جای خالی موسیقی‌ در انتخابات ۱۴۰۰
26 خرداد 1400 - 14:57
شناسه : 8738
1

ایسنا/خراسان رضوی پشیمانی از تجارب انتخابات‌های گذشته و به نتیجه نرسیدن وعده‌های کاندیداها به اهالی موسیقی، مانع از حمایت خوانندگان مطرح از کاندیداهای ریاست جمهوری ۱۴۰۰ و حضور در ستادهای انتخاباتی آن‌ها شده است.  موسیقی همواره یکی از ابزارهای مهم در بسیاری از رخدادهای تلخ و شیرین جامعه ما بوده و توانسته است که در موقعیت‌های […]

پ
پ

ایسنا/خراسان رضوی پشیمانی از تجارب انتخابات‌های گذشته و به نتیجه نرسیدن وعده‌های کاندیداها به اهالی موسیقی، مانع از حمایت خوانندگان مطرح از کاندیداهای ریاست جمهوری ۱۴۰۰ و حضور در ستادهای انتخاباتی آن‌ها شده است. 

موسیقی همواره یکی از ابزارهای مهم در بسیاری از رخدادهای تلخ و شیرین جامعه ما بوده و توانسته است که در موقعیت‌های مختلف با احساس غرور، غم، نشاط، امید و انگیزه را به مردم القاء کند. گاهی پخش یک قطعه موسیقی توانسته اتفاقات بزرگی را رقم بزند و گاهی همراهی آن با حوادث مختلف توانسته به آن‌ رخدادها رونق ببخشد. به همین دلیل است که همزمان با رخدادهای ملی و میهنی مانند اعزام تیم ملی فوتبال کشور به جام جهانی از یک موسیقی رسمی برای آن رخداد رونمایی و استفاده می‌شود و پس از پیروزی یک تیم ورزشی در مسابقات بین‌المللی، از شبکه‌های تلویزیونی موسیقی خاصی پخش می‌شود.

با این حال، گاهی اهمیت موسیقی بیشتر به چشم می‌آید و این هنر پای خود را فراتر از مسائل فرهنگی و اجتماعی می‌گذارد و به رخدادهای سیاسی کشور از جمله انتخابات ریاست جمهوری ورود می‌کند. آن‌جا است که موسیقی حتی می‌تواند تعیین‌کننده این مسئله باشد که چه فردی میان مردم جامعه اقبال بیشتری پیدا کند و از بین نامزدهای موجود یک انتخابات، به عنوان فرد برتر انتخاب شود.

در سالیان و انتخابات‌های گذشته نیز موسیقی یکی از مهم‌ترین مسائلی بوده است که مورد توجه قرار گرفته است. از انتخاب خواننده‌های موسیقی برای ستادهای انتخاباتی نامزدهای مختلف تا حواشی پیرامون موسیقی مانند برگزاری کنسرت در برخی از شهرهای کشور یا حتی مجوز اجرای برخی از خوانندگان یا نوازندگانی که پیش از آن ممنوع‌الکار شده بودند. با این حال با توجه به عملی‌نشدن وعده‌های برخی کاندیداهای ریاست جمهوری در دوره‌های پیشین انتخابات، خوانندگان و اهالی مطرح موسیقی تصمیم گرفتند که امسال از نامزد خاصی حمایت نکنند تا جای خالی موسیقی‌های انتخاباتی بیش از پیش به چشم بخورد. به این بهانه و در آستانه سیزدهمین انتخابات ریاست جمهوری با مروری بر سابقه تولید و پخش موسیقی‌های انتخاباتی به روایت برخی حواشی و اتفاقات مرتبط با آن‌ها می‌پردازیم.

حامد زمانی: برای انقلاب می‌خوانم

حامد زمانی -خواننده- که این روزها در سکوت به سر می‌برد، یکی از خوانندگان فعال در انتخابات‌های ریاست جمهوری سال‌های ۱۳۹۲ و ۱۳۹۶ بود. آهنگ‌های سیاسی او موجب شد وی در انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۳۹۲ به عنوان خواننده ستادهای انتخاباتی محمدباقر قالیباف و سعید جلیلی معرفی شود. موضوعی که علی‌رغم فعالیتش در آن ستادها توسط خودش تکذیب شد.

با این حال این خواننده در آن سال با اشاره به استفاده تعدادی از ستادهای انتخاباتی از یکی از آهنگ‌هایش گفته بود که قطعه «دیروز, امروز، فردا» یکی از بهترین قطعات برای استفاده در فضای تبلیغاتی است که نشان‌دهنده بسیاری از ارزش‌های نظام جمهوری اسلامی است و استفاده از ترانه‌هایش در همه ستادهای انتخاباتی را بلامانع اعلام کرده بود.

