حوزه چاپ و نشر و انتظار از دولت آینده
22 خرداد 1400 - 12:54
شناسه : 6530
1

ایسنا/خراسان رضوی عضو هیأت مدیره تعاونی صنعت چاپ خراسان رضوی با اشاره به انتظارات و خواسته‌های حوزه چاپ و نشر از دولت آینده، گفت: چاپخانه‌ها خواستار بازگرداندن حقوق از دست رفته خود در این صنعت هستند. علی‌اصغر جلیلیان در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به برخی از مشکلات این روزهای صنعت چاپ و نشر و انتظارات […]

پ
پ

ایسنا/خراسان رضوی عضو هیأت مدیره تعاونی صنعت چاپ خراسان رضوی با اشاره به انتظارات و خواسته‌های حوزه چاپ و نشر از دولت آینده، گفت: چاپخانه‌ها خواستار بازگرداندن حقوق از دست رفته خود در این صنعت هستند.

علی‌اصغر جلیلیان در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به برخی از مشکلات این روزهای صنعت چاپ و نشر و انتظارات از دولت آینده، اظهار کرد: مشکلات در صنعت چاپ به دو دسته تقسیم می‌شود؛ نخست مشکلات تأمین مواد اولیه و ملزومات و لوازم یدکی ماشین‌آلات روز دنیا و دیگری موانعی همچون سازمان‌های امور مالیاتی، بیمه تامین اجتماعی و شهرداری‌ها است.

وی ادامه داد: از دولت آینده می‌خواهیم تا حقوق از دست رفته ما در این صنعت بازگردانده شود و واردات و توزیع مواد اولیه به شرکت‌های تعاونی هر صنف واگذار شود.

قوانین دست و پا گیر برداشته شود

جلیلیان با بیان این‌که «تبصره‌های دست و پاگیر از سر راه برداشته شود»، تصریح کرد: برای نمونه در موضوع قوانین امور مالیاتی مواد و قوانینی وجود دارد که اگر هر شخص از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دارای مجوز باشد شامل فعالیت‌های چاپ و انتشارات و هنری و فرهنگی از پرداخت مالیات معاف است و یا هر تولیدی که در شهرک‌های صنعتی مشغول شود تا ۱۰ سال از پرداخت مالیات معاف است. در صورتی‌ با تبصره‌ای که به این قانون اضافه شده، چاپخانه از این ماجرا بهره‌مند نمی‌شود. همچنین در شهرداری‌ها هم برای چاپ و انتشارات به مانند داروخانه و دفترخانه و… باید از مکان تجاری معاف باشند در حالی که اینگونه نیست.

عضو هیأت مدیره تعاونی صنعت چاپ خراسان رضوی خاطرنشان کرد: در سازمان تأمین اجتماعی برای کارگاه‌های کوچک با شاغلان زیر پنج نفر سهم کارفرما به عهده دولت است، اما در کارگاه‌های بزرگتر که بیش از پنج نفر نیرو داشته باشند مشمول بخشودگی نخواهند شد. پیشنهاد ما این است که کارگاه‌هایی با بیش از ۱۵ نفر نیرو مشمول بخشودگی شوند، ضمن این‌که یارانه اشتغال‌زایی که به دست شرکت‌های خاص افتاده است قطع شود تا شاهد اشتغال‌زایی و رفع بی‌کاری باشیم.

وی عنوان کرد: اصولاً فلسفه ایجاد شهرک‌های صنعتی این است که بایستی به صنعت کشور کمک کنند و آن را سروسامان بخشند، اما متأسفانه برعکس آن را شاهد هستیم. هنگامی که صنعتگری برای دریافت زمین مراجعه می‌کند در صورت موافقت با درخواست او دفترچه قراردادی به صورت یک‌طرفه آماده می‌شود و علاوه بر آن سفته به میزان کل سند معامله و به صورت جداگانه چک‌های اقساط هم دریافت می‌شود و علاوه بر این تعهد یک سال ساخت هم دریافت خواهد شد. در صورت ساخته نشدن در ظرف یک سال بدون در نظر گرفتن موجه یا موجه نبودن، خلع‌ید صادر می‌شود و آن را به مزایده می‌گذارند و قیمت زمین‌ها را بالا می‌برند در صورتی که بایستی پس از تحویل زمین به صنعتگر با معرفی به بانک صنعت و معدن به همان دفترچه وام تعلق گیرد تا ساخت‌وساز و تجهیز کارگاه تاخیری نداشته باشد.

مخالف بازگشت یارانه کاغذیم

جلیلیان با اشاره به موضوع یارانه کاغذ، خاطرنشان کرد: کاملاً مخالف بازگشت یارانه کاغذی هستیم، زیرا معمولا هرجا یارانه باشد موجب رانت و فساد می‌شود. 

وی در پاسخ به این سوال که برای افزایش سهم انتشار کتاب چه اقدامی باید صورت گیرد، اضافه کرد: ما از دولت آینده انتظار داریم مانند کتب درسی یارانه کتاب را مستقیم از طریق تعاونی ناشرین در اختیار مردم بگذارند بدین صورت که کتاب از ناشر به قیمت تمام شده و سود تولید خریداری شود و با قیمت ارزان‌تر در اختیار کتاب‌فروشان برای توزیع به دانش‌آموزان و دانشجویان و مردم قرار داده شود و اینگونه دولت مروج کتاب‌خوانی خواهد شد. در این راه بهتر است که دولت فقط بر امور نظارتی دخالت کند.

انتهای پیام

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.