جایزه بینالمللی معلم در مرحله نیمه نهایی؛ معرفی 38 معلم منتخب ایران
جایزه معلم عنوان جایزهای عام المنفعه و مردمی است که به طور سالانه به یک معلم یا چندمعلم به طور مشترک اهدا میشود و هدف از اهدای جایزه معلم، تکریم و تقویت شأن اجتماعی معلم است.
به گزارش خبرنگار آموزش و پرورش خبرگزاری فارس، هر فردی از روزهای مدرسه و تحصیل، کولهباری از خاطره دارد و بخشی از این خاطرهها به معلمانش اختصاص دارد؛ معلمانی که هر کدام در مسیر زندگی او نقشی را ایفا کردند اما از بین همان معلمان، برخی به دلیل نوع تدریس و نحوه رفتار، جایگاه ویژهتر دارند.
متخصصان و کارشناسان معتقدند جامعهای که به معلمان خود ارج مینهد، در واقع به آینده خود احترام میگذارد. بر همین اساس یکی از مهمترین اقداماتی که امروز میتوانیم برای داشتن فردایی بهتر انجام دهیم، حمایت از نقش و جایگاه معلم است.
برای ارج نهادن به جایگاه معلم، تاکنون اقدامات متعدد انجام شده است که یکی از این اقدامات، اعطای جایزه بینالمللی معلم است.
چرا جایزه؟
جایزه دادن سالیان سال است که در تمام دنیا در حوزههای مختلف مثلا در هنر، علم و فناوری و آموزش مورد توجه بوده است. به عنوان مثال در حال حاضر بیش از ۱۴۰۰ جایزه بینالمللی در عرصه علم و فناوری در کشورهای مختلف اهدا میشود.
«جایزه معلم – Muallem prize»
بنیاد برهان به عنوان یک نهاد عامالمنفعه و مردمی، طی دهه گذشته فعالیتهایی را بهبود وضعیت نظام تعلیم و تربیت انجام داده است. یکی از این فعالیت ها تمرکز بر جایگاه اجتماعی معلم است. بر همین اساس این بنیاد برای ارتقای جایگاه معلم با بهره گیری از تجربیات بین المللی و داخلی، جایزهای بینالمللی را با محوریت نقش معلم بنیانگذاری کرده است.
جایزه معلم یک جایزه ایرانی است که در ایام مبعت پیامبر(ص) اهدا میشود تا توجه به ارزشمندی نقش معلم و احترام به مقام معلم را در قالبی شایستهتر فراگیر کند.
به عبارت دیگر، جایزه معلم عنوان جایزهای عام المنفعه و مردمی است که به طور سالانه به یک معلم یا چندمعلم به طور مشترک اهدا میشود و هدف از اهدای جایزه معلم، تکریم و تقویت شأن اجتماعی معلم است.
جایزه معلم چقدر است؟
میزان جایزه هر ساله بر اساس میلغ تأمین شده، تعیین خواهد شد و امسال این میزان یک میلیارد تومان تعیین شده است.
چه کسانی میتوانند نامزد جایزه معلم شوند؟
جایزه معلم مختص معلمان کشورهای اسلامی، اعم از مسلمان و غیرمسلمان و همچنین معلمان مسلمان در سراسر جهان است. همه معلمان، مدرسان و مربیانی که در زمینه آموزش و تربیت افراد زیر ۱۸ سال فعالیت میکنند، میتوانند نامزد دریافت جایزه معلم شوند. البته افراد در زمان ثبتنام باید حداقل سه سال تجربه فعالیت معلمی داشته باشند.
فرایند داوری
این فرایند شامل چهار مرحله است. در مرحله اول، دبیرخانه جایزه معلم از میان همه افرادی که ثبتنام خود را تکمیل کردهاند. گروهی که دارای همه شرایط مورد نظر جهت ورود به فرایند داوری هستند را انتخاب میکند.
در مرحله دوم، هیأت انتخاب به بررسی مستندات ارسال شده به دبیرخانه پرداخته و منتخبین این مرحله را مشخص میکنند.
در مرحله سوم داوری بر عهده جمعی از متخصصان حوزه تعلیم و تربیت(هیأت داوران) است که پس از ارزیابی، گزینههای مورد نظر و نمرهدهی بر اساس شاخصهای جایزه، ده نفر را انتخاب میکنند.
