ارزش باغ وحشها به رعایت حقوق حیوانات است
معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست گفت: ارزش باغ وحش در آن است که بازدیدکنندگان احساس کنند در این فضا حقوق حیوانات رعایت میشود.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، حسن اکبری در نشست ملی با باغ وحشداران کشور اظهار کرد: فلسفه اصلی احداث باغهای وحش بحث حفاظت از گونههای جانوری بوده است، پس این زیستگاهها باید در امر حفاظت حیات وحش نقش داشته باشند. آموزش دیگر هدف مهم از احداث باغهای وحش بوده و ارزش باغ وحش در آن است که بازدیدکنندگان احساس کنند در این فضا حقوق حیوانات رعایت می شود.
معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست خطاب به مدیران باغهای وحش گفت: شغل شما به گونهای است که نظارت در آن یک لحظه تعطیلشدنی نیست پس باید در این زمینه به جد ورود کنید و مکانیسمی در پیش بگیرید که با خطای یک نفر، زحماتتان بر باد نرود.
باغ وحشهای کشور استانداردهای مدنظر سازمان حفاظت محیط زیست را ندارند
اکبری با تأکید بر اهمیت تفسیر و روایت در باغهای وحش بیان کرد: تفسیر و روایت به گونهای که بتواند توضیحات مناسب به بازدیدکنندگان ارائه کند، هم باعث کاهش هزینه میشود و هم کیفیت نظارت را بهبود میبخشد.
وی افزود: در بحث رتبهبندی باغهای وحش باید دو مقوله آموزش و حفاظت از وزن بیشتری برخوردار باشند. سازمان حفاظت محیط زیست از باغهای وحشی که در مسیر حرکت به سمت استانداردها حرکت کنند، حمایت میکند.
در ادامه، غلامرضا ابدالی؛ مدیرکل دفتر حفاظت و مدیریت حیات وحش سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به چندین کلیدواژه مربوط به باغ وحش که گویای اهداف و انتظارات از این زیستگاه غیراصلی گونههای جانوری است، اظهار کرد: اولین کلیدواژه، حقوق حیوانات هستند. در باغهای وحش، مخاطبان ما گونههای زنده هستند که خالق هستی به آنان جان بخشیده است و بنابراین بر ما حقی دارند و آن حق، حفاظت از حیات آنان است.
وی، آموزش را یکی از اهداف اصلی احداث باغ وحش عنوان کرد و گفت: 2 ساعت قدم زدن در یک باغ وحش میتواند آموزندهتر از ساعتها حضور در کلاسهای درس و مطالعه کتاب باشد.
مدیرکل دفتر حفاظت و مدیریت حیات وحش سازمان حفاظت محیط زیست، تحقیق و پژوهش را از دیگر اهداف تأسیس باغهای وحش برشمرد و گفت: باغ وحش یک پژوهشگاه بزرگ است که باید ارتباط خود را با مراکز دانشگاهی و تحقیقاتی حفظ کند. تربیت حافظان حیات وحش دیگر کارکرد باغهای است و افراد پس از بازدید از حیات وحش و دریافت آموزشهای لازم نسبت بهگونههای جانوری به آنان علاقهمند شده و در حفاظت از آنها کوشا خواهند بود.
وی، تفرج و تفریح را آخرین هدف از احداث باغ وحش دانست و گفت: به هرحال هرکسی در این عرصه وارد میشود باید جنبههای اقتصادی را هم در نظر داشته باشد اما باید توجه کرد توجه صرف به بحث اقتصاد قابل قبول نیست.
مدیرکل دفتر حفاظت و مدیریت حیات وحش سازمان حفاظت محیط زیست، از آغاز به کار طرح رتبهبندی باغهای وحش کشور از نیمه دوم سال گذشته خبر داد و اظهار کرد: رتبهبندی به باغهای وحش وزن میدهد و آنها را اولویتبندی میکند. همکاران ما باغهای وحش را در 16 محور و 70 شاخص ارزیابی میکنند. ما باید به این سمت حرکت کنیم که پرورش و تکثیر گونههای در معرض خطر به اهل فن در بخش خصوصی واگذار شود.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی سازمان حفاظت محیط زیست، تبیین روش درجهبندی مراکز نگهداری جانوران توسط سرپرست گروه ارزیابی و بهرهبرداری پایدار و ارائه علمی نقش باغهای وحش در حفاظت از تنوع زیستی توسط یکی از کارشناسان این معاونت از دیگر بخشهای این نشست بود.
انتهای پیام/
ثبت دیدگاه