تربیت نسل زمینهساز حکومت مهدوی (بخش دوم)

درخصوص تربیت فرزند بر اساس توصیههای خاص اهلبیت سلاماللهعلیهم: زندگی اهلبیت سلاماللهعلیهم، تاریخ زندگی پیامبر اکرم صلیاللهعلیهوآله، حضرت علی سلاماللهعلیه و حضرت زهرا سلاماللهعلیها و سایر امامان، یکی از سالمترین و بهترین منابع تاریخی میباشد. تاریخ نقلی زندگی اهلبیت سلاماللهعلیهم و اتفاقات زندگی آن بزرگواران، یکی از بهترین راههای نفوذ در افکار و شخصیت انسانها به شمار میرود.
اخلاق فردی، خانوادگی، اجتماعی اهلبیت سلاماللهعلیهم و به ویژه امام زمان ارواحنافداه در روزگار ظهور و یا سیرهی عبادی، مدیریتی، سیاسی و چگونگی برخورد آنان با دوست و دشمن برای نسل جوان بایستی مورد بازخوانی و مرور قرار گیرد و تشویق به الگوگیری از سیرهی مبارکهی این خاندان به عزمی همگانی تبدیل گردد. قرآن کریم در اینباره میفرماید: (لَقَد کان لکم فیِ رسولِ اللهِ أسوهٌ حَسَنهٌ….) «مسلماً برای شما در زندگی رسول خدا صلیاللهعلیهوآله الگویی نیکو میباشد.» و یا حضرت مهدی ارواحنافداه در یکی از توقیعات خود میفرمایند: (و فی ابنَهِ رسولالله صلیاللهعلیهوآله لی اُسوُهٌ حَسَنَهٌ.) «و در دختر رسول خدا صلیاللهعلیهوآله برای من الگویی نیکو میباشد.»
آموزش زیباییهای اخلاقی و شخصیتی اهلبیت سلاماللهعلیهم و ذکر فضایل اخلاقی و کمالات شخصیتی و نمونههای تعالی روحی اهلبیت علیهمالسلام، در تعمیق محبت ایشان در دلهای فرزندان بسیار مؤثر است و عطش دوستی نسبت به آن بزرگواران را دو چندان میکند. صفاتی همچون عدالت، سخاوت، شجاعت، حکمت، عبادات، مردمدوستی، تقوی، ایمان، عمل، زهد و قناعت و هزاران صفات پسندیدهی دیگر که آموزش این زیباییهای اخلاقی و کرامات و شگفتیهای شخصیت اهلبیت سلاماللهعلیهم نقش بسزایی در تربیت نسل مهدوی دارد.
از این رو در جهت تربیت نسل مهدوی بایستی با آثار خطایی و کتبی اهلبیت سلاماللهعلیهم همچون نهجالبلاغه و صحیفهی سجادیه اُنس گرفت زیرا اهلبیت سلام الله علیهم که کلامشان نور است میتواند انسانها را از تاریکیهای دل و فکر نجات دهد.
نکات دقیق و ظریفی از روایات به عنوان وظیفهی شیعه در عصر غیبت جهت آشنایی فرزندان با این نکات به دست میآید:
تسلیم زور نشدن در عصر حاکمیت ستمگران
پرهیز از آلوده شدن به گناهان و انحراف، در زمان آلوده بودن جامعه
مأیوس نشدن از اصلاحگری در برههای که فساد فراگیر است
مقاومت در برابر مشکلات و صبر در راه دینداری و دفاع از حق
زنده نگه داشتن حماسهی انتظار و نام و یاد امام زمان عجلاللهتعالیفرجه
ایجاد آمادگی در خویش برای ظهور امام زمان ارواحنافداه
بر پا ایستادن، در هنگام شنیدن لقب «قائم» به نشانهی احترام و اعلام آمادگی قیام
تمرین تقوا و پارسائی
فراموش نکردن دو رکن مهم تبری از دشمنان و تولای دوستان
ترک نکردن امر به معروف و نهی از منکر
ایجاد آمادگی نظامی در خویش برای یاری امام زمان عجلاللهتعالیفرجه
مرزبانی از دین در مقابل شبهات و بدعتها
تقویت ارتباطات عاطفی، ایثار و همدردی در میان پیروان اهلبیت سلاماللهعلیهم
ایجاد زمینهی فکری، روحی و اجتماعی ظهور در جامعه
در آخر باید یادآور شد، چهرههای جذاب، روشن و با کمالی همچون ابوذر، سلمان، اویس قرنی، مالک اشتر، عمار یاسر و اصحاب امام حسین علیهمالسلام که در مسیر عشقورزی به اهلبیت سلاماللهعلیهم از تمام موجودی خود گذشتند و با پایداری کامل و به بهترین وجه ممکن، مرام عاشقی را به سینهی تاریخ سپردند، الگوی مناسبی برای فرزندان محسوب میشوند و آشنا کردن فرزندان با دوستان و دلدادگان خالص اهلبیت علیهمالسلام از اثرگذارترین راههای آموزش و علمی عشق اهلبیت سلاماللهعلیهم است. از آموزشهایی که نوجوانان و جوانان را در زمینهی ایجاد عشق و عمقبخشی به محبت اهلبیت علیهمالسلام یاری میدهد، معرفی دشمنان اهلبیت سلاماللهعلیهم و بیان عمق خباثتها و رذالتهای این دشمنان میباشد، چرا که اگر فرزندان بدانند در صورتی که پایگاه دل و عواطف خود را مصروف اشخاصی مقدس همچون حضرت مهدی ارواحنافداه و اهلبیت علیهمالسلام نکنند، ممکن است به مسیری باطل کشیده شوند و در دام شیادان و جاذبهی فریبندهی دشمنان اهلبیت سلاماللهعلیهم قرار گیرند.
ثبت دیدگاه