زمانی با بیان اینکه یک خواننده سیاسی است افزوده بود که گفتمانش به سعید جلیلی و محمدباقر قالیباف نزدیک است، اما تأکید کرده بود مذاکره نهایی با ستاد کاندیداهای ریاست جمهوری نداشته است.

او دو سال بعد، اما با اشاره به استفاده ستاد انتخاباتی محمدباقر قالیباف از موزیک «ایران سربلند» گفت که این آهنگ را برای شهدا خوانده بود و اینگونه نبوده که به عنوان خواننده ستاد محمدباقر قالیباف این آهنگ را تهیه کرده باشم.

با این حال او که خود را خواننده‌ای فراجناحی خوانده و معتقد است آهنگ‌هایش را برای انقلاب می‌خواند افزوده که بر این اساس هر کاندیدایی که حس کردم که حرف‌هایش حرف‌های انقلابی است به ستادش بروم و برایش اجرای موزیک داشته باشم. بر این اساس برای ستاد انتخاباتی محمدباقر قالیباف خواندم و برای سعید جلیلی اجرا کردم که به گفته خودش با این اقدام مورد حملات شدیدی قرار گرفته است.

حامد زمانی همچنین در انتخابات سال ۱۳۹۶ در حمایت از ابراهیم رئیسی، موزیک «بگذرد» با شعر معروفی از سیف فرغانی را تولید و منتشر کرد و موزیک‌های «نفس‌ تازه کنیم» و «عمار داره این خاک» او در مستند انتخاباتی سید ابراهیم رئیسی و میتینگ‌های انتخاباتی او پخش می‌شد.

ساسان حیدری‌یافته: برای جذب قشر جوان به سمت من آمدند

ساسان حیدری‌یافته، خواننده‌ای که این روزها در خارج از کشور به سر می‌برد، روزگاری به عنوان خواننده ستاد انتخاباتی مهدی کروبی در انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۳۸۸ فعالیت داشت. فعالیتی که با انتقادات زیادی رو به رو شده و موجب شد که مهدی کروبی اعلام کند که شناختی از این خواننده نداشته است. 

این خواننده نیز در گفت‌وگویی روایتی از نحوه انتخابش جهت ساخت موزیک انتخاباتی ستاد مهدی کروبی ارائه کرده و گفته که از او برای شرکت در جلسه‌ای دعوت شده و در ان جلسه پیشنهاد ساخت آهنگ برای ستاد مهدی کروبی را به او داده‌اند و او با توجه به دلیل اینکه ایشان رئیس مجلس شورای اسلامی بوده مخالفت نکرده و آهنگی ساخته است. حیدری‌یافته افزوده که دلیل انتخاب او برای ساخت موزیک انتخاباتی علاقه جوانان به او و تلاش برای جذب قشر جوان جامعه بوده و او نیز با کمال میل یک آهنگ برای آن‌ها ساخته است.

البته در آن زمان این اقدام ستاد انتخاباتی مهدی کروبی با انتقادات بسیاری مواجه شد و کروبی اعلام کرد که شناختی از این فرد نداشته است. او تأکید کرد: وقتی به من می‌گویند یک گروه و یا تعدادی می‌خواهند با من دیدار کنند، من نمی‌توانم برای دیدار با آن‌ها گزینشی عمل کنم و بگویم افرادی بیایند و افرادی حضور پیدا نکنند. حالا اگر در میان آن‌ها یک فرد وجود داشته است به بنده ربطی ندارد و تاکید می‌کنم که نمی‌توانم گزینشی عمل کنم.

حجت اشرف‌زاده: قول داده بودند که بتوانیم در خراسان کنسرت برگزار کنیم

حجت اشرف‌زاده یکی دیگر از خواننده‌هایی است که در انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۳۹۶ حضور فعال و تأثیرگذاری داشت. او که به عنوان خواننده انتخاباتی حسن روحانی، آهنگ «دوباره ایران» را تولید و منتشر و در انتخابات از او حمایت کرده بود پس از عملی‌نشدن وعده‌های دولت روحانی از این اقدام خود پشیمان شده و اعلام کرده دیگر قصد ساخت آهنگ‌های سیاسی ندارد.

او در این‌باره گفته که از او خواسته شده آهنگی با محتوای وطن‌پرستانه بخواند که در ستاد انتخاباتی استفاده شود و او نیز این کار را انجام داده است. اشرف‌زاده افزوده که آن زمان ایده‌ها، افکار و اعتقادات خود را داشتم که اکنون آن‌ها را ندارم و دیگر از آن نوع کارها فاصله گرفته‌ام و تصمیم گرفتم که در این موارد دخالت نکنم و فقط خواننده عاشقانه‌های مردم باشم. 

