سالروز شهادت حسین فهمیده و روز نوجوان
08 آبان 1403 - 21:56
شناسه : 73768
4

سالروز شهادت حسین فهمیده و روز نوجوان  شهادت محمدحسین فهمیده و روز بسیج دانش‌‌آموزی حسین فهمیده یکی از هزاران نونهال فهمیده و دانش‌آموز بسیجی کشور ماست که با نثار خون پاک خویش بر طراوت و سرخی خون شهدای انقلاب اسلامی و جنگ تحمیلی افزود. از آنجا که این دانش‌آموز رزمنده بسیجی، با ایمان و و […]

پ
پ

سالروز شهادت حسین فهمیده و روز نوجوان

IMG_20241029_204740_157Pm3yfWP

 شهادت محمدحسین فهمیده و روز بسیج دانش‌‌آموزی

حسین فهمیده یکی از هزاران نونهال فهمیده و دانش‌آموز بسیجی کشور ماست که با نثار خون پاک خویش بر طراوت و سرخی خون شهدای انقلاب اسلامی و جنگ تحمیلی افزود. از آنجا که این دانش‌آموز رزمنده بسیجی، با ایمان و و بینش عمیق و استوار در جنگ با دشمن پیش‌قدم و با نیل به شهادت، درس شجاعت، فداکاری و مقاومت را به همه بسیجیان و امت حزب‌الله آموخت، امام خمینی(ره) این نوجوان ۱۲ ساله را رهبر قلمداد فرمودند زیرا نام و یاد او منشأ حماسه‌های سترگ شد و تحولی شگرف در شیوه دفاع مقدس و نبرد رزمندگان اسلام با کفر فراهم کرد و راه پیروزی و سرافرازی را یکی پس از دیگری، هموار ساخت.

IMG_20241029_204502_613WamzRlg

محمدحسین فهمیده در ۱۳۴۶ خورشیدی در قم و در خانه‌ای محقر و کوچک در محله پامنار به دنیا آمد و در محیطی مذهبی و خانواده‌ای متدین پرورش یافت. پدرش محمدتقی و مادرش فاطمه کریمی نام داشتند. فرشته فهمیده خواهر محمد حسین فهمیده روایت می‌کند: برادرم اردیبهشت ماه سال ۱۳۴۶ و همزمان با ماه محرم به دنیا آمد و پدرم به دلیل ارادتی که به امام حسین(ع) داشت، تصمیم گرفت تا نام پسرش را حسین انتخاب کند تا ادامه دهنده راه شهدای کربلا باشد.

🔹 محمّدحسین، تحصیلات ابتدایی و راهنمایی خود را بدلیل مهاجرت خانواده در شهر کرج گذراند. او نوجوانی خوش‌برخورد، علاقمند به مطالعه و اهل نماز بود و برای والدینش احترام خاصی قائل بود. وی شیفته امام خمینی بود.

سال‌های ۱۳۵۶ و ۱۳۵۷ خورشیدی به پخش اعلامیه‌های رهبر کبیر انقلاب مبادرت می‌ورزید و حتی چند بار از طرف نیروهای رژیم کتک خورد تا دست از این کارها بردارد اما او منصرف نشده بود. در زمستان سال ۱۳۵۷ خورشیدی نیز در تظاهرات انقلاب اسلامی شرکت کرد.

با تلاش در حضور در حوادث کردستان می‌خواست دین خود را ادا کند.

پیش از شروع جنگ و در درگیری کردستان، به‌مدت یک هفته به کردستان می‌رود و نیروهای کمیته او را به منزل بازمی‌گرداندند. وقتی می‌خواهند از او تعهد بگیرند که دیگر با این سن کم، به مناطق درگیری نرود؛

در جواب پاسدارها می‌گوید:

شما پاسدارها هرچند نفر باشید من حرف دروغ نمی‌زنم؛ هروقت جنگ شروع بشود و امام اعلام کند، اولین بسیجی منم!

