تدابیری برای سحرهای ماه مبارک رمضان
در اینجا بخشی از تدابیر غذایی که باید برای سحرهای ماه مبارک رمضان رعایت شوند را شرح میدهیم.
خوراکیهایی زیر، باعث عطش و تشنگی میشوند و باید از آنها پرهیز کنیم:
۱. چای پر رنگ، قهوه و نوشابه، کافئین زیادی دارد؛ کافئین مدرّ است و ادرار را زیاد میکند. در نتیجه آب بدن سریعتر از دست میرود و باعث تشنگی در طول روز میشود.
۲. مواد خشک، عطشآور هستند. مثل: پیاز، قهوه، چای، نسکافه، کاکائو، ادویه، سیر، آنتیبیوتیکها
۳. مصرف غذای سنگین و گوشتی در وعده سحری، باعث تشنگی و بیحالی در طول روز میشود.
در وعده سحری سردیجات مانند: ماست، دوغ، مرغ، ماکارونی، برنج و آب سرد مصرف نکنید. زیرا سردیجات باعث بسته شدن منافذ بدن میشود.
برعکس نوشیدن آب جوش باعث میشود، منافذ باز شده و فرد عرق کند و حرارت از بدن خارج شود.
بر اساس فرمایش امام صادق علیه السلام و همچنین به تجربه، سویق عدس و خرما همراه آب، بهترین و کاملترین سحری است.
خوابیدن بلافاصله بعد از خوردن سحری، مضر است و باعث کسلی، بیحالی و ترش کردن میشود. زیرا با خوابیدن، هضم غذا در معده متوقف شده و باعث فساد مواد در معده میشود.
بعد از خوردن سحری، حداقل یک ساعت صبر کنید و بعد استراحت نمایید.
در طول روز چون روزها طولانی است، نیاز به تجدید قوا داریم. خواب قیلوله برای این منظور مفید است.
در روایت داریم، خواب روزهدار برایش، آب و غذا میشود.
خواب قیلوله در زمان گرمی هوا است؛خواب باعث کاهش حرارت و صفرا میشود در نتیجه سوخت و ساز بدن را کاهش داده و ضعف و تشنگی را کم میکند.
زمان خواب قیلوله، یک ساعت قبل از اذان ظهر و همچنین بعد از نماز ظهر است.
ثبت دیدگاه