اولین انتخاب رای‌اولی‌ها؛ ماندگارترین اتفاق برای آن‌ها
26 خرداد 1400 - 8:24
شناسه : 8401
3

ایسنا/چهارمحال و بختیاری همیشه اولین انتخاب خاطره‌انگیزترین اتفاق زندگی را رقم می‌زند، حس و حال عجیبی داری، زمانی که به سنی انتخاب کردن رسیده باشی و بتوانی برای سرنوشت کشورت تصمیم بگیری، انگار قرار است همیشه اولین کارها، یک حال وهوای دیگر داشته باشد، درست مثل اولین باری که نوشتن را آموختیم، اولین باری که […]

پ
پ

ایسنا/چهارمحال و بختیاری همیشه اولین انتخاب خاطره‌انگیزترین اتفاق زندگی را رقم می‌زند، حس و حال عجیبی داری، زمانی که به سنی انتخاب کردن رسیده باشی و بتوانی برای سرنوشت کشورت تصمیم بگیری، انگار قرار است همیشه اولین کارها، یک حال وهوای دیگر داشته باشد، درست مثل اولین باری که نوشتن را آموختیم، اولین باری که نماز خواندیم و …، مثل همین اولین باری که قرار است، رأی بدهی و در سرنوشت کشورت دخیل باشی.

به گزارش ایسنا، رای اولی بودن از آن تجربه‌هایی است که هیچ‌گاه تکرار نمی‌شود، در تمام طول عمرت فقط یکبار می‌توانی رای اولی باشی، اینکه کسی در سن ۱۸ سالگی بتواند در یک تصمیم‌گیری بسیار مهم در کشورش سهیم باشد؛ قطعا هیجان و استرس خاصی دارد، انتخاب کردن مهم است، فرقی ندارد این انتخاب تصمیم‌گیری درباره رشته تحصیلی باشد یا مشارکت در تصمیم‌گیری جمعی کشور برای انتخاب رئیس‌جمهور، نماینده مجلس یا اعضای شورای شهر و روستا.

رای‌اولی‌ها با شور و نشاط بسیاری که برای رای دادن و مشارکت در انتخابات دارند، می‌توانند با رای خود در سرنوشت کشور تاثیرگذار باشند، جوانانی که شرکت در انتخابات را وظیفه خود می‌دانند و خواستار رفع مشکلات کشور و ترسیم یک آینده روشن برای خود و سایرین هستند.

براساس آمارهای ارائه شده، امسال ۱۸ هزار ۵۹۱ نفر رای اولی در چهارمحال و بختیاری وجود دارد، جوانانی که واجد شرایط رای دادن هستند و می‌توانند برای بهبود شرایط و حل مشکلات کشور در این ماراتن سیاسی بزرگ در کشور شرکت کنند.

شرکت در انتخابات برایم هیجان دارد

راضیه یکی از دانش‌آموزان پایه دوازدهم در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: من رای اولی هستم، امسال برای اولین بار می‌توانم در انتخابات شرکت کنم، این‌که نظر من در انتخاب رئیس جمهور در نظر گرفته می‌شود، بسیار خیلی خوشایند است.

وی ادامه داد: قبلا هم در انتخابات شورای دانش‌آموزی مدرسه شرکت کرده‌ام، می‌توان گفت این انتخابات یک نمونه بسیار کوچک از سایر انتخابات‌ در کشور است، اما اهمیت انتخابات شورای مدرسه به اندازه ریاست جمهوری و شورای ‌شهر نیست.

این دانش‌آموز رای اولی گفت: انتخاب غلط در شورای مدرسه شاید تاثیر چندانی بر زندگی و آینده افراد نداشته باشد، اما اگر در انتخابات ریاست جمهوری، مجلس و شوراها انتخاب غلطی داشته باشیم، تاثیر آن در جامعه نمایان خواهد شد.

وی با اشاره به اینکه تمامی مناظرات کاندیداهای ریاست جمهوری را به‌همراه خانواده با دقت دنبال کردم، گفت: برخی نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری برنامه‌ای قابل درک برای آینده کشور ارائه ندادند، مثلا من متوجه نشدم اگر من امسال در کنکور قبول شوم، چهارسال آینده می‌توانم شغلی داشته باشم یا باید مثل خواهرانم چند سال دنبال کار بگردم در آخر هم نتیجه‌ای نداشته باشد.