این خواننده با اشاره به این‌که خواسته‌هایش در برابر فعالیت انتخاباتی محقق نشده است، تأکید کرده که فکر می‌کردم که اتفاقات بهتری برای مردم بیفتد و خواسته من این بود که فضایی ایجاد شود و قول‌هایی نیز داده شد که در خراسان بتوانیم کنسرت برگزار کنیم و حداقل من بتوانم در شهر خود به اجرای موسیقی بپردازم. از هر فردی که بابت خواندن این قطعه از من ناراحت است و شاید با صدای من تحریک شده که به شخص خاصی رای دهد عذرخواهی می‌کنم. 

سینا دستخوش: آهنگم برای ستاد رئیسی به نام فرد دیگری پخش شد

سینا دستخوش خواننده‌ای که با وجود خواندن قطعات سیاسی، انقلابی و مذهبی در سال‌های گذشته این روزها به سمت خوانده آثاری عاشقانه رفته، در سال ۱۳۹۶ خواننده رسمی ستاد انتخاباتی ابراهیم رئیسی بود. البته او پیش از ورود سیدابراهیم رئیسی به انتخابات ریاست جمهوری برای فعالیت در ستاد انتخاباتی محمود احمدی‌نژاد آماده فعالیت شده بود، اما پس از عدم احراز صلاحیت محمود احمدی‌نژاد به ستاد سیدابراهیم رئیسی معرفی شد و دو موزیک برای ستاد وی تولید کرد. موسیقی اول او با نام «شمس‌ و فانوس» انتشار یافت، اما پس از حواشی دیدار سیدابراهیم رئیسی با امیرحسین مقصودلو فعالیت‌های او در ستاد ابراهیم رئیسی کاهش یافت و موزیک دوم او نیز انتشار نیافت.

این خواننده درباره حواشی فعالیتش در ستاد انتخاباتی ابراهیم رئیسی گفت که موزیک «شمس‌ و فانوس» او به اسم فرد دیگری پخش شده بود و این اتفاق را شیطنت عنوان کرده بود.

امیرحسین مقصودلو: حمایتم از هر دو جناح اصلاح‌طلب و اصولگرا به نتیجه نرسید

امیرحسین مقصودلو خواننده‌ای جنجالی که این روزها در خارج از کشور فعالیت می‌کند در طول دوران حضورش در ایران به تولید و انتشار تعدادی آهنگ سیاسی خوانده و در طول انتخابات‌های مختلف از نامزدهای مختلفی حمایت کرده است. او که در جریان انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۳۹۶ از سیدابراهیم رئیسی حمایت کرد و دیداری جنجالی با این نامزد انتخابات ریاست جمهوری داشت گفته که به دلیل این‌که همه در جبهه مخالف سیدابراهیم رئیسی بودند و ایشان تنها مانده بود من به سمت او آمدم. مهم این بود که این انتخابات یکی از پرشورترین انتخابات بود و این پیروزی نظام جمهوری اسلامی ایران بود که من نیز خود را در این پیروزی سهیم می‌دانم. 

او با بیان اینکه «در آن زمان افراد رده بالای کشور نیز همه به من زنگ زدند و گفتند که خودت را درگیر سیاست نکن» به دیدارش با این نامزد انتخابات اشاره کرده و افزوده که ستاد سیدابراهیم رئیسی و افراد منتسب به او اصلا من را گردن نگرفتند و گفتند که دیوانه‌ام و بدون هماهنگی در پاویون فرودگاه جلوی آقای رئیسی را گرفتم در حالی که نمی‌شود کاندیدای ریاست جمهوری را بدون هماهنگی ببینی و با صد نفر هماهنگی شده بود و اجازه دادند که دیدار من با آقای رئیسی اتفاق بیفتد.

این خواننده البته پس از خروج از کشور گفته که حمایتش از هر دو جناح اصولگرا و اصلاح‌طلب به نتیجه نرسیده و دلیل خروجش از کشور همین مسئله بوده است.

به گزارش ایسنا، در کنار خواننده‌هایی که از آن‌ها در این گزارش نام برده شد، محسن چاوشی با انتشار موزیک «بیست هزار آرزو» و مازیار فلاحی با انتشار موزیک «دست بزن» از حسن روحانی در فعالیت‌های انتخاباتی حمایت کرده بودند. همچنین پیش از اعلام نتایج احراز صلاحیت نامزدهای ریاست جمهوری امسال، یک خواننده جوان به عنوان خواننده ستاد انتخاباتی رستم قاسمی اثری را تحت عنوان «رستم دستانم آرزوست» منتشر کرده بود. همچنین موزیکی نیز از یک خواننده ناشناس توسط ستاد انتخاباتی امیرحسین قاضی‌زاده هاشمی پس از مناظره سوم انتخاباتی با نام دولت سلام منتشر شده است.

گزارش از محمدرضا صبوریان، خبرنگار فرهنگی ایسنا- خراسان رضوی

انتهای پیام

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.