درماندگی ایثارگران از هزینههای دارو و درمان/ بنیاد شهید: در انتظار تأمین بودجهایم
این روزها خانواده هر جانباز، درمانده تأمین مخارج تهیه دارو و درمان است. داروهایی که در این وانفسای تحریم اگر هم بتوانند در بازارهای سیاه و سفید پیدا کنند معلوم نیست توان خریدش را داشته باشند یا نه.
خبرگزاری فارس ـ گروه حماسه و مقاومت ـ زهرا بختیاری: یکی از دعاهای مهمی که در تعارفات روزمره رد و بدل میشود، آرزوی سلامتی کردن برای یکدیگر در پایان هر گفتوگوست. مثلا وقتی میخواهیم از کسی تشکر کنیم، میگوییم: «سلامت باشید». یا ابتدای احوالپرسی میگوییم: حالتان چطور است؟ سلامتید؟
چه کسی میتواند منکر این موضوع شود که سلامتی یکی از مهمترین نعمتهایی است که خدا به انسانها ارزانی داشته؟
بیخود نیست وقتی پای ناموس و شرف و وطن به میان میآید، هر کسی مرد قدم گذاشتن در میدان آتش نیست و خیلیها به دنبال هزار بهانه میگردند تا نرفتنهای خود را توجیه کنند. همچنین بیسبب نیست که همه نسلها باید ممنون مردانی باشند که در تاریخ کشورشان از جان و سلامتی خود گذشتند تا امروز سرمان را بالا نگه داریم و پای میزی بنشینیم که ابرقدرتهای دنیا آن طرفش نشستند و ما از خواستهها و شرط و شروطمان صحبت میکنیم.
*وقتی استراحت از جانبازان دریغ میشود!
اما حالا تعدادی از این مردان مرد از هشت سال طلایی تاریخ کشورمان در جنگ آمدهاند که نشانههایی از روزهای خونین آن دوران به یادگار دارند. جانبازانی که زندگیشان بعد از سه دهه از حالت جنگی خارج نشده و علاوه بر آن خانوادههایشان هم درگیر انتخاب این عزیزان هستند. انتخابی که اجازه نداد آنها نسبت به اطراف خود بیتفاوت باشند؛ جانبازانی که این روزها و شبها باید با قرصهای مسکن و داروهای زیاد، لحظاتی سر بر بالین بگذراند، شاید دقایقی از درد کشیدن راحت شوند. اما به دلیل بیتدبیریها، همین چند دقیقه استراحت دارد از آنها دریغ میشود و خانوادههای آنها برای تأمین دارو و گرفتن مایحتاج این جانبازان که بعضا نبودش با جان آنها بازی میکند، سرگردانِ داروخانهها و مراکز درمانی هستند.
این روزها خانواده هر جانباز، درمانده از مخارج و تهیه دارو و درمان است. داروهایی که در این وانفسای تحریم اگر هم بتوانند در بازارهای سیاه و سفید پیدا کنند، معلوم نیست توان خریدش را داشته باشند یا نه.
جانبازی که دچار زخم بستر شده و به بیماریهای خاص مبتلا هست، آیا امکان این را دارد که به گفته معاون بهداشت بنیاد شهید، «هزینه یک شب بستری به مبلغ ۷ تا ۱۰ میلیون تومان در بخش آیسییو را پرداخت کند؟» کلاهتان را قاضی کنید؛ صرف چنین هزینههایی آن هم در این اوضاع اقتصادی برایش مقدور است؟
*کجاست یاریدهندهای که ایثارگران را یاری دهد؟
ماههاست ایثارگران متعددی گلهمندند از وضعیت بیمه خدمات درمانی، اما به راستی کجاست یاری دهندهای که آنها را یاری دهد و اصلا برایش مهم باشد چه بر سر آنها میآید؟
سجاد رامندی، معاون فنی و توسعه بازار بیمه دی پیش از این گفته بود: «ما به عنوان شرکت بیمه یک وظیفه داریم. آن هم این است که بتوانیم مراکز درمانی طرف قرارداد گسترده داشته باشیم و ارزیابی و بیمهگری را هم به نحو احسن انجام دهیم. اکنون هم به همه میگوییم اگر منابع مالی تامین شود ما قسمت وظیفه خود را با بهترین کیفیت انجام خواهیم داد؛ کما اینکه دیدید هر وقت پول بهموقع پرداخت شده رضایتمندی حداکثری هم وجود داشته است. الان هزاران حواله خسارت را ارزیابی کردیم، اما چون پول نیست، توان پرداخت نداریم.»
