اجرای طرح غنی‌سازی آرد و نان در سطح خراسان جنوبی
24 مهر 1400 - 19:00
شناسه : 30546
0

علنی به نقل از ایسنا/خراسان جنوبی معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی بیرجند گفت: در حال حاضر طرح غنی‌سازی آرد و نان با آهن، اسید فولیک و ویتامین D در خراسان جنوبی در دست اجراست. غلامرضا آهنی، امروز شنبه ۲۴ مهر در نشست خبری اظهار کرد: امسال هفته غذا از ۲۴ تا ۳۰ مهر ماه […]

پ
پ

علنی به نقل از ایسنا/خراسان جنوبی معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی بیرجند گفت: در حال حاضر طرح غنی‌سازی آرد و نان با آهن، اسید فولیک و ویتامین D در خراسان جنوبی در دست اجراست.

غلامرضا آهنی، امروز شنبه ۲۴ مهر در نشست خبری اظهار کرد: امسال هفته غذا از ۲۴ تا ۳۰ مهر ماه با موضوع “آگاهی، مدیریت و اصلاح الگوی غذایی برای مبارزه با کرونا” و با اجرای برنامه‌های مختلف برگزار می‌شود.
وی با بیان اینکه غذا مهمترین نیاز اولیه جوامع انسانی و تضمین امنیت غذایی از ضروری‌ترین اصول محافظت از سلامت جامعه است، خاطرنشان کرد: تهیه غذای ایمن با کیفیت مطلوب برای تداوم بقای بشر و کیفیت زندگی امری ضروری است.
آهنی ادامه داد: در حال حاضر آرد و نان در خراسان جنوبی با آهن و اسیدفولیک غنی‌سازی می‌شود و براساس نتایج پایش‌ها میزان مورد نیاز افزودن ویتامین D به آرد مشخص خواهد شد.
به گزارش علنی به نقل از ایسنا، وی افزود: درخصوص اجرای طرح غنی‌سازی آرد با آهن و اسید فولیک، ۱۱۹ مورد آزمایش و بررسی در زمینه نحوه ترکیب و درصد موفقیت انجام شده است و طرح غنی‌سازی آرد با ویتامین D  هم در مرحله مقدماتی قرار دارد.
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی بیرجند بیان کرد: طرح پایش باقیمانده سموم و فلزات سنگین در میوه و سبزیجات، طرح PMS فرآورده‌های غذایی و آرایشی و بهداشتی در سطح عرضه و طرح PRPS واحدهای تولیدی از دیگر طرح‌های در دست اقدام این معاونت بوده و در مورد اجرای طرح PMS در مواد آرایشی، بهداشتی و خوارکی و آشامیدنی ۴۹۴ نمونه‌برداری از مراکز عرضه انجام شده و شاخص‌های سلامتی آنها مورد ارزیابی قرار گرفته است.
وی افزود: در زمینه اجرای پایش باقیمانده سموم و فلزات سنگین در میوه و سبزیجات هم ۱۴۶ مورد نمونه‌گیری انجام شده و فلزات سنگین موجود در آنها مورد ارزیابی و آزمایش قرار گرفته است.
آهنی اظهار کرد: طرح نشانه‌گری رنگی که میزان قند، چربی و نمک موجود در مواد عذایی مشخص می‌شود در ۹۹ درصد واحدهای تولیدی استان روی مواد غذایی حک می‌شود و در یک سال گذشته هزار و ۷۲ ساعت آموزش و اطلاع‌رسانی را برای مسئولان فنی کارخانه‌های استان خراسان جنوبی برگزار کردیم.
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی بیرجند تعداد واحدهای تولید خوراکی، آشامیدنی و آرایشی و بهداشتی استان را ۱۱۲ واحد و تعداد انبارها، مراکز نگهداری مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی را ۶۸ مورد ذکر کرد و افزود: در یک سال گذشته ۶۴۸ مورد بازرسی و گشت مشترک از این واحدها انجام و در این زمینه ۲۱ مورد تخلف به مراجع قضایی ارجاع شده است.
وی با بیان اینکه در این مدت ۳۲۰ مورد صدور و تمدید پروانه بهداشتی برای واحدهای تولیدی استان صادر شده است، بیان کرد: در واحدهای تولیدی خراسان جنوبی یک نفر مسوول فنی به نمایندگی از معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی حضور دارد و نظارت کامل توسط این کارشناسان بر فرآیند تولید انجام می‎‌شود.
وی با اشاره به اینکه ۱۶ اکتبر سالروز تاسیس سازمان خوار و بار و کشاورزی ملل متحد به عنوان روز جهانی غذا نامگذاری شده است، یادآور شد: این سازمان هر سال با توجه به موضوعات مختلف یک شعار را برای این روز انتخاب می‌کند که امسال “رفتار ما آینده ما را می‌سازد” نامگذاری شده است.
انتهای پیام 

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.