شناسایی جمعیت‌های "شیرین‌بیان" غنی از ترکیبات دارویی
08 مرداد 1403 - 10:28
شناسه : 71711
8

شناسایی جمعیت‌های "شیرین‌بیان" غنی از ترکیبات دارویی محققان در قالب یک طرح پسادکتری با حمایت بنیاد ملی علم ایران موفق به معرفی جمعیت غنی از گلابریدین از جمعیت‌های کشت‌شده شیرین‌بیان ایران و تکثیر انبوه درون شیشه‌ای آن برای تجاری‌سازی در سیستم‌های کشت شدند. – اخبار اجتماعی – به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، محققان در […]

پ
پ

شناسایی جمعیت‌های "شیرین‌بیان" غنی از ترکیبات دارویی

محققان در قالب یک طرح پسادکتری با حمایت بنیاد ملی علم ایران موفق به معرفی جمعیت غنی از گلابریدین از جمعیت‌های کشت‌شده شیرین‌بیان ایران و تکثیر انبوه درون شیشه‌ای آن برای تجاری‌سازی در سیستم‌های کشت شدند.

– اخبار اجتماعی –

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، محققان در قالب یک طرح پسادکتری با حمایت بنیاد ملی علم ایران موفق به معرفی جمعیت غنی از گلابریدین از جمعیت‌های کشت شده شیرین‌بیان ایران و تکثیر انبوه درون شیشه‌ای آن برای تجاری‌سازی در سیستم‌های کشت شدند.

حسن اسماعیلی؛ دانش‌آموخته دکتری تخصصی مهندسی کشاورزی ـ علوم باغبانی گیاهان دارویی، ادویه‌ای و نوشابه‌ای دانشگاه شیراز که با راهنمایی محمدحسین میرجلیلی موفق به اجرای این طرح شده در توضیح آن اظهار کرد: در این پژوهش با توجه به ارزیابی‌های اولیه انجام شده روی جمعیت‌های طبیعی شیرین‌بیان، جمعیت‌های دارای مقادیر بالای گلابریدین از طبیعت جمع‌آوری و در مزرعه گیاهان دارویی دانشگاه شهید بهشتی کشت داده شد و مقدار گلابریدین و سایر فلاونوئید‌ها در اندام هوایی و زیرزمینی آن‌ها اندازه‌گیری و با جمعیت‌های وحشی مقایسه شد.

اسماعیلی تصریح کرد: در پایان پژوهش جمعیت‌های شیرین‌بیان غنی از گلابریدین و گلیسیریزیک اسید شناسایی شدند. همچنین بهینه‌ترین محیط کشت و مناسب‌ترین تنظیم‌کننده‌های رشد جهت کشت درون شیشه‌ای و تکثیر انبوه جمعیت‌های غنی از این دو ترکیب ارزشمند دارویی معرفی شد.

جزئیات تغییرات کارگروه‌ها در "بنیاد علم ایران"

وی تأکید کرد: با توجه به اثرات بیولوژیکی جالب توجه شیرین‌بیان به‌ ویژه اثرات مرتبط با ترکیبات فلاونوئیدی از جمله گلابریدین، محققان معتقدند که این گیاه از گیاهان بسیار مهم مورد توجه در سال‌های آتی خواهد بود.

اسماعیلی خاطرنشان کرد: با توجه به غلظت کم گلابریدین در مواد گیاهی شیرین‌بیان، مطالعه برای تولید این ترکیب با استفاده از روش‌های بیوتکنولوژیکی اعم از کشت سلول و ریشه مویینه بسیار ضروری است.

انتهای پیام/

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.