جالب بود. مردم برخلاف سالهای قبل راحت از کنار غرفهها عبور نمیکنند. سالهای قبل مردمی که به نمایشگاه میآمدند معمولاً کتابهای خاصی مورد نظرشان بود و فقط به غرفه انتشارات مورد نظرشان رفته، کتابهایشان را میخریدند و بر میگشتند خانه. اما امسال اگر غرفهای ناآشناست، مردم به سمت آن میروند تا ببینند کتاب خاصی دارد یا نه و درباره آنها سؤال میپرسد. این نیز برای ما جالب بود.
لازم به ذکر است غرفه انتشارات سرو در راهرو ۱۵ غرفه شماره ۱۴ سالن شبستان مصلی امام خمینی (ره) پذیرای حضور بازدیدکنندگان است.
پایان پیام/
ثبت دیدگاه