دبیرکل ناتو تاکید کرد، با وجود تلاشهای روسیه برای کنترل همسایگانش، هیچکس جز اوکراین که کشوری دارای حق حاکمیت و مستقل است، نمیتواند درباره عضویت در ناتو تصمیمگیری کند.
به گزارش علنی به نقل از ایسنا، به نقل از خبرگزاری آناتولی، این اظهارات ینس استولتنبرگ، دبیرکل ناتو در کنفرانس مطبوعاتی در پاریس بعد از نشست با ژان ایو لودریان، وزیر خارجه فرانسه و فلورنس پارلی، وزیر دفاع این کشور مطرح شد. آنها درباره طیف گستردهای از مسائل از جمله تجمیع نیروهای روسیه در نزدیکی مرز اوکراین صحبت کردند.
استولتنبرگ گفت: آنچه اکنون ما شاهدش هستیم، این است که روسیه تلاش دارد تا بار دیگر حوزه نفوذ خود را بازسازی کرده و برای کنترل آنچه همسایگانش انجام میدهند، تلاش کند.
دبیرکل ناتو در پاسخ به احتمال پیوستن اوکراین به این ائتلاف نظامی گفت: این مساله بارها و بارها عنوان شده است، از جمله در کنفرانس خلع سلاح هلسینکی به تاریخ ۱۹۷۵ و همچنین بارها پس از آن، که تصریح میکند هر کشوری در اروپا حق برگزیدن راههایی را دارد و این شامل اوکراین هم میشود.
او تاکید کرد، اوکراین به عنوان کشوری دارای حق حاکمیت و مستقل اگر برای عضویت در ناتو تمایل داشته باشد “برای تصمیمگیری آزاد است” و بعد از آن ۳۰ متحد درباره اینکه آیا اوکراین آمادگی پیوستن دارد یا خیر نظر میدهند و “هیچکس دیگری” مجاز نیست که آینده اوکراین را مشخص کند.
در حالی که وزیر امور خارجه فرانسه به روسیه یادآور شد که حمله به اوکراین “تبعات استراتژیک گستردهای” دارد، استولتنبرگ از روسیه خواست تشنجزدایی کرده و به حق حاکمیت و تمامیت ارضی اوکراین احترام گذاشته و به مسیر دیپلماسی بازگردد. او با استقبال از تماس تلفنی جو بایدن و ولادیمیر پوتین، روسای جمهوری آمریکا و روسیه گفت: این بحران نیازمند یک راهکار سیاسی و دیپلماتیک است.
سیاست دفاعی اتحادیه اروپا
این رهبران همچنین درباره برنامههای اتحادیه اروپا برای تقویت سیاست دفاعی خود مذاکره کردند. به گفته وزیر دفاع فرانسه، ناتو همچنان سنگبنای امنیت و قابلیت همکاری در اروپا باقی خواهد ماند، اما این نهاد باید به تقویت قابلیتهایش بپردازد، به ویژه در حوزههای نوآوری فناوری، دفاع سایبری و واکنش به بحران.
دبیرکل ناتو از تعهد اتحادیه اروپا به سرمایهگذاری بیشتر در امور دفاعی استقبال کرد، اما هشدار داد که اتحادیه اروپا به “منابع بیشتر و قابلیتهای بهتری نیاز دارد که هم ناتو و هم اتحادیه اروپا بتوانند از آنها استفاده کنند، نه اینکه ساختارهای جدیدی ایجاد شود که خطر تشکیل مشابه آنچه که اکنون در اختیار داریم، به همراه داشته باشد.”
ماه گذشته، جوزپ بورل، رئیس سیاست خارجی اتحادیه اروپا یک استراتژی دفاعی جدید تحت عنوان “قطبنمای استراتژیک” ارائه داد.
انتهای پیام
ثبت دیدگاه