ایسنا/چهارمحال و بختیاری اتاق شیشهای یکی از راهکارهای شفافیت در تمامی حوزهها و مبارزه با فساد برای جلب اعتماد عمومی در جامعه است، شفافسازی در تصمیمگیریها یکی از آرزوهای دیرینه مردم محسوب میشود، مردم میخواهند بدانند وقتی نمایندهای را برای پیگیری مشکلاتشان راهی دفتر ریاست جمهوری، مجلس یا شورای اسلامی میکنند تا چه اندازه توانسته به وعده خود عمل کند و تصمیمات او چه تاثیری بر شرایط موجود گذاشته و یا خواهد گذاشت.
به گزارش ایسنا، اکنون که به انتخابات شورای اسلامی در شهرها و روستاها نزدیک میشویم، شاهد یک نوع بیانگیزگی در بین مردم برای اعتماد به کاندیداها هستیم، قطعا ضعف عملکرد شورا نتیجه انتخاب افراد ناتوان توسط خودمان است، اگر میخواهیم شورایی توانمند و قوی برای حل مشکلات در حوزه مدیریت شهری داشته باشیم باید افرادی را انتخاب کنیم که حداقل به قوانین موجود در حوزه شوراها تسلط کافی داشته باشند و بر اساس وظایف و قوانین شوراهای اسلامی شهر و روستا برنامه ارائه دهند.
در سالیان اخیر اخبار مربوط به فساد در بین اعضای شورای شهر و شهرداریها تیتر یک رسانهها و نقل مجالس و محافل بسیاری بوده است، این امر تنها مربوط به اعضای شورای شهر در مراکز استانها نبود، بلکه اخبار مربوط به فساد مالی در بین اعضای شوراهای شهرهای کوچک نیز گاهی منتشر میشد، قطعا این اخبار موجی از بیاعتمادی را در بین مردم رقم زده است.
شفافیت حلقه مفقوده در شوراهای اسلامی شهر و روستاها است، مردم باید از روند تصمیمگیری در جلسات شورای شهر و روستا اطلاع داشته باشند، این شفافیت به کاهش تخلف و فساد در بدنه شورا کمک بزرگی میکند و همچنین اعتماد عمومی را نیز جلب خواهد کرد، متاسفانه بسیاری از مردم از وظایف شوراها اطلاع کافی ندارند و در ایام تبلیغات فریب وعدههای توخالی برخی از کاندیداها را میخورند.
یکی دیگر از آسیبهایی که شورای شهر و روستا را تهدید میکند، بحث قومیتگرایی در انتخابات است، این مسئله مانع از انتخاب فرد اصلح میشود و قطعا دود این نوع انتخاب در چشم همه افراد جامعه خواهد رفت.
وعدههای محقق نشده اعضای شورای شهر شهرکرد
امیری یکی از شهروندان شهرکرد در گفتوگو با ایسنا با اشاره به اینکه تاکنون نتوانستهام تصمیم قطعی برای شرکت در انتخابات شورای شهر بگیرم، اظهار کرد: متاسفانه از عملکرد قبلی اعضای شورای شهر رضایت چندانی ندارم، شهر شهرکرد مشکلات بسیاری دارد، کاندیداهای دوره قبل وعدههای بسیاری برای حل این مشکلات دارند، اما در عمل شاهد رفع مشکلات نبودیم.
وی بیان کرد: بسیاری از مردم و حتی خود بنده اطلاع دقیقی از وظایف شوراهای اسلامی در شهرها و روستاها نداریم، باید مشخص شود که یک عضو شورا چه اختیاراتی دارد که مردم بدانند آیا وعدههایی که این کاندیدا ارائه میدهد در حیطه اختیارات و وظایف او هست یا نه؟
امیری گفت: متاسفانه برخی از افراد بر اساس مسائل قومیتی، وعدههای توخالی و حتی گاهی ظاهر افراد در پوسترهای تبلغیاتی به اعضای شورا در انتخابات رای میدهند و همین مسئله موجب میشود شاهد تشکیل یک شورای قوی و توانمند نباشیم.
