جملات قصار حاج اسماعیل دولابی
عارف بالله مرحوم حاج اسماعیل دولابی:
کسانی که سالها «عَجِّل عَلی ظُهُورِکَ یا صاحِبَ الزَّمان» میگفتند، چرا از ظهور مشکلات و نابسامانیها کلافهاند و تاب تحمّل آن را ندارند؟ اینها مقدّمهی ظهور است. پس یا دعای بر تعجیل ظهور حضرت را پس بگیرند یا دست از بیتابی و بیقراری بردارند و به آنچه هست تن بدهند.
بعد از هر شلوغی، خلوتی متناسب با آن خواهد بود و هر چه شلوغی بیشتر باشد، خلوت بعد از آن بزرگتر است. در آخرالزمان، شلوغی خیلی زیاد است، به نحوی که «یکفُرُ بَعضُهُم بِبَعضٍ وَ یَلعَنُ بَعضُهُم بَعضا»ً؛ گروهی، گروه دیگر را تکفیر میکند و جمعی، جمع دیگر را لعنت میکند.
کتاب مصباح الهدی
الّلهُمَّعَجِّلْلِوَلِیکَالْفَرَج
حاج اسماعیل دولابی:
هر امر خوبی که از بیرون به ما میرسد، مثل رفیق خوب یا موفّقیت به اعمال خوب و … ، به خاطر رابطهی خوبی است که از درون با خدا داشتهایم. گاهی نتیجهی عمل خالص چندین ساله، آن است که حقتعالی یک رفیق الهی نصیب میفرماید که بهترین وسیلهی نجات انسان است.
میرزا اسماعیل دولابی:
آهنگرها یک گیره دارند و وقتی میخواهند روی یک تکه کار کنند، آن را در گیره میگذارند؛
خدا هم همینطور است؛
اگر بخواهد روی کسی کار بکند، او را در گیره مشکلات میگذارد و بعد روی او کار میکند؛
گرفتاریها، نشانهی عشق خداوند است.
حاج اسماعیل دولابی:
هرگاه مومن، طغیان کند و گل آلود شود؛ خداوند، گودانی سد راه او قرار میدهد.
تا گلهایش، تهنشین شده و دوباره صاف شود. البته اگر استغفار کنیم نیازی به این راه بندانها و گیرها نخواهد بود.
میرزا اسماعیل دولابی:
بعضی مواقع، خداوند متعال میخواهد کسی را در مراتب بندگی زود بالا ببرد، به همیـن خاطر درهای زندگی او را مثل دیگ زودپز محکم میبنـدد و او را در سختی قرار میدهد.
خود ما نمیدانیـم که آیا ما در سختیها، بهتـر خداوند را بندگی میکنیـم یا در خوشیهایمان… اکثر کسانی که به مراتب بالای بندگی رسیدند، زندگی سختی داشتـهاند.
ثبت دیدگاه