محبت امیرالمومنین
25 دی 1403 - 22:50
شناسه : 75080
2

محبت امیرالمومنین «أَنَا وَ عَلِی أَبَوَا هَذِهِ الْأُمَّه» من و علی دو پدر این امتیم  آیت‌الله حاج‌آقا مرتضی تهرانی رضوان‌الله‌تعالی‌علیه: مناسبتی که ایجاب کرده است که امروز را روز پدر اعلام کرده‌اند این است که اميرالمؤمنين صلوات‌الله‌علیه به فرموده حبیبش، رسول‌الله صلی‌الله‌علیه‌و‌آله‌وسلم، پدر این امت است و اول امت صدر اسلام است و آخرش تا […]

پ
پ

محبت امیرالمومنین

IMG_20250114_195500_141RNlMf8f

«أَنَا وَ عَلِی أَبَوَا هَذِهِ الْأُمَّه»

من و علی دو پدر این امتیم

 آیت‌الله حاج‌آقا مرتضی تهرانی رضوان‌الله‌تعالی‌علیه: مناسبتی که ایجاب کرده است که امروز را روز پدر اعلام کرده‌اند این است که اميرالمؤمنين صلوات‌الله‌علیه به فرموده حبیبش، رسول‌الله صلی‌الله‌علیه‌و‌آله‌وسلم، پدر این امت است و اول امت صدر اسلام است و آخرش تا هر چقدر که دنیا ادامه پیدا کند و مسلمان‌ها هم ادامه پیدا کنند.

 به حکم عقل، اگر در برابر یک چنین پدری انسان وظیفه فرزندی، فرزند صالح، فرزند مطیع و فرزند شنوا را انجام ندهد و نعوذبالله تخلف کند، مشمول آن تعبیری است که آن بزرگوار فرمود: «أَلَا مَنْ عَقَّ وَالِدَیهِ فَلَعْنَةُ اللَّهِ عَلَیه» عاق این بزرگواران می‌شود و وقتی عاق آن‌ها شد، خدای متعال لعنتش می‌کند.

 در روایات مطلبی آمده و درست هم هست و ما در جای خودش می‌توانیم آنها را توجیه کنیم. (این روایات) می‌گوید: هرکس این بزرگوار را دوست داشته باشد، اين محبت مانع می‌شود از اینکه خدای متعال، او را به جهنم ببرد. یعنی همین محبت باعث می‌شود که خدای متعال، او را بهشتی می‌کند. این به این معنی است که آن انسانی که نعوذبالله در طول شب و روز دارد خلاف می‌کند، نمی‌تواند به‌راستی ادعا کند که من اميرالمؤمنين صلوات‌الله‌عليه را دوست دارم و او پدر روحانی من است.

 برای اینکه اگر ادعا کند از او سئوال می‌کنند که کجای شما به کارها و اعمال این پدر روحانی شباهت دارد؟ نماز را مرتب می‌خوانی؟ روزه را مرتب می‌گیری؟ اخلاقت (مانند) اخلاق او است؟ عملکرد عبادی‌ات (مانند) عملکرد عبادی او است؟ رأفت و محبت تو نسبت به برادران ایمانی خودت به اندازه او است؟ به هیچ کدام نمی‌تواند جواب مثبت بدهد.

 او خیال می‌کند و این خیال باطل را هم شیطان به او القا می‌کند که تو محبت این بزرگوار را داری و لذا از جهنم نترس! در قیامت معلوم می‌شود که اشتباه کرده است. محبت او به آن حضرت کم‌کم ضعیف شده تا جایی که تاریک شده است، مثل چراغی که نفت آن تمام می‌شود و خاموش می‌شود.

 نمی‌شود که این محبت واقعا باشد و انسان آزاد باشد و فقط در مقام راضی کردن نفس اماره خودش باشد، یعنی یک انسان واقعی نباشد. زبان او زبانی باشد که مرتکب خلاف شود، چشم او چشمی باشد که مرتکب خلاف شود! گوش او گوشی باشد که مرتکب خلاف شود، دست و پا، به‌گونه‌ای باشد که مرتکب خلاف شود. یک چنین انسانی نمی‌تواند ادعای محبت آن بزرگوار را داشته باشد.

برگرفته از سخنرانی 95/02/02

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.