در نهایت، هیأت انتخاب، با بررسی دقیق موارد منتخب توسط هیأت داوران در مرحله سوم و نظرات شورای سیاستگذاری، معلم برتر را انتخاب خواهد کرد.
معیارهای ارزیابی
داوران برای انتخاب معلم برتر معیارهایی را در مدنظر قرار میدهند.
عناوین کلی این معیارها شامل «شایستگیهای فردی و حرفهای»، «تأثیرگذاری و نوآوری در تعلیم و تربیت»، «تأثیرگذاری بر زندگی دانشآموزان » و «تعامل سازنده با جامعه محلی» است.
۱۲ هزار و ۴۶۱ نامزد در نخستین جایزه بین المللی
محمد آزین دبیر جشنواره جایزه بین المللی معلم اظهار کرد: در جایزه بینالمللی معلم، جامعه یعنی دانشآموزان، والدین و هر فردی میتواند معلم خود را به عنوان معلم نمونه معرفی کند.
وی با بیان اینکه هزینه جایزه معلم توسط مردم و معلمان تأمین شد، گفت: امسال ۱۲ هزار و ۴۶۱ نامزد در نخستین جایزه بین المللی معلم داشتیم؛ بعد از ارزیابی اولیه ۹۷۰۰ نفر وارد ارزیابی اولیه شدند و ارزیابان حرفهای که در آموزش و پرورش تجربه داشتند، کار ارزیابی را انجام دادند و در نهایت ۱۶۴ نفر وارد مرحله مصاحبه برخط شدند.
آزین ادامه داد: بعد از مصاحبه برخط، به ۳۸ نفر رسیدیم که ۳۵ نفر در ایران و سه نفر در خارج از ایران هستند؛ در نهایت حدود ۷ نفر به عنوان نماینده معلمان معرفی و در نهایت جایزه به یک یا چند نفر اهدا میشود.
۳۸ منتخب مرحله نیمه نهایی چه کسانی هستند؟
به ترتیب حروف الفبا
1 – آرام احمدپور شهر اشنویه روستای گلاز استان آذربایجان غربی
2- عمار احمدی شهر سرعین استان اردبیل
3- حسین افشاری شهر کاشمر استان خراسان رضوی
4- مصطفی اینانلو شهر تهران استان تهران
5- کیان بدرنیا شهر مهاباد استان آذربایجان غربی
6- رضا بهزادیان شهر تهران
7- اسماعیل پوررستمی شهر رامسر استان مازندران
8- حمیده پیرمرادی شهر کرمان
9- وقار حیدر جعفری شهر پیشاور کشور پاکستان
10- سید رسول حسینی شهر اصفهان
11- میرحافظ حسینی چورسی شهر شاهینشهر استان اصفهان
12- ندا خانی یوسفرضا شهر ورامین استان تهران
13- مهرانگیز خسروپور شهر هشتگرد استان البرز
14- یعقوب ذاکری درباغی شهر میناب استان هرمزگان
15- عبدالباسط رنجبر شهر سنندج استان کردستان
16- صفیه رودبار کلاری شهر عباسآباد استان مازندران
17- فاطمه زارعی شهر مهاجران استان مرکزی
18- محمد نجمان زمانی شهر کابل کشور افغانستان
19 – مرتضی زیبایی شهر طرقبه استان خراسان رضوی
20- سهند سامبرانی شهر تهران و پاکدشت استان تهران
21- لیلا سلیقه دار شهر تهران
22- زهرا سلیمانی شهر زنجان
23- علیاصغر شعاعی استان قم
24- رحیم شیرزادفر شهر ملایر استان همدان
25- علی صیدی شهر جوانرود استان کرمانشاه
26- بابک عباسزاده اصل شهر چایپاره استان آذربایجان غربی
27- جعفر عبدی شهر سقز استان کردستان
28- حسین قربانی شهر تهران
29- امین قلیزاده استان همدان
30- ایمان قنبری شهر دهدشت استان کهگیلویه و بویراحمد
31- حسین کردی شهر بروجرد استان لرستان
32- زهرا کُریلی شهر تهران
33- احمد مبارکی شهر سلماس استان آذربایجان غربی
34- بیژن مرادی شهر شیراز استان فارس
35- سید محسن موسوی زاده جزایری شهر لوساکا کشور زامبیا
36- سمیه سادات میر معینی شهر تهران
37- محمد نادری شهر دهگلان استان کردستان
38- محمد نیرو شهر تهران
پایان پیام/
ثبت دیدگاه