آیا بیماران طب سنتی بیمه میشوند؟
طب سنتی یا طب ایرانی نوع علم در درمان بیماران است که بیماران را با تجویز داروهای گیاهی درمان میکند، اما هزینه بالای داروهای این نوع روش درمانی، باعث نگرانی بیماران شده است.
گروه سلامت خبرگزاری فارس: طب ایرانی به عنوان یکی از طبهای سنتی مهم در جهان از قدمت هزار سالهای برخوردار است و آموزههای آن از سالیان گذشته راهگشای درمان بیماران بوده است.
این طب که بیشتر با نام طب سنتی در جامعه شناخته میشود دارای دفتری در ساختار وزارت بهداشت است که همواره سعی داشته از دانش متخصصان و منابع علمی این طب در کنار طب رایج در پیشگیری و درمان بیماران مختلف استفاده کند.
بهرام عین الهی، وزیر بهداشت درباره احیای معاونت طب سنتی به فارس گفت: در هیات دولت معاونت طب سنتی مصوب شد اما سازمان اداری استخدامی اعلام کرده است که تعداد معاونان نباید از یک عدد بیشتر باشد اما این موضوع در هیات دولت مصوب شد و تلاش میکنیم معاونت طب سنتی احیا شود و مصوبه آن نیز دریافت شده است.
با افزایش میزان آگاهی مردم از طب سنتی یا همان طب ایرانی این روزها اقبال مردم به استفاده از این طب برای درمان بیماری های مختلف بیشتر شده است اما هزینههای بالای درمان بیماریها با این روش به ویژه استفاده از داروهای گیاهی در توان بسیاری از افراد جامعه نیست؛ با توجه به اینکه مصرف داروهای گیاهی در روش درمانی طب ایرانی باید در بازه زمانی طولانی صورت گیرد و بیماران در این خصوص باید هزینه بالایی را متحمل شوند. با توجه به این شرایط تحت پوشش قرار گرفتن خدمات درمانی طب ایرانی خواسته مردم و علاقه مندان به استفاده از این روش درمانی است.
نفسیه حسینی یکتا، مدیرکل دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت در گفتوگو با خبرنگار سلامت خبرگزاری فارس در پاسخ به این پرسش که «کدام درمانهای بیماران با طب ایرانی تحت پوشش بیمه قرار گفته است؟»، بیان داشت: اکنون ویزیت بیماران مراجعه کننده به مختصص طب سنتی تحت پوشش بیمه قرار دارد.
وی ادامه داد: اما در قانون برنامه و بودجه سال جاری بندی وجود دارد که حداقل تا پایان سال جاری 3 خدمت از خدمات طب سنتی تحت پوشش بیمه قرار میگیرد.
مدیرکل دفتر طب ایرانی وزارت بهداشت خاطرنشان کرد:بحث دیگری که پیگر آن هستیم تا بتوانیم موضوعات مرتبط با سبک زندگی و آموزشهای آن را در قالب بسته خدمتی ببریم که این موضع در مرحله کارشناسی قرار دارد.
حسینی یکتا متذکر شد:اکنون 6 خدمت مدنظر تحت پوشش قرار گرفتن بیمه قرار دارد که از این تعداد، 3 خدمت تحت پوشش بیمه قرار خواهد گرفت.
وی افزود: یکسری داروهای طب سنتی تحت پوشش بیمه هستند اما اقدامی برای کدینگ توسط سازمان غذا و دارو صورت گرفته است یا خیر مشخص نیست.
مصطفی رضایی، رئیس مرکز مدیریت شبکه وزارت بهداشت گفت: ارائه خدمات کم هزینه طب سنتی مورد تأیید وزارت بهداشت، از طریق شبکه بهداشت کشور در دستور کار قرار دارد.
وی افزود: در برنامههای پنجم و ششم توسعه کشور پیش بینی شده بود که تا سال ۹۹ باید ۷۵ درصد دانشگاههای علوم پزشکی خدمات طب سنتی را در قالب شبکه بهداشت ارائه کنند ولی متأسفانه این کار انجام نشده و از برنامه عقب هستیم.
رضایی ادامه داد: در برنامههای پنجم و ششم توسعه کشور همچنین پیش بینی شده بود که تعداد مراکز طب سنتی و گیاهی از ۲۰ به ۵۰۰ مرکز، خدمات بخش خصوصی در این زمینه از صفر به ۲۵ درصد، تعداد بیمارستانهای مخصوص این طب به ۹۰ بیمارستان و تعداد کلینیکهای خدمات طب سنتی نیز از ۲۰ به ۱۵۰ کلینیک افزایش یابند که امیدواریم با اجرای طرح ادغام آموزههای طب ایرانی در نظام سلامت به سمت تحقق این اهداف حرکت کنیم.
به کارگیری خدمات طب سنتی در تمام سطوح نظام ارجاع و پزشک خانواده
رئیس مرکز مدیریت شبکه وزارت بهداشت با اشاره به اینکه بند ۱۲ سیاستهای ابلاغی رهبری در حوزه سلامت بر نهادینه سازی طب سنتی و شیوه زندگی سالم تاکید دارد، بیان داشت: در نسخه ۰۳ برنامه پزشک خانواده نیز بر به کارگیری خدمات طب سنتی در تمام سطوح نظام ارجاع و پزشک خانواده تاکید شده است.
رضایی با بیان اینکه نیاز محسوس امروز مردم گرایش به گیاهان دارویی و طب سنتی است، اظهار کرد: در راهبرد چهارم سند تحول مردمی دولت سیزدهم به روز رسانی و احیای شبکه بهداشت کشور متناسب با نیازهای روز مورد تاکید قرار گرفته است.
وی خاطرنشان کرد: ارائه خدمات کم هزینه و تأیید شده طب سنتی در شبکه بهداشت کشور از اهم اقدامات وزارت بهداشت خواهد بود؛ به نحوی که در سند تقویت شبکه بهداشت که ۲۱ راهبرد دارد، بهره گیری عالمانه از دانش طب سنتی، ایرانی و مکمل مورد توجه قرار گرفته است.
طب ایرانی بیماریهای غیر واگیر را کنترل میکند
رئیس مرکز مدیریت شبکه وزارت بهداشت اجرای طرح پایلوت ادغام برنامههای طب سنتی در حوزه سلامت در ۱۴ دانشکده و دانشگاه علوم پزشکی کشور در فاز اول را مورد اشاره قرار داد و گفت: طب ایرانی در زمینه الگوسازی زندگی سالم قادر است خلاءها را پر کند. طب ایرانی همچنین این ظرفیت را دارد که عوامل خطر و بار بیماریهای غیرواگیر را که بالاترین بار بیماریها در کشور است، تا حدود زیادی کنترل کند.
ختم کلام اینکه؛ حالا که استفاده از طب ایرانی یا سنتی مورد استقبال و اقبال بسیاری از مردم و بیماران قرار گرفته است، ضرورت تحت پوشش قرار گرفتن خدمات بهداشتی و درمانی این طب بیش از پیش احساس میشود و جای دارد وزارت بهداشت هرچه سریعتر این موضوع را به صورت ریشهای تعین تکلیف کند تا هزینه درمان و تهیه داروی بیماران در این روش درمانی کاهش پیدا کند.
پایان پیام/
ثبت دیدگاه