چاره نیوز به نقل از خبرگزاری مهر، گروه سیاست- طیبه بیات؛ هفتاد و چند روزی از آغاز به کار رسمی دولت سیزدهم با ریاست حجتالاسلام سید ابراهیم رئیسی میگذرد و اکثر قریب به اتفاق کرسیهای هیئت دولت تعیین تکلیف شدهاند و در این میان هنوز خبری از انتصاب سخنگوی دولت نیست؛ عدم انتصابی که روند عملکردی اطلاعرسانی دولت سیزدهم را دشوار کرده است.
«علی ربیعی» هنوز رئیس شورای اطلاع رسانی دولت است!
علی رغم نامشخص بودن سخنگوی دولت، اما علی ربیعی همچنان رئیس شورای اطلاع رسانی دولت است و انتخاب و انتصاب این دو جایگاه تا این لحظه هنوز منتج به نتیجه مطلوب نشده است.
سخنگوی هر دولت پس از استقرار دولت و پس از برگزاری مراسم تحلیف ریاستجمهوری، از سوی رئیسجمهور منصوب میشود و به عنوان اصلیترین مرجع اطلاعرسانی عملکرد دولتها، وظیفه پاسخگویی به افکار عمومی را عهدهدار است.
به موجب آئیننامه چگونگی تعیین و حدود وظایف سخنگوی هیئت دولت و تشکیل شورای اطلاعرسانی دولت که ۱۶ آذر ماه سال ۱۳۷۶ به تصویب هیئت وزیران رسید، سخنگوی هیئت دولت که ریاست شورای اطلاع رسانی را نیز بر عهده دارد، با پیشنهاد رئیسجمهور و تصویب هیئت وزیران انتخاب میشود و وظایفی اعم از اعلام مواضع، سیاستها و خط مشیهای هیئت دولت در خصوص مسائل و موضوعات داخلی و خارجی کشور به صورت مستمر، اعلام تصمیمهای هیئت دولت و تشریح مفاد و محتوای کلیه مصوبات، پاسخگویی به سوالات مطبوعات و رسانهها و انجام مصاحبههای رادیویی و تلویزیونی و … را بر عهده دارد.
خبری از حضور خبرنگاران در حاشیه جلسات دولت نیست!
حالا این دو جایگاه با وجود گذشت بیش از ۲ ماه از عمر استقرار دولت سیزدهم هنوز تعیین تکلیف نشدند و در کنار آن اطلاعرسانی در خصوص آخرین اخبار و تحولات مربوط به دولت از سوی دولت جدید به خوبی صورت نمیگیرد. در دیگر سو، برنامهریزی هم برای حضور خبرنگاران در حاشیه جلسات هیئت دولت، که طبق روال روزهای چهارشنبه هر هفته برگزار میشود، صورت نگرفته و این امر نیز تا این لحظه به حالت تعطیل در آمده است.
ایمانی: دولت رئیسی در سخن گفتن با افکار عمومی ضعیف عمل کرده است
به اعتقاد بسیاری از ناظران سیاسی و کارشناسان، دولت سیزدهم با وجود انباشتی از مشکلات به جای مانده از ۸ سال گذشته تاکنون و شعارهایی که جهت حل این مشکلات به مردم داده است، بیش از سایر دولتها به کار رسانهای و اقناع افکار عمومی نیاز دارد.
ناصر ایمانی کارشناس مسائل سیاسی در رابطه با ضرورت انتصاب هرچه سریعتر سخنگوی دولت به خبرنگار مهر میگوید: «فکر میکنم دولت سیزدهم هنوز در زمینه سیستم اطلاعرسانی خود دچار ضعفهای جدی است یعنی نه سخنگو و نه به تبع آن شورای اطلاع رسانی دولت را تعیین کرده است»
ایمانی به ضعف دولت رئیسی در ارتباط با رسانهها اشاره میکند و معتقد است: «دولت خود را کمتر نیازمند به این انتصابات میداند در حالیکه در این شرایط خاص کشور دولت باید مستمرا با مردم سخن بگوید و شرایط کشور را برای مردم ترسیم کند تا تصمیم گیریهایش با اطلاع مردم و اقناع افکار عمومی صورت گرفته باشد.»
به اعتقاد او «دولت در قسمت سخن گفتن با افکار عمومی ضعیف عمل کرده است.»
شاکری: کار سخنگویی در دولت سیزدهم به مراتب از دولتهای دیگر سختتر است
مجتبی شاکری دبیرکل جمعیت جانبازان انقلاب اسلامی نیز انتصاب هرچه سریعتر سخنگو برای دولت یک ضرورت میداند و به خبرنگار مهر میگوید: «انتخاب سخنگوی دولت را هم یک ضرروت و هم یک امتیاز میدانم. دولت سیزدهم باید سخنگو داشته باشد اما آن طور که به نظر میرسد شاید مباحث به گونهای که باید برای یک سخنگو تبیین شود، هنوز آماده نشده است.»
شاکری وجود یک سخنگوی در دولت رئیسی را واجب تر از سایر دولتها میداند و معتقد است: «کار سخنگویی در دولت سیزدهم به مراتب از کار سخنگویی در دولتهای دیگر سختتر، ضروریتر و مهمتر است.»
تعیین تکلیف جایگاه سخنگویی دولت سیزدهم از آن رو حائز اهمیت است که اقدامات مثبتی اعم از بازدیدهای سر زده رئیسجمهور در استانها و تغییر و تحولات مثبت در دولت سیزدهم در جریان است و این مساله به تشریح از سوی یک مقام رسمی دولتی نیاز دارد تا افکار عمومی نسبت به آنها آگاه و اقناع شود و به موجب آن، امیدی جدید از اقدامات صورت گرفته به جریان بیافتد.
صفحه اصلی » گروه » اخبار سیاسی
چاره نیوز به نقل از خبرگزاری مهر، گروه سیاست- طیبه بیات؛ هفتاد و چند روزی از آغاز به کار رسمی دولت سیزدهم با ریاست حجتالاسلام سید ابراهیم رئیسی میگذرد و اکثر قریب به اتفاق کرسیهای هیئت دولت تعیین تکلیف شدهاند و در این میان هنوز خبری از انتصاب سخنگوی دولت نیست؛ عدم انتصابی که روند […]
ثبت دیدگاه