تالاب بین المللی “قوریگل” به عنوان منطقه حفاظت شده با ۹۲ گونه پرنده و ۲۸۰ گونه گیاهی، یکی از زیستگاههای مهم در آذربایجان شرقی است که طی سالهای گذشته در سایه غفلت مسئولان، دچار مشکلاتی از جمله برداشتهای بی رویه شده و این روزها نفسهای آخر خود را میکشد.
قوریگل، مساحتی ۲۰۰ هکتاری دارد و از سال ۱۳۵۴ نیز در کنوانسیون سایت رامسر به ثبت رسیده است. این تالاب علاوه بر داشتن انواع گیاهان مرتعی، کنار تالابی، شناور و غوطه ور، سالانه به صورت فصلی پرندگانی را در دل خود جای میدهد اما به نظر میرسد که این تالاب، توانایی پذیرایی از مهمانان خود را از دست داده و همانند نامش ( قوریگل = دریاچهی خشک) به سمت خشک شدن رفته است.
آب این تالاب در سالهای گذشته از طریق بارشهای فصلی و آبراهههای حاشیهی تالاب تامین میشد اما با توجه به قرارگرفتن در شرایط خشکسالی و کاهش ورودی آب به تالاب، حقآبه آن طی سالهای اخیر از طریق کانال احداثی از دامنههای سهند به نام کانال “صبری چای” تامین میشود.
اما با توجه به وضعیت نامناسب کانال انتقال آب به تالاب که اکنون تنها منشا تامین حقآبهی آن شده است، شاهد برداشتهای بی رویه بوده و در نهایت مقدار آبی که میتواند حداقل جان این تالاب بین المللی را از مرگ همیشگیاش نجات دهد، بسیار کمتر از انتظار است.
طبق گفته حسن عباسنژاد، مدیر کل حفاظت محیط زیست آذربایجانشرقی از ۲۲ آبان ماه آبگیری تالاب آغاز شده و امیدواریم با رفع نقایص جزئی کانال آبرسانی و شرایط اقلیمی مناسب به طوریکه یخبندان زیادی هم در مسیر انتقال آب وجود نداشته باشد، آبگیری تالاب به خوبی انجام شود.