هنوز هیچ کدام از کاندیداهای شورای شهر شهرکرد را نمیشناسم
عسگری یکی دیگر از شهروندان شهرکردی در گفتوگو با ایسنا با بیان اینکه تا برگزاری انتخابات شوراهای اسلامی در شهرها و روستاها زمان زیادی باقی نمانده است، اظهار کرد: برای انتخاب آگاهانه نیاز به شناخت کاندیداها داریم، اما هنوز از تعداد دقیق کاندیداها در شهرکرد اطلاع چندانی ندارم و حتی نمیدانم چه کسی برای حضور در شورای شهر کاندیدا و تائید صلاحیت شده است.
وی ادامه داد: شرایط کرونایی نیز باعث شده که کاندیداها نتوانند تبلیغات مناسبی برای معرفی خود بهخصوص در بحث شوراهای شهر داشته باشند و نمیتوان به فضای مجازی نیز اعتماد چندانی داشت.
این شهروند ادامه داد: بهنظر میرسد باید نتایج تائید صلاحیتها و اسامی کاندیداها حداقل یک ماه قبل از برگزاری انتخابات اعلام و همچنین شرایطی فراهم میشدتا این افراد برنامه خود را ارائه دهند، در یک مدت زمان یک هفتهای نمیتوان بررسی لازم را انجام داد و به فرد اصلح رسید.
شورا باید شیشهای باشد
فرهاد رئیسی -رئیس شورای شهر شهرکرد- در گفتوگو با ایسنا با تاکید بر اینکه شوراهای اسلامی شهر و روستا یکی از مهمترین ارکان دموکراسی در جمهوری اسلامی بهشمار میرود، اظهار کرد: امام خمینی(ره) در اردیبهشتماه سال ۵۸ بحث تشکیل شوراهای اسلامی در شهرها و روستاها را مورد تاکید قرار دادند تا از این طریق مردم در تصمیمات دخالت داده شوند و همچنین هشت اصل در قانون اساسی به این موضوع پرداخته است.
وی تاکید کرد: امام خمینی(ره) معتقد بودند اگر مردم در تصمیمگیریها دخالت نداشته باشند و خودشان را در امور سهیم ندانند، هیچ کاری بهخوبی اتفاق نمیافتد، به همین دلیل مجلس را در رأس امور میدانستند، بنابراین مشارکت مردم در انتخاب نمایندگان مجلس شورای اسلامی و اعضای شوراهای اسلامی در شهرها و روستاها اهمیت این مسئله را نشان میدهد.
رئیسی با تاکید بر اینکه اگر شوراها به وظایف خود بهدرستی عمل کنند بسیاری از امور در کشور تسهیل خواهد شد، افزود: شوراهای اسلامی شهر و روستا باید مشکلات موجود در شهرها و روستاها را احصا و به مسئولان برای حل مشکل منتقل و مطالبه کنند.
رئیس شورای شهر شهرکرد با اشاره به مشکلات موجود در بحث شوراهای اسلامی در شهرها و روستاها، توضیح داد: یکسری از افراد در جامعه شناختی نسبت به وظایف شوراهای اسلامی ندارند و احساس میکنند اعضای شورا باید به امورات شخصی افراد رسیدگی کنند و سطح مطالبات از شورا پایین میآید.
وی اضافه کرد: نگاه قومیتی در انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا بسیار آسیبزننده است، انتخاب اعضای شورا باید بر اساس توانمندی و داشتن برنامه برای حل مشکلات شهر و روستا باشد، کاندیداها باید به قوانین شورا مسلط باشند و شرح وظایف خود را بدانند.
رئیسی با بیان اینکه برخی از مسئولان نیز به وظایف شورا آگاهی ندارند، گفت: مسئولان میتوانند از قدرت شورا برای حل مشکلات استفاده کنند، اما بعضا مشاهده شده که مسئولان اعضای شورا را رقیب خود میدانند و بهدنبال حذف شورا از گردونه تصمیمگیری هستند و به همین علت حضور اعضای شورا را در جلسات کمرنگ میکنند.
رئیس شورای شهر شهرکرد بیان کرد: یکی دیگر از آسیبها و مشکلات شورهای اسلامی در شهرها این است که افراد بر اساس رشته تحصیلی مرتبط داوطلب شرکت در انتخابات شورا نمیشوند و بیشتر از اینکه دغدغه آنها حل مشکلات شهر و روستا باشد، به دنبال منافع شخصی، حزبی و گروهی هستند.
