روز عرفه، روز دعا و درخواست
26 خرداد 1403 - 13:49
شناسه : 70879
3

روز عرفه، روز دعا و درخواست 💠متن سخنرانی آیت الله مجتبی تهرانی(ره) درباره فضیلت شب و روز عرفه 🔻دعا در شب عرفه، مقبول و مستجاب است 🔹(رُوی انّ لیله عرفه یستجاب فیها ما دعا من خیرٍ و للعامل فیها بطاعه الله تعالی اجر سبعین و مایه سنه.)- إقبال الأعمال ص 325 🔸در روایتی نقل شده […]

پ
پ

روز عرفه، روز دعا و درخواست

IMG_20240616_045838_302RoQgFFZ

💠متن سخنرانی آیت الله مجتبی تهرانی(ره) درباره فضیلت شب و روز عرفه

🔻دعا در شب عرفه، مقبول و مستجاب است
🔹(رُوی انّ لیله عرفه یستجاب فیها ما دعا من خیرٍ و للعامل فیها بطاعه الله تعالی اجر سبعین و مایه سنه.)- إقبال الأعمال ص 325

🔸در روایتی نقل شده است که شب عرفه، هر دعای خیری که انسان بکند به اجابت می رسد؛ و برای کسی که در شب عرفه اطاعت الهی را بکند و اعمال صالحه انجام دهد، معادل صد و هفتاد سال اطاعت و عبادت است؛ یعنی از نظر پاداش چنین چیزی به او داده می شود. این روایت، عظمت شب عرفه را می رساند. اوّلین مسئله‌ای که در امشب تاکید شده است (دعا کردن) است و در روایت دارد: دعا کنید! دعای خیر کنید! و بدانید که این دعاها به اجابت می رسد.

🔻امشب را قدر بدانید!
🔸از غروب شب عرفه تا غروب روز عرفه، زمان بسیار بزرگی است. این را گفتم تا امشب که به حسب ظاهر شب عرفه است و موقعیت بسیار خوبی است، هم دعا کنید و هم به اعمال صالحه مشغول شوید. این را هم بدانید که دعاهایی که می‌کنید اگر برای دیگران باشد، چیز بیشتری نصیبتان می‌شود.

🔻روز عرفه، روز دعا و درخواست
🔹(رُوِیَ عَنِ البَاقِرِ عَلَیهِ السَّلَامُ قَالَ اِنَّ یَوْمَ عَرَفَهَ یَوْمُ دُعَاءٍ وَ مَسْاَلَه). – تهذيب‌الأحكام؛ ج 4, ص 299
🔸یکی از آن مقاطعی که برد سلاح دعا بیشتر است و موجب سرعت در اجابت می‌شود، روز عرفه است. حتّی تعبیر امام باقر(ع) این است که اصلاً روز عرفه، روز دعا و درخواست از خداوند است. یعنی در این مقطع زمانی بخصوص سرعت اجابت دعا بیشتر است.

🔻تنها امید جاماندگان
🔹(مَنْ لَمْ یُغْفَرْ لَهُ فِی شَهْرِ رَمَضَانَ لَمْ یُغْفَرْ لَهُ اِلَی قَابِلٍ اِلَّا اَنْ یَشْهَدَ عَرَفَه). – من لا یحضره الفقیه؛ ج 2 , ص 99
🔸حضرت امام جعفر صادق(ع) فرمودند: اگر کسی در ماه مبارک رمضان مورد مغفرت الهی قرار نگیرد، غفران برای او نیست مگر آنکه عرفه را درک کند.

🔸از این روایت دو مطلب به دست می‌آید: یکی، عظمت ماه مبارک رمضان از نظر گسترش مغفرت الهی است که همه را در بر می‌گیرد. دوم، عظمت عرفه است. در ماه مبارک رمضان، زمان مطرح است. ممکن است برای عرفه هم زمان مطرح باشد؛ یعنی روز خاص و هم مکان مورد نظر باشد که ان (زمین عرفات) است. ولی مسلّماً زمان در اهمیت موضوع دخالت دارد که (روز عرفه) است. از لحاظ قید زمان، اگر کسی در ماه مبارک رمضان مورد مغفرت الهی قرار نگرفت، مسلّماً اگر در روز عرفه از خداوند، طلب مغفرت کند مورد مغفرت الهی قرار خواهد گرفت.

🔻این روز را از دست ندهید!
🔸هر لحظه‌ای از لحظات امروز برای ما گرانبهاست؛ بخصوص برای دعا و درخواست از خداوند. این فرصت بهترین فرصت است. پس این فرصت را از دست ندهید! بخصوص از ظهر تا هنگام غروب را که در روایات وارد شده است. به دوستان می‌خواستم سفارش کنم که این چند ساعت را غنیمت بشمارید. بدانید اگر می‌خواهید مشکلاتتان را حل کنید ـ که همه ما مشکلات داریم ـ بیایید این چند ساعت را درِ خانه خدا بروید و از او بخواهید؛ چه حاجت‌های مادّی را و چه معنوی را، همه را از او بخواهید. چون امروز بُردِ دعا خیلی زیاد است. بخصوص درباره دیگران اگر دعا کنید، ما در روایت داریم که خدا چند هزار برابر به شما اعطا می‌کند.

نوشته های مشابه

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.