انگیزه های جنگ جمل و نکاتی پیرامون مناسب‌های مختلف ماه ذی‌الحجه
03 تیر 1403 - 11:52
شناسه : 71006
1

انگیزه های جنگ جمل و نکاتی پیرامون مناسب‌های مختلف ماه ذی‌الحجه 🔸 در وسائل‌ الشیعه ابان بن‌ تغلب از امام صادق (علیه السلام) نقل می‌کند: « سَمِعْتُ أَبَا عَبْدِ اللَّهِ يَقُولُ مَا مِنْ عَبْدٍ أَذْنَبَ ذَنْباً فَنَدِمَ عَلَيْهِ إِلَّا غَفَرَ اللَّهُ لَهُ قَبْلَ أَنْ يَسْتَغْفِرَ » 🔹 هیچ بنده‌ای نیست که گناهی کرده باشد و […]

پ
پ

انگیزه های جنگ جمل و نکاتی پیرامون مناسب‌های مختلف ماه ذی‌الحجه
photo_2024-06-23_12-30-20OGtmezS

🔸 در وسائل‌ الشیعه ابان بن‌ تغلب از امام صادق (علیه السلام) نقل می‌کند:

« سَمِعْتُ أَبَا عَبْدِ اللَّهِ يَقُولُ مَا مِنْ عَبْدٍ أَذْنَبَ ذَنْباً فَنَدِمَ عَلَيْهِ إِلَّا غَفَرَ اللَّهُ لَهُ قَبْلَ أَنْ يَسْتَغْفِرَ »

🔹 هیچ بنده‌ای نیست که گناهی کرده باشد و بعد پشیمان شده باشد، مگر این‌که خدا او را قبل از آن‌که بگوید «أَسْتَغْفِرُ اللَّهَ رَبِّي وَ أَتُوبُ إِلَيْه»، می‌آمرزد.

———–

🔸 حضرت امام صادق (عليه السلام) فرمودند:

« إِنَّ یَوْمَ الْغَدِیرِ فِی السَّمَاءِ أَشْهَرُ مِنْهُ فِی الْأَرْضِ »

🔹 غدیر در آسمان‌‌ها شناخته‌ شده‌ تر و مشهورتر از زمین است.

———–

🔸 در روایت حضرت امام رضا (علیه السلام) به یکی از یاران نزدیک خود وارد شده است:

« یا ابن أبی نصر أینما کنت فأحضر یوم الغدیر عند أمیرالمؤمنین(علیه السلام) فأن الله یغفر لکل مؤمن ومؤمنه ومسلم ومسلمه ذنوب ستین سنه ویعتق من النار ضعف ما اعتق فی شهر رمضان ولیله القدر ولیله الفطر والدرهم فیه بألف درهم لإخوانک العارفین»

🔹 اى پسر ابونصر در هر جا که باشى سعى کن که در روز غدیر نزد حضرت امیرالمؤمنین صلوات اللَّه علیه حاضر شوى زیرا که حق سبحانه و تعالى مى‌آمرزد جمیع مؤمنین و مؤمنات و مسلمین و مسلمات را و در مى‌گذرد از گناهان شصت ساله ایشان، و از آتش دوزخ آزاد مى‌کند دو برابر آن چه آزاد کرده است در ماه رمضان و در شب قدر و شب فطر، و درهمى که در این روز تصدیق کنند برابر است با هزار درهم که به شیعیان دهند.

———–

🔹 راوی گوید:

« أنه شهد أبا الحسن علي بن موسى الرضا ع في يوم الغدير و بحضرته جماعة من خاصته قد احتبسهم للإفطار و قد قدم إلى منازلهم الطعام و البر و الصلات و الكسوة حتى الخواتيم و النعال و قد غير من أحوالهم و أحوال حاشيته و جددت له آلة غير الآلة التي جرى الرسم بابتذالها قبل يومه … . »

🔸 امام رضا علیه اسلام در روز غدیر، که جمعی از خواص در محضر او بودند، حضرت آنها را برای افطار نگه داشته بود و به منازل آنها [برای اهل و عیالشان] طعام، صله ها، لباس و حتی انگشترها و کفشهایی فرستاده بود و احوال آنها و اطرافیان خودش را تغییر داده بود. حتی اسباب و وسایلی که قبلاً حضرت استفاده می‎شد، تغییر یافته بود …

———–

🔸 عن أبی الحسن الرضا (ع) فی فضل یوم الغدیر: وَ مَنْ أَطْعَمَ مُؤْمِناً كَانَ كَمَنْ أَطْعَمَ جَمِيعَ الْأَنْبِيَاءِ وَ الصِّدِّيقِين‏.

🔹 امام رضا(علیه السلام) فرمود: هرکس در روز غدیر به مؤمنی غذا بدهد، مانند کسی است که به تمام انبیا و صدیقین غذا داده باشد.

———–

🔸 عن ابن عباس: قال رسول الله صلی الله علیه و آله: مَنْ سبَّ عَلیاً فَقَدْ سَبَّنی، وَ مَنْ سَبَّنی فَقَدْ سَبَّ اللهَ، وَ مَنْ سَبَّ اللهَ أدْخَلَهُ اللهُ نارَ جَهَنَّمَ وَ لَهُ عَذابٌ مُقیمٌ.

🔹 از ابن عباس روایت است که رسول خدا صلی الله علیه وآله فرمود: کسی که به علی دشنام دهد، به من دشنام داده است و کسی که به من دشنام دهد، در حقیقت به خدا دشنام داده است و هر کس به خدا ناسزا گوید خداوند او را در آتش دوزخ می‌افکند و هماره دچار عذاب خواهد بود.

———–

🔹 در جریان جنگ خونین جمل، مردى دچار حیرت شده بود؛ چرا که می‏دید شخصیتهاى برجسته عالم اسلام، مانند طلحه و زبیر و عایشه که به نص قرآن یکى از امهات مؤمنان است در مقابل على علیه السلام قرار گرفته و با او سر جنگ و ستیز دارند.
از این رو این مرد متحیر به محضر امیر مؤمنان ‏علیه السلام شتافت و عرض کرد:

« ایمکن ان یجتمع زبیر و طلحة و عائشة على باطل؟»
آیا ممکن است زبیر و طلحه و عایشه بر باطل اجتماع کنند؟

🔸 حضرت در جواب وى فرمود:

« انک لملبوس علیک؛ ان الحق و الباطل لا یعرفان باقدار الرجال، اعرف الحق تعرف اهله و اعرف الباطل تعرف اهله ‏»؛

امر بر تو مشتبه شده است؛ حق و باطل با قدر و منزلت اشخاص شناخته نمی‌‏شوند. حق را بشناس تا اهل آن را بشناسى و باطل را بشناس تا اهل آن را بشناسى.

ا.یوسفی

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.