*ما ماندیم و دردهایی که روز به روز بیشتر میشود
جانبازی که با خبرگزاری فارس تماس گرفته میگوید: «تو را به خدا یکی پیدا شود و جواب درستی به ما بدهد. هر کجا میرویم تقصیر را به گردن دیگری میاندازند و ما ماندهایم و دردهایی که روز به روز بیشتر میشود.»
در مراسمی که برای سالروز ورود آزادگان برگزار شده بود، شرکت کردیم. وقتی یکی از سخنرانها میگفت: ما حال شما را درک میکنیم و میفهمیم، جانباز آزادهای که نشسته بود، آرام گفت: «به خدا اگر شما درک میکردید، الان وضع ما این نبود.»
وقتی برای صحبت سراغ بقیه آنها رفتیم به اتفاق میگفتند: از چه صحبت کنیم، وقتی دردها نای حرف زدن برایمان نگذاشتهاند؟
*هنوز هیچ اتفاق جدیدی رخ نداده
با وجود صحبت با برخی از مسئولان بنیاد و وعدههایی که من باب پیگیری داده بودند، با عبدالرضا عباسپور، معاون بهداشت و درمان بنیاد شهید و امور ایثارگران صحبت کردیم و پرسیدیم: بالاخره کار تأمین بودجه بیمه درمانی بنیاد شهید به کجا رسید؟
عباسپور با ابراز شرمندگی گفت: هنوز هیچ اتفاق جدیدی رخ نداده و درمانگاهها و مراکز درمانی و داروخانهها یکی پس از دیگری لغو قرارداد میکنند و از ارائه خدمات به ایثارگران سر باز میزنند. همانطور که گفتیم حدود ۲ هزار و ۱۰۰ میلیارد تومان به بیمه دی بدهکاریم و اگر همین رویه ادامه پیدا کند تا دو روز دیگر این رقم به ۲ هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان افزایش پیدا میکند.
* اگر تأمین اعتبار نشویم، بین گذشته و آینده فرقی نخواهد بود
وی در پاسخ به این سوال که بالاخره آینده را چطور میبینید، گفت: اگر تأمین اعتبار نشویم، بین گذشته و آینده فرقی نخواهد بود؛ جز اینکه بدهیها بیشتر میشود. با توجه به فشاری که دارد به جامعه ایثارگری وارد میشود، امیدواریم میرکاظمی رئیس سازمان برنامه و بودجه اهتمام بیشتر در تأمین بودجه این بخش داشته باشند.
معاون بهداشت و درمان بنیاد شهید و امور ایثارگران با بیان اینکه چه موضوعی مهمتر از بیمه خدمات درمانی برای جامعه ایثارگران است، گفت: اگر بودجه مثل قبل داده شود، اتفاقی نخواهد افتاد.
*پیگیرهایی که بیجواب مانده
خبرگزاری فارس طی پیگیریهایی که از سازمان برنامه و بودجه داشته هنوز به نتیجهای نرسیده و امیدواریم در روزهای آینده یکی از مسئولان این سازمان در خصوص موضوع تأمین اعتبار بیمه درمانی ایثارگران توضیحاتی ارائه دهد.
انتهای پیام/
ثبت دیدگاه