"انسان" عامل اصلی انقراض یا کاهش جمعیت پستاندران بزرگ
نتیجه تحقیقی که توسط بنیاد تحقیقات ملی دانمارک انجام شده، نشان میدهد که انسان بالاتر از تغییرات اقلیمی عامل اصلی انقراض یا کاهش جمعیت پستاندران بزرگ بوده است.
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، در پاسخ به اینکه چه چیزی منجر به کاهش چشمگیر پستانداران بزرگ در چند هزار سال گذشته شده است، همواره رقابتی میان مداخله انسان یا تغییرات آب و هوایی وجود داشته و در حالی که برخی تغییرات اقلیمی را مقصر اصلی میدانند، عدهای هم معتقدند که انسان از زمانی که شکار را در سالهای نخستین پیدایش خود، آموخت تا بعدها که به سمت نابودی طبیعت به اسم توسعه رفت، اصلیترین تهدید حیات وحش بوده است.
زیادهخواهی انسان "زیستگاههای حیات وحش" را تکهتکه کرده است
در این رابطه، دانشگاه آرهوس دانمارک به رهبری بنیاد تحقیقات ملی این کشور تحقیقات مفصلی را انجام داده است؛ دانشمندان این گروه، دادههای 139 پستاندار بزرگ که اکنون نیز زنده هستند را بررسی کردند و بر اساس شواهدی که از تکامل جمعیتهای بزرگ پستانداران در 750000 سال گذشته به دست آوردند، اعلام کردند که انسان عامل اصلی انقراض گونههای حیات وحش بوده است.
این مطالعات نشان میدهد که اکثر پستانداران بزرگ از گونههایی هستند که میتوانند با شرایط متعادل یا گرمسیری وفق پیدا کنند و تهدید تغییرات آب و هوایی برای آنها به اندازه مداخلات انسانی نیست.
نتایج این مطالعه در مجله Nature Communications منتشر شده است.
انتهای پیام/
ثبت دیدگاه