تربیت نسل زمینه ساز حکومت مهدوی (بخش اول)
یکی از مهمترین و سرنوشت سازترین مراحل تکوینی شخصیت هر فرد، مرحله ی تشکیل و انعقاد نطفه ی او می باشد. طریقه ی انعقاد نطفه ی هر فرد و حلال زاده بودن او، یکی از مهمترین و اساسی ترین زمینه ها برای پذیرش ولایت اهل بیت سلاماللهعلیهم و قبول معرفت و محبت و پیروی عملی از آنان است، به عبارت بهتر و ساده تر نسل امام زمانی بایستی نسل پاک و حلال زاده باشد وگرنه مانع بزرگی برای پذیرش حق و حقیقت خواهد داشت. در روایتی، رسول خدا صلیاللهعلیهوآله به این مورد اشاره کرده و می فرمایند: (لا یُبغِضُنا إلاّ مَنٌ خَبُثَت وِلادَتُهُ.) «با ما دشمن نیست مگر کسی که ولادتش ناپاک باشد.» امام صادق سلاماللهعلیه فرمایند: (والله لا یُحِبُّنَا مِنَ العرب والعجَم إلا اهلُ البیوتاتِ وَالشَّرَفِ و المَعدنِ ولا یُبغِضُنا مِن هؤلاءِ و هؤلاءِ إلا کُلُّ دَنسٍ مُلصَقٍ.) «به خدا سوگند که از عرب و عجم ما را دوست ندارند مگر کسانی که خانواده دار و شریف و اصیل هستند و از این رو از اینان و آنان ما را دشمن ندارند مگر کسی که آلوده و بی نسب باشد.» همچنین اگر والدین نسبت به اهل بیت سلاماللهعلیهم عاشق و عارف باشند، امکان تأثیرگذاری مثبت از طریق قانون وراثت بر کودک را دارند، ولی اگر دچار نقصان و کاستی باشند از این طریق لطمه ی بزرگی به روح و روان کودک وارد خواهد آمد. هیچ انقلاب و نهضتی، بدون مقدمه و زمینه سازی به پیروزی نخواهد رسید. انقلاب جهانی امام زمان ارواحنافداه نیز از این قانون مستثنا نیست. از آن جا که انقلاب جهانی حضرت مهدی عجلاللهتعالیفرجه مهمترین و عمیق ترین انقلاب جهانی است، یکی از موارد زمینه ساز برای این نهضت عظیم، تربیت نسل منتظر است.مهدی باوری و مهدی یاوری، دو شاخصه اصلی نسلی است که باید زمینه ساز حکومت مهدوی باشند. مسئله محبت به کودک، مسئله مهمی است که ما معمولا از آن غافلیم و آنچه در سیره پیامبر (ص) و اهل بیت علیهم السلام وجود دارد، معمولا خلاف رفتارهای ماست. نقل است که وقت نماز شد و اصحاب دیدند که پیامبر به مسجد نیامدند. به دنبال ایشان رفتند و دیدند که پیامبر روی خاک ها مشغول بازی با بچه هاست. اصحاب گفتند مردم در مسجد منتظر شما هستند. پیامبر فرمودند تا بچه ها اجازه ندهند، نمیآیم. باید بچه ها را راضی کنیم. با بچه ها صحبت کردند و آنها در مقابل ۱۰ گردو راضی شدند که پیامبر از پیششان برود و ایشان با تاخیر به مسجد رفتند.
معرفی حضرت مهدی به فرزندان
معرفی حضرت مهدی موعود عجلاللهتعالیفرجه به کودکان وظیفه هر پدر و مادر شیعه است، اگر خانواده چنین کاری انجام دهد ایمان به آن حضرت در قلب فرزندان نهادینه میشود. به عنوان مثال: از کودکتان بخواهید برای سلامتی و ظهور امام زمان دعا کند تا امام هم او را در کارهایش کمک کند. نگذارید شخصیتی باورناپذیر یا ترسناک از امام زمان ارواحنافداه تو ذهن کودک شکل بگیرد. اجازه بدهید کودکان درباره احساس خود به امام زمان عجلاللهتعالیفرجه صحبت کنند. احادیث امام زمان ارواحنافداه رو در قالب نقاشی به کودکان یاد بدهید. روزهای خوش ظهور امام عجلاللهتعالیفرجه رو با موضوعاتی که برای بچهها آشناست، تصویرسازی کنید. مفهوم یاری امام ارواحنافداه را با انجام کارهای خوبی مثل احترام به بزرگترها، درس خواندن و کمک به همنوع پیوند بزنید. قصه افرادی که با امام ملاقات داشتند را تعریف کنید و در آخر بگویید چه ویژگیهایی داشتند که توانستند امام عجلاللهتعالیفرجه را ملاقات کنند. درباره امام زمان ارواحنافداه بیشتر مطالعه کنید تا بتوانید به سوالات کودک پاسخ بدهید. در روزهای مرتبط با امام زمان عجلاللهتعالیفرجه، به کودکان هدیه بدهید تا این ایام برای آنها خاطرهانگیز شود.
پیامبر اکرم صلیاللهعلیهوآله در روایتی می فرمایند:
أدَّبوا أولادَکم عَلی ثلاث خِصالٍ: حُبَّ نَبِیِّکم و حُبَّ أهلِ بیتهِ و قراءَ هِ القرآن….(کنزالعمال، ج 16، ص 456)
«فرزندانتان را بر سه پایه و خصلت تربیت کنید: محبت پیامبرتان، محبت اهل بیت او و قرآن.»
برای انجام این رسالت بزرگ ما از سه الگو و روش استفاده می کنیم:
تربیت فرزند بر اساس اصول تربیتی کلی شرعی و عقلی، از جمله:
1. انتخاب نام نیک و شایسته
2. تغذیه پاک و حلال
3. آشناسازی فرزند با زمانه و آداب آن
4. محبت و مهربانی به فرزندان
5. آموزش دین و سخنان پیشوایان دین
6. تربیت فرزندان بر محور محبت محمد و آل محمد صلیاللهعلیهوآله و قرائت قرآن
7. رعایت مسائل مهم دوره های تربیتی (کودکی، نوجوانی و جوانی)
8. تمرین دادن کودکان به نیکی و خدمت به مردم و سخاوتمندی
تربیت فرزند بر اساس توصیه های خاص اهل بیت سلاماللهعلیهم (با گرایش ولائی و عاشق پروری و عارف پروری نسبت به اهل بیت سلاماللهعلیهم)
تربیت فرزندان بر اساس الگوی صفات یاوران حضرت مهدی ارواحنافداه
ثبت دیدگاه