🔻 اوایل جنگ، تصمیم گرفت به جبهه برود. یک روز که به بهانه خرید نان از منزل خارج شد، از دوستش خواست که نان بخرد و به منزل آنها ببرد و تا سه روز به خانواده‌اش خبر ندهد، تا مانع رفتن او نشوند. در تهران، یکی از پاسداران سعی کرد او را منصرف کند، اما موفق نشد.

🔸او چندی بعد در خرمشهر مجروح و به بیمارستان منتقل شد. با حالت مجروحیت، دوباره به خرمشهر برگشت. یک بار به تنهایی به میان عراقی‌ها رفت و لباس و اسلحه‌‌ای از عراقی‌ها بدست آورد و وقتی بازگشت رزمندگان دیدند یک عراقی کوچک به طرف آنان می‌آید!

▫️۸ آبان ۱۳۵۹ با دوستش در محاصره دشمن گرفتار شد. محمدحسین درحالی که تعدادی نارنجک به کمرش بسته و تعدادی در دست داشت به طرف تانک‌ها حرکت کرد. با اینکه از ناحیه پا مجروح بود، از لابه لای امواج تیر، خود را به تانک پیش‌رو رساند و آن را منفجر کرد و خود نیز به سوی آسمان پر کشید. در نتیجه رشادت او، محاصره شکسته شد. ۸ آبان به افتخار او «روز بسیج دانش‌‌آموزی» نامگذاری شده است.

IMG_20241029_204206_629

خاطره خواهر شهیدحسین فهمیده

روزی مادرم در آشپزخانه بود که محمدحسین وارد شد. مادرم از او پرسید: کجا بودی؟ جواب داد کنار قبرم.

مادرم تعجب کرد.
حسین ادامه داد: محل دفن من قطعه ۲۴ بهشت‌ زهرا (س) کنار مزار آیت‌الله طالقانی است و بعد از شهادت محمدحسین، زمانی که سنگ قبرش را گذاشتیم دیدیم که پیش‌گویی او به واقعیت پیوسته است.

┄┄┄┄┄❅✾❅┄┄┄┄┄

امروز «روز جوان و نوجوان» است و مناسبت آن هم شهادت یك نوجوان بسیجی – شهید حسین فهمیده – است.
این از آن مواردی است كه شخصیت‌های حقیقی، به نماد و به حقایق اسطوره‌گون تبدیل می‌شوند.
ما در تاریخ خود از این موارد بسیار داریم. ای بسا حوادثی كه امروز وقتی گفته شود، از بس عجیب است همه تصوّر كنند كه اسطوره و افسانه است؛ اما حقیقت است.
نمونه‌های آن را ما در زمان خودمان بارها و بارها دیده‌ایم و شنیده‌ایم و از جمله زیباترین آنها، شهادت این نوجوان بسیجی است.
او سیزده ساله بود؛ اما با رشد، با شعور، با اراده و مصمّم، كه كشور خود را می‌شناخت، امام خود را می‌شناخت، دشمن خود را می‌شناخت، اهمیت وجود و فعّالیت خود را هم می‌شناخت و رفت این سرمایه را تقدیم عزّت كشور و آینده انقلاب و منافع و مصالح مردم كرد. جسم او رفت؛ اما روحش زنده ماند، یادش ابدی شد و خاطره‌اش به صورت اسطوره درآمد. این الگوست.

رهبر انقلاب حفظه‌الله
۱۳۷۷/۰۸/۰۸

IMG_20241029_211607_056

 راز جاودانگی؛ فانی شدن در خدا

اگر چنین شد، حتی یک نوجوان ۱۲ یا ۱۳ ساله هم می‌تواند بگونه‌ای رفتار کند که بزرگ‌ترین رهبر دوران معاصر (امام‌خمینی)، او را بعنوان رهبر خود و ملت اعلان کند.

می‌تواند الگو و سرمشق همه نوجوانان و جوانان، و زنان و مردان قرار گیرد.

می‌تواند روز رفتن و شهادت او به عنوان روز نوجوان و روز بسیج دانش‌آموزی شود.

این روحیه و ایمان، این انگیزه و ایثار، شکست ناپذیر است.

