حال و هوای آغاز سال تحصیلی جدید در یکی از حوزههای علمیه خواهران+عکس
آغاز سال تحصیلی جدید بهانهای شد تا با ورود سرزده به یکی از حوزههای علمیه خواهران، پای صحبت مدیر، استاد، مربی و طلاب آن بنشینیم.
خبرگزاری فارس ـ گروه قرآن و فعالیتهای دینی: آغاز سال تحصیلی جدید بهانهای شد تا با حضور سرزده به یکی از حوزههای علمیه خواهران، پای صحبت مدیر، استاد، مربی و طلاب بنشینیم که در ادامه تقدیم میشود.
ساره کلباسی مدیر مدرسه علمیه الغدیر تهران است، او با روی گشاده پذیرای ما بود و ضمن خیر مقدم به ما و گرامیداشت هفته دفاع مقدس و ایام مبارک ماه ربیعالاول و تقارن آن با آغاز سال تحصیلی، گفت: حوزه علمیه بهترین بستر برای تحصیل، رشد و تهذیب بانوان است و همواره شرایط تحصیل را برای بانوان فراهم کرده تا چیزی مانع علمآموزی آنان نشود و بر این باوریم که با رشد و تعالی بانوان، کانون خانواده و در نهایت جامعه، آسیب کمتری خواهد دید. لذا حضور بانوان در حوزه علمیه پیشگیری از بسیاری ناهنجاریهای امروزی است.
مدیر مدرسه علمیه الغدیر، برنامه ویژه حوزه خود را جهاد تبیین بیان کرد و افزود: برای انجام موفق و مؤثر جهاد تبیین، قالبهای متنوع طراحی کردیم و در سه محور در حال فعالیت هستیم. تعامل با بانوان محل یکی از محورهاست که به صورت اجرای فعالیت فرهنگی در محله و برگزاری مراسمات با ابلاغ فراخوان عمومی برای بانوان محل شکل گرفت. همچنین برگزاری کلاسهای هنری و ضمن آن روشنگری برای بانوان، برنامه تابستان امسال حوزه بود. محور بعدی، تعامل با مدارس دخترانه محل است، که تعدادی از طلاب با عنوان طرح امین در مدارس دخترانه در حال فعالیت هستند تا علاوه بر ایجاد انس و افت با دانشآموزان بتوانند الگوی مناسبی از زنان شاخص مؤثر تاریخ اسلام را ارائه دهند. فعالیت در فضای مجازی، محور سوم برنامه ما است تا با تولید محتوا و انتشار در فضای مجازی، حافظ ارزشهای اسلام و انقلاب و مروج زیست عفیفانه باشیم.
کلباسی تأکید کرد: ارتباط مستمر و استفاده از ظرفیت فارغالتحصیلان حوزه، از دیگر برنامههای حوزه علمیه الغدیر است که در قالب کانون دانش آموختگان در حال اجرا است.
با ورود یکی از اساتید به اتاق فرصت را مغتنم دانسته و همصحبت با او شدیم. راحله مقصودعلی، استاد مدرسه علمیه الغدیر که تحصیلات عالی را ابتدا در دانشگاه شروع کرده و کارشناسی شیمی دارد، بیان کرد: تحصیل در دانشگاه من را جذب نکرد و نیاز روحیام را پاسخگو نبود. با ورود به حوزه و با اذعان به اینکه دروس حوزه از دانشگاه سنگینتر است، آرامشی یافتم که به مددالهی اکنون در حال نگارش رساله سطح چهار خود هستم و تقریباً دوری از حوزه را برای خود محال میبینم و در این عالم چیزی را بهتر از درس خواندن و درس دادن نمیبینم و از خداوند خواستارم همیشه در این راه گام بردارم. با وجود فرزند کوچک، ناگزیر به مهد مراجعه کردم و مربی مهد که خود از دانشآموختگان حوزه علمیه بود، بستر همکلامی و مصاحبه دیگری را فراهم کرد.
وجیهه قدیری مربی مهد کودک مدرسه علمیه الغدیر و فارغالتحصیل حوزه درباره خاطرات خود میگوید: زمانی که به عنوان طلبه در حال تحصیل بودم، فرزند کوچکی داشتم و حوزه علمیه امکان نگهداری از فرزندان طلاب را نداشت لذا با وجود شرایط سخت اما بخاطر علاقه به حوزه، هر طور بود تحصیلاتم را به اتمام رساندم و اکنون خدا را شاکرم که این امنیت و آرامش را برای بانوان طلبه فراهم میکنم که نگران فرزند خود نباشند و با ترسیم برنامه برای کودکان، سعی در رشد و تربیت اخلاقی کودکان همپای مادران دارم . اما شاید نظر جوانان امروزی نسبت به حضور بانوان در حوزه علمیه، کمی متفاوتتر از فارغالتحصیلان و اساتید باشد. لذا پای صحبت طلبه جوان سال اولی حوزه هم نشستیم.
نگین برادران طلبه سال اول حوزه علمیه الغدیر است، او کارشناسی فقه و حقوق از دانشگاه دارد اما درباره حوزه علمیه میگوید: حس خوب حوزه را در دانشگاه تجربه نکردم و علاقه دارم در فضای گرم و صمیمی همراه با امنیت و آرامش حوزه، ادامه تحصیل دهم و بتوانم از فعالان و کنشگران فرهنگی در جامعه باشم و نقش زن بودن خود را در خانواده به خوبی ایفا کنم.
در انتها مهمان جشن حوزه به مناسبت ایام مبارک ربیعالاول شدیم و از سخنان صمیمانه مدیریت و کادر حوزه علمیه الغدیر با طلاب بهره بردیم و به اندیشه نشستیم که چطور حوزه علمیه که همه جوره شرایط تحصیلات عالی بانوان، اعم از مهدکودک، تحصیل بدون هزینه، آرامش و امنیت را فراهم کرده، مورد غفلت بانوان واقع شده و خیلی خانمها از وجود چنین فضایی بیاطلاع هستند.
پایان پیام/
ثبت دیدگاه