این دانش‌آموز رای اولی بیان کرد: شرکت در انتخابات برای من هیجان دارد، اما برخی از دوستانم می‌گویند رای یک نفر هیچ تاثیری نخواهد داشت، من دوست دارم از فرصتی که برای مشارکت در امور کشور در اختیارم گذاشته شده، استفاده کنم.

وی در پایان گفت: از کودکی وقتی همراه با خانواده برای رای دادن به شعبه‌های رای‌گیری می‌رفتم، من رای پدر و مادرم را در صندوق می‌انداختم، اما امسال می‌توانم نظر خودم را روی برگه رای بنویسم و به صندوق بیندازم.

در سوابق مورد کاندیداها در اینترنت جستجو کردم

کیمیا دیگر دانش‌آموز پایه دوازدهم در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: من در ابتدا تصمیم نداشتم رای بدهم، اما با نزدیک شدن به تبلیغات نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری نظرم تغییر کرد، شاید تصمیمی که در ابتدا گرفته بودم تحت تاثیر صحبت‌هایی بود که اطرافیان از وضع موجود کشور داشتند و موجب شده بود که من آن تصمیم اشتباه را بگیرم.

 وی با اشاره به اینکه شرکت در انتخابات وظیفه‌ هر فردی است و رای تک تک افراد در سرنوشت کشور تاثیر دارد، تصریح کرد: با انتخاب فرد شایسته علاوه بر پیشرفت کشور، می‌توانیم به اهداف‌مان نزدیک‌تر شویم.

این دانش‌آموز رای‌اولی با بیان اینکه به نظر من مناظرات نتوانست به خوبی انتخاب فرد اصلح را مشخص کند، گفت: اگر کاندیداها به جای تخریب، برنامه‌های چهار ساله خود را به خوبی ارائه می‌دادند، بهتر می‌توانستم تصمیم‌گیری کنم، البته پیش از پخش مناظرات، خودم در مورد هر کدام از کاندیدا با توجه به کارهایی که در گذشته انجام داده بودند در اینترنت جستجو کردم و متوجه شدم که بهترین گزینه چه کسی است.

وی افزود: باید فردی به عنوان رئیس جمهور انتخاب شود که سابقه اجرایی داشته باشد و به وعده‌هایی که می‌دهد عمل کند، این طور نباشد که برای بدست آوردن رای مردم، وعده‌های پوچ بدهد، من به عنوان یک جوان از رئیس جمهور آینده انتظار دارم به مشکلات جوانان از جمله اشتغال آن‌ها توجه کند.

خوشحالم که می‌توانم در سرنوشت کشورم دخالت کنم

مهدی دیگر دانش آموز رای اولی در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: من به‌عنوان یک رای اولی بسیار خوشحالم که امسال می‌توانم در سرنوشت کشورم دخیل باشم.

وی افزود: شاید عده‌ای بیان کنند یک رای تاثیری در سرنوشت کشور ندارد، اما این حرف را قبول ندارم، زیرا همین یک رای سرنوشت‌ساز است.

این دانش‌آموز رای اولی گفت: فردی که منتخب مردم می‌شود باید در حد توان خود و باتوجه به وعده‌ها کار انجام دهد، یعنی دست روی دست نگذارد و بتواند بیکاری و تورم را کاهش دهد، از طرفی باید اشتغال جوانان  آینده فراهم باشد تا در آینده نخواهیم وقت خود را صرف پیدا کردن کار کنیم و به نوعی فرصت‌های پیش‌رو را از دست بدهیم.

مهدی در خصوص مناظرات، تصریح کرد: متاسفانه در این مناظرات اکثرا به دنبال دعوا بودند و این امر موجب شد افراد نتوانند به خوبی فرد اصلح را انتخاب کنند، البته می‌توان براساس کارهای اجرایی هر کدام از کاندیدا برای انتخاب فرد اصلح و شایسته تصمیم‌گیری انجام شود، اما به نظر من مناظرات فرصتی برای ارائه برنامه هر کدام از آن‌ها بود.

این دانش‌آموز پایه دوازدهم بیان کرد: هرکسی در حد توان خود می‌تواند برای کشور کار انجام دهد، در غیر این صورت نباید وعده توخالی و پوچ بدهد تا مردم انتظار انجام آن را داشته باشند، یعنی باتوجه به ظرفیت‌ها و امکانات موجود، برنامه‌ریزی عملیاتی صورت گیرد.

