ادب دعا
مرحوم آیتالله سیدعلی قاضی:
(استاد اخلاق و عرفان مرحوم آیتالله العظمی بهجت):
“اگر در مسیر معنوی، بیحال شُدید، توقف نکنید. باید دست و پا بزنید تا حال پیدا کنید؛ با تلاوت قرآن، با مناجات، با این مکان و آن مکان، بالأخره باید از این بیحالی خارج شوید والّا آرام آرام، شیطان شما را میبرد.”
┄┅═✧❁••❁✧═┅┄
🔸هیچ دعایی بیپاسخ نمیماند!
💠حضرت آیتالله العظمی جوادی آملی:
آنچه از ادب دعا به دور است این است که کسی با لجاجت بگوید: (خدایا! فلان چیز را به من بده) و به خیر بودن یا خیر نبودن آن توجهی نداشته باشد.
توجه به این نکته ضروری است که به بیان امام ساجدان و زینت عابدان(ع)، هیچ دعایی بدون پاسخ نمیماند؛ چون یا حسنهای به او عطا میشود یا همان خواسته او بر آورده میشود یا بلایی از او دفع میگردد. از این رو دستور دادهاند که پس از دعا، دستهایتان را به سر و صورت خود بکشید؛ زیرا دستی که به سوی خدا بلند میشود، خالی بر نمیگردد.
┄┅═✧❁••❁✧═┅┄
✅ حضور قلب در دعا
✏️ حضرت آیتالله خامنهای: یکی از شرایط استجابت دعا این است که آن را با توجه مطرح کنیم. گاهی لقلقه زبان، جملاتی چون «خدایا ما را بیامرز.»، «خدایا به ما سعّه رزق بده» و «خدایا قرض ما را ادا کن» است. ده سال انسان اینگونه دعا میکند، اصلاً مستجاب نمیشود. این فایدهای ندارد. یکی از شرایط دعا این است که فرمود: «اعلموا اناللَّه یقبل الدّعاء عن قلب غافل»؛ «خداوند متعال، از صاحب دلِ غافل – دلی که متوجه نیست چه خواستهای را مطرح میکند و با که دارد حرف میزند – دعایی را قبول نمیکند.» معلوم است که دعاىِ دارای این ویژگیها، مستجاب نمیشود. باید تضرّع کنید و جدّی بخواهید. باید از خدای متعال با الحاح بخواهید. باز بخواهید و باز بخواهید. در این صورت البته خدای متعال، دعاها را مستجاب خواهد کرد.
┄┅═✧❁••❁✧═┅┄
رنگ خدا
⚠️ بخصوص برای کسانیکه به شما بد کردهاند …
ثبت دیدگاه