وی در ادامه با اشاره به تاثیر شفافسازی در مصوبات شورا در جلوگیری از تخلف و اعتمادسازی در بین مردم، تصریح کرد: بهنظر میرسد اگر اعضای شورا برخی جلسات خود را در محلات، مساجد و … برگزار کنند، باعث جلب اعتماد مردم خواهد شد، شورا باید شیشهای باشد و مردم در جریان تصمیمات شورا و مشکلات آنها قرار بگیرند.
رئیسی اضافه کرد: بسیاری از مردم اطلاعی از مشکلات شوراها ندارند، اگر مردم از این مشکلات اطلاع پیدا کنند میتوانند برای حل آنها کمک کنند.
رئیس شورای شهر شهرکرد در پایان با اشاره به شعارهای تبلیغاتی برخی از کاندیداهای شوراهای اسلامی شهر و روستا، عنوان کرد: بهنظر میرسد این افراد تسلط کافی بر مشکلات شهر ندارند، کاندیداها باید مشکلات شهر را احصا کنند و براساس منابع مالی و مقتضیات برنامه عملیاتی ارائه دهند، همچنین باید برنامه بلندمدت و کوتاه مدت شهرداری را رصد و از دادن وعدههای بیمنطق برای جذب رأی خودداری کنند.
شورای شهر نظاممند میتواند شهرداری را به حرکت درآورد
بهادر عبدالغنی شهردار شهرکرد در گفتوگو با ایسنا با بیان اینکه شورا در چارچوب وظایف و طبق قوانین شوراها تکالیفی را بر عهده دارد، اظهار کرد: همچنین برنامههای نظارت راهبردی در بحث شوراها دارای اهمیت بالایی است، قطعا یک شورای قوی و توانمند میتواند منجر به انتخاب یک شهردار قوی با یک برنامه منسجم شود.
وی افزود: اگر شورای شهر نظاممند باشد، میتواند شهرداری را به سمت توسعه و تعالی شهر حرکت بدهد، یکی از معضلاتی که امروز با آن در مجموعه شورا مواجه هستیم این است که باید انتخاب مردم صحیح باشد، در غیراینصورت برخلاف وعدهها فردی ناتوان به سمت شهردار منصوب میشود که نمیتواند اهداف کلان شهری و توسعه مدیریت را اجرایی کند و این آسیبزننده است.
عبدالغنی تاکید کرد: امیدواریم انتخابات شوراهای اسلامی شهر در ۲۸ خرداد منجر به انتخاب هفت فرد اصلح، کاردان، متعهد، باتجربه و متخصص شود، شورا در مباحث مختلف مانند بهداشت و درمان، مسائل کلان استان، خشکسالی و … میتواند ورود پیدا کنند.
شهردار شهرکرد با اشاره به اینکه بحث اصلی شورا در مجموعه شهرداری خلاصه میشود، گفت: بودجه سنواتی شهرداری در سال ۱۴۰۰ بسته شده و همچنین برنامه پنج ساله شهرداری شهرکرد نیز آغاز شده است، بنابراین باید نظارت اعضای شورا بر اجرای این برنامه قوی و منسجم باشد.
وی بیان کرد: طرح جامع شهری در نهایت به تصویب اعضای شورا و شهرداری برسد، این طرح توسعه آینده شهر را در بحث تغییر کاربریها، حریم شهر، معابر و … تعریف میکند، همچنین طرح جامع ترافیک نیز یکی از مباحث مهم در این حوزه است، شورای توانمند میتواند نقش موثری در هدایت بودجههای استانی و ملی برای تحقق عدالت در همه ابعاد داشته باشد.
عبدالغنی با بیان اینکه موضوعاتی مانند بهای خدمات، عوارض، پسماند و ارزش معاملاتی تبصره ۱۱ کمیسیون ماده ۱۰۰ از جمله مواردی است که باید به تصویب شورا برسد، گفت: اگر اعضای شورا تخصص و دانش لازم را داشته باشند میتوانند این موضوعات را بهخوبی بررسی و مصوب کنند.
شهردار شهرکرد در پایان عنوان کرد: اعضای شورای شهر همچنین عضو کمیسیونهای تخصصی مانند عمران، خدمات شهری، فضای سبز، فرهنگی و ورزشی، کمیسیون ماده ۱۰۰ و ۷۷ هستند و میتوانند بهعنوان ناظر بر ۹ سازمان تحت نظر شهرداری یاریدهنده در پیشبرد امورات شهرداری باشند.
انتهای پیام
ثبت دیدگاه