وی عنوان کرد: من به عنوان رای‌اولی از همسالان خود می‌خواهم اصلح‌ترین فرد را انتخاب کنند، فردی که به فکر منافع اطرافیان خود باشد، فرد اصلحی نخواهد بود، زیرا با این کار مشکلات کشور دوچندان خواهد شد.

وعده‌های برخی از کاندیداها در مناظرات بیشتر جنبه تخیلی داشت

محسن دیگر دانش‌آموز پایه دوازدهم در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: همین که امسال به عنوان رای‌اولی در سرنوشت کشور تاثیرگذارهستم و می‌توانم انتخاب درستی انجام دهم، بسیار خوشحالم.

این دانش‌آموز رای‌اولی با اشاره به موضوع اشتغال، افزود: باید فردی که به عنوان رئیس جمهور، از سوی مردم انتخاب می‌شود، بتواند وضعیت اشتغال را سر و سامان دهد تا یکی از معضلات مهم که مردم با آن دست و پنجه نرم می‌کنند، برطرف شود.

وی با اشاره به اینکه مناظرات بین کاندیداها تا حدودی توانست در انتخاب فرد اصلح موثر باشد، گفت: من پیش از مناظرات، مطابق معیارهای لازم، فرد مورد نظر را انتخاب کردم، اما اگر کسی کاندیدای موردنظر خود را انتخاب نکرده بود، تا حدودی با برگزاری مناظرات توانست تصمیم‌ خود را نهایی کند، البته از نظر من برخی وعده‌های کاندیداها در مناظرات بیشتر جنبه تخیلی داشت.

این دانش‌آموز رای‌اولی عنوان کرد: رئیس‌جمهور باید از قبل، برنامه عملیاتی برای تمامی استان‌ها و شهرستان‌ها داشته باشد تا به خوبی بتواند کشور را مدیریت کند و مشکلات اقتصادی، سیاسی و … را برطرف کند.

وی گفت: اگر من رای ندهم ممکن است فرد اصلحی که قرار بوده منتخب مردم شود، انتخاب نشود و بار دیگر کشور در دست افراد بی‌کفایت قرار بگیرد، پس بنابراین با توجه به اینکه حکومت کشور از نوع جمهوری اسلامی و وابسته به رای مردم است، رای دادن را یک وظیفه می‌دانم و مردم باید فرد اصلح را برای اداره کشور انتخاب کنند.

رای‌اولی‌ها اجازه ندهند کسی برایشان تصمیم بگیرد

احمدرضا بسیج، رئیس بسیج اساتید چهارمحال و بختیاری در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به اینکه انتخابات از دو منظر برای همگان مهم است، اظهار کرد: انتخابات برای کسانی که رای‌اولی محسوب می‌شوند نوعی بروز و ظهور استعدادها و توانمندی‌های انسانی برای انتخاب بهترین گزینه است، یعنی انسان با انتخاب اصلح‌ترین فرد خود را محک می‌زند، در حقیقت شرکت در انتخابات نوعی بهره‌مندی از قوت انتخابی است که می‌توانیم با انتخاب‌های خود مسیری را دگرگون کنیم.

وی افزود: جوانان و افرادی که رای اولی هستند باید بدانند آن‌گونه که مقام معظم رهبری می‌فرمایند: «آینده از آن جوانان است»، می‌توانند با همت خود مسیری را برای رشد و شکوفایی کشور و آینده خود رقم بزنند، بنابراین نباید اجازه دهیم دیگران برای ما تصمیم بگیرند.

بسیج ادامه داد: جوانانی که در آینده نیازمند اشتغال، مسکن و … هستند باید از این نعمت الهی که در اختیارشان قرار گرفته به خوبی استفاده کنند، نباید به شایعات، شبهه‌ها و تلقین‌های دیگران که القای شیاطین جنی و انسی است، توجه کنند، بنابراین لازم است با انتخاب عالمانه، آگاهانه و عاقلانه فردای خود و جامعه را هر چه مطلوب‌تر بسازیم.

رئیس بسیج اساتید چهارمحال و بختیاری با اشاره به انتخاب صحیح رای‌اولی‌ها و باورمندی به نقش مهم جوانان، بیان کرد: انتخاب صحیح می‌تواند ایرانی آباد و مستقل را به دنبال داشته باشد و تاثیرات فراوانی به‌منظور برای بیان حرف‌ها در برابر قدرت‌های بزرگ به دنبال خواهد داشت.

انتهای پیام

انتهای پیام

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.