۸ آبان ۱۳۵۹ سالروز شهادت محمدحسین فهمیده، نوجوان ۱۳ ساله‌ای که با بستن نارنجک به خود و رفتن زیر تانک، جلوی پیش‌روی دشمن بعثی را می‌گیرد.

IMG_20241029_211626_9540EFWjIe

مثل فهمیده‌ها

رهبر انقلاب: جوانان دانش‌آموزِ ما کاری کردند که سیزدهم آبان به نام آنها است. خب اگر داخل میدان نبودند و مبارزه نمی‌کردند، اگر وجودشان تأثیر نداشت، با آن سبُعیّت (وحشیگری) و خباثتِ مأمورین رژیم طاغوت مواجه نمی‌شدند و به شهادت نمی‌رسیدند. در دوران جنگ تحمیلی که غوغا است!

 نوجوان‌های چهارده‌ساله، پانزده‌ساله رفتند داخل میدان جنگ و مثل مردانِ جوانِ کارآمدِ رشید جنگیدند؛ بعضی به شهادت رسیدند، مثل حسین فهمیده؛ بعضی به اسارت افتادند… کجای دنیا این‌چیزها هست؟ کدام نسل جوانی در دنیا شامل یک ‌چنین افرادی میشوند؟ ۹۶/۸/۱۱

┄┄┄┄┄❅✾❅┄┄┄┄┄

شهید آوینی در خصوص شهید فهمیده و یارانش: «آنان در غربت جنگيدند و با مظلوميت به شهادت رسيدند و پيكرهايشان زير تانک‌های شيطان تكه تكه شد و به آب و باد و خاک و آتش پيوست، اما راز خون آشكار شد. راز خون را جز شهدا در نمی‌يابند!

گردش خون در رگ‌های زندگی شيرين است؛ اما ريختن آن در پای محبوب شيرين‌تر. شايستگان، آنانند كه قلبشان را عشق تا آنجا انباشته است كه ترس از مرگ، جايی برای ماندن ندارد.»

🔸منبع: کتاب «شهری در آسمان»

IMG_20241029_204224_840

 شهید حسین فهمیده، تنها یک نوجوان نبود؛ او تجسم اراده ملتی بود که حاضر نیست در برابر زورگویی تسلیم شود. امام خمینی(ره) با درک عمیق این حقیقت، او را “رهبر ما” خواندند.

 نکته کلیدی در تحلیل این رویداد :

۱. در زمانی که تمام قدرت‌های جهانی از صدام حمایت می‌کردند، ایمان و اراده نوجوانان ایرانی معادلات نظامی را تغییر داد.

۲. شهید فهمیده با عمل خود نشان داد که مقاومت موثر لزوماً به تجهیزات پیشرفته نیاز ندارد، بلکه به ایمان راسخ و اراده آهنین نیازمند است.

۳. بسیج دانش‌آموزی که امروز یادگار آن دوران است، همچنان پشتوانه امنیت ملی و نیروی محرکه پیشرفت علمی کشور است.

 درس‌های راهبردی این حماسه برای امروز ما:

– خودباوری ملی: وقتی یک نوجوان ۱۳ ساله می‌تواند چنین تأثیرگذار باشد، ملتی متحد قطعاً می‌تواند بر تمام مشکلات فائق آید.

– قدرت ایمان: در عصر تحریم‌ها و فشارهای اقتصادی، درس شهید فهمیده این است که اراده و ایمان از هر سلاحی کارآمدتر است.

– استقلال‌طلبی: همانطور که در دفاع مقدس ایستادیم، امروز نیز در برابر تحریم‌ها و فشارهای اقتصادی با اتکا به توان داخلی ایستاده‌ایم.

 نتیجه‌گیری: شهید فهمیده ثابت کرد که عزت ملی و استقلال به سن و سال وابسته نیست، بلکه به عمق ایمان و اراده بستگی دارد. امروز، راه او در قالب جهاد علمی و خودکفایی اقتصادی ادامه دارد.

 این میراث گرانبها، چراغ راه نسل امروز در مواجهه با چالش‌های پیش روست.

ا.یوسفی

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.