13 شهریور 1401 - 7:07
شناسه : 52511
3

«بازگشت به سوی او» اثر آیت‌الله تحریری دوچاپه شد چاپ دوم کتاب «بازگشت به سوی او (شرح مناجات تائبین)» اثر آیت الله محمدباقر تحریری به همت مؤسسه بوستان کتاب منتشر شد. به گزارش خبرنگار کتاب و ادبیات خبرگزاری فارس، چاپ دوم کتاب «بازگشت به سوی او (شرح مناجات تائبین)» اثر آیت الله محمدباقر تحریری به […]

پ
پ

«بازگشت به سوی او» اثر آیت‌الله تحریری دوچاپه شد

چاپ دوم کتاب «بازگشت به سوی او (شرح مناجات تائبین)» اثر آیت الله محمدباقر تحریری به همت مؤسسه بوستان کتاب منتشر شد.

«بازگشت به سوی او» اثر آیت‌الله تحریری دوچاپه شد

به گزارش خبرنگار کتاب و ادبیات خبرگزاری فارس، چاپ دوم کتاب «بازگشت به سوی او (شرح مناجات تائبین)» اثر آیت الله محمدباقر تحریری به همت مؤسسه بوستان کتاب در ۲۴۰ صفحه روانه بازار نشر شد.

اثر پیش رو شرح «مناجات تائبین» نخستین مناجات از مناجات‌های پانزده‌گانه (مناجات خمسه عشر) است که در صحیفه سجادیه از آن یاد شده و منسوب به سیدالساجدین امام زین العابدین(ع) است. این مناجات دریایی بیکران از معارف اعتقادی، اخلاقی و عملی است و معارف گوناگون دینی را در بر دارد.

مناجات تائبین، زبان احوال خوش برای کسانی است که پشیمان هستند و تصمیم به بازگشت دارند. فرازهای این مناجات، نجوای عاشقانه و عارفانه امام سجاد(ع) است که با ذکر این جملات به تائبان می‌آموزد هنگام توبه چگونه با معبود خود سخن بگویند.

ساختار اثر

این اثر در ۲۳ فصل تألیف شده است؛ در مقدمه این اثر ضمن بیان کیفیت شرح مناجات، ملاک اعتبار و انتساب ادعیه به حضرات ائمه(ع)، ضرورت ارتباط تنگاتنگ با عالمان دین، دلیل تفاوت در عناوین مناجات‌ها، مزیت عرفانی مناجات شعبانیه، ضرورت توجه به حقیقت دعا و اهمیت مناجات تائبین مورد بحث و بررسی قرار گرفته است.

برشی از اثر

ضرورت چشم پوشی از خطای دیگران

مؤمن، همواره باید در جهت استحقاق عفو الهی حرکت کند و در سایه پوشش صفح جمیل حق قرار بگیرد. یکی از زمینه‌های قرار گرفتن انسان در این مسیر، عمل به این آیه شریفه است که: «فَاصفَحِ الصَّفحَ الجَمِیلَ ؛ پس از آن‌ها به طرز شایسته‌ای صرف نظر کن و آن‌ها را بر نادانی‌های شان ملامت ننما».

انسان گاهی در روابط اجتماعی و خانوادگی، با برخوردهای نامناسبی مواجه می‌شود، مثلاً برخی با طرح نقشه‌هایی، درباره شخصی کج فهمی‌هایی پیدا می‌کنند و حیثیت و شخصیت انسانی او را زیر سؤال می‌برند. در چنین مواردی، شخص تا می‌تواند، نباید این برخوردهای ناگوار را عملاً مقابله به مثل کند، بلکه باید صفح کند و آن را نادیده بگیرد و از آن روی بگرداند، البته این کار بسیار سخت است و مجاهده با نفس لازم دارد، زیرا نفس می‌خواهد همانطور که از دیگری ضربه خورده به او ضربه بزند، اما انسان با ایثار باید سعی کند «صفح جمیل» را از خود ظهور بدهد.

امام باقر(ع) می‌فرماید: «سه چیز، از کرامت‌های دنیا و آخرت است: «کسی را که به تو ستم کرده عفو کنی، و با کسی که از تو بریده وصل کنی، و هنگامی که با نادانی با تو برخورد می‌شود، بردباری نشان دهی».

علاقه‌مندان برای بهره‌مندی از تخفیف ۱۰ درصدی خرید این کتاب می‌توانند به اینجا مراجعه کنند.

انتهای پیام/

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.