19 آذر 1400 - 6:00
شناسه : 43714
0

طرح هوشمندسازی محدودیت‌های کرونایی در کشور آغاز شده و قرار است همزیستی با کووید ۱۹ چارچوب‌مند شود تا دیگر شاهد ابتلا و مرگ‌های گسترده نباشیم. یکی از مراکزی که می‌تواند مستعد انتقال بالای بیماری باشد، مراکز تفریحی مانند شهربازی‌ها، پارک‌های آبی و… است که حالا قرار است محدودیت‌های هوشمند کرونایی را تجربه کنند. به گزارش […]

پ
پ

طرح هوشمندسازی محدودیت‌های کرونایی در کشور آغاز شده و قرار است همزیستی با کووید ۱۹ چارچوب‌مند شود تا دیگر شاهد ابتلا و مرگ‌های گسترده نباشیم. یکی از مراکزی که می‌تواند مستعد انتقال بالای بیماری باشد، مراکز تفریحی مانند شهربازی‌ها، پارک‌های آبی و… است که حالا قرار است محدودیت‌های هوشمند کرونایی را تجربه کنند.

به گزارش علنی به نقل از ایسنا، با آغاز طرح محدودیت هوشمند کرونایی در کشور از ۱۵ آذر ماه، پروتکل‌ها و دستورالعمل‌های وزارت بهداشت در حوزه‌های مختلف ابلاغ شد که نحوه کار گروه‌های شغلی، حمل و نقل، مراکز تفریحی و … را در چارچوب پروتکل‌های ضدکرونایی، جهت همزیستی هوشمندانه با کرونا ارائه کرد.
بایدها و نبایدهای فعالیت مراکز تفریحی
بر اساس اعلام معاونت بهداشت وزارت بهداشت، ‌ فاصله‌گذاری و الزامات محیط و کار در مراکز تفریحی شامل شهربازی‌ها، باغ وحش و پارک‌های آبی به شرح زیر است:
-‌ مراکز موضوع این پروتکل، به شرط انجام واکسیناسیون شاغلین یا تست PCR منفی معتبر حداکثر ۷۲ ساعته و رعایت پروتکل حاضر، مجاز به فعالیت طبق طرح هوشمند محدودیت‌های مصوبه ستاد ملی هستند.
-‌ مشاغل این گروه، برای ادامه فعالیت، دارای کارت واکسیناسیون یا تست PCR منفی معتبر حداکثر ۷۲ ساعته باشند.
-‌ مشاغل این گروه مورد بازرسی سطح‌بندی شده از سوی متصدی واحد، بازرسان اتحادیه و اتاق اصناف، ممیزان و بازرسان وزارت بهداشت قرار خواهند گرفت.
-‌ صحت‌سنجی کارت واکسن یا تست PCR منفی ۷۲ ساعته توسط ناظران از طریق سامانه‌های موجود و در اختیار (به منظور فروش بلیط اینترنتی و یا آنلاین) انجام شود.
-‌ در صورت عدم توجه به واکسیناسیون، با واحد مربوطه مطابق مصوبات ستاد ملی مدیریت بیماری کرونا به عنوان عدم رعایت پروتکل‌های بهداشتی برخورد خواهد شد. از جمله اقدامات قانونی مانند عدم تمدید کارت بهداشت، صدور عدم صلاحیت مشاغل برای دریافت پروانه.
-‌ استقرار یک نفر جهت تب‌سنجی همه مشتریان در ورودی محل ضروری است. از ورود افراد دارای تب بالای ۳۷.۸ درجه سانتی‌گراد جلوگیری شود.
لزوم حفظ فاصله‌گذاری در مراکز تفریحی
یکی از راه‌های کاهش مواجهه و قطع زنجیره انتقال کرونا، رعایت فاصله‌گذاری است. این اماکن جزء یکی از اماکن تجمع محسوب شده که می‌تواند سبب انتقال بیماری شود. از طرفی حفظ سلامت آحاد جامعه از اهمیت بالایی برخوردار است، بنابراین لازم است مقررات ویژه‌ای از طریق فاصله‌گذاری علاوه بر رعایت اصول بهداشتی برای کاهش مواجهات در نظر گرفته شود.
ظرفیت پذیرش بازی‌ها در مراکز تفریحی
در این راستا لازم است موارد زیر رعایت شود:
-‌ در صورتی که از سرویس‌های ایاب و ذهاب مشترک برای کارکنان استفاده می‌شود، ضروری است حفظ فاصله حداقل یک متر بین صندلی سرنشینان، رعایت شود(از ۸۰ درصد ظرفیت خودرو استفاده شود). اگر هم از خودروی سواری استفاده می‌شود با احتساب راننده تعداد سرنشین از سه نفر نباید بیشتر باشد.
-‌ کاهش مواجهه چهره به چهره کارکنان و استفاده حداکثری از تلفن، شبکه‌های اجتماعی و ویدئو کنفرانس برای برگزاری جلسات حتی برای کارکنانی که در داخل یک ساختمان کار می‌کنند.
-‌ اجتناب از تجمع در اتاق کار، سالن اجتماعات، رختکن، آبدارخانه و هر جایی که افراد می‌توانند تجمع کنند.
-‌ ظرفیت پذیرش مکان در بازی‌ها و هر یک از قسمت‌ها باید بر اساس چهار متر مربع به ازای هر نفر تعیین شود.
-‌ فروش بلیط به صورت اینترنتی انجام شود. در صورت عدم امکان فروش اینترنتی تعیین محل استقرار مشتریان با رعایت فاصله در جلوی باجه بلیط با خط کشی، الزامی است.
-‌ تعیین محل استقرار مشتریان با رعایت فاصله در هر یک از قسمت‌ها، با خط کشی توسط متصدیان الزامی است.
-‌ محل ورود و خروج به هر قسمت از دستگاه‌های مستقر و محل‌های بازی، باید جداگانه تعبیه شود تا از تجمع افراد جلوگیری شود.
-‌ تعیین یک نفر برای هر قسمت از محل استقرار دستگاه‌ها، به منظور کنترل فاصله و گندزدایی مستمر دستگاه‌ها الزامی است.
–  در سالن‌ها و محل‌هایی که احتمال ازدحام جمعیت وجود دارد مانند سالن‌های نمایش کودک، آمفی‌تئاتر، سینما چندبعدی، تونل وحشت و مواردی نظیر آن رعایت ۴ متر مربع برای هر نفر الزامی است.
-‌ تعبیه نرده مجزا با فاصله دو متر از محل نگهداری حیوانات (دیوار پوششی) به منظور رعایت فاصله در باغ وحش، الزامی است.
-‌ فاصله صندلی‌های دارای مشتری، ۲ متر باشد. بنابراین به منظور رعایت فاصله، حذف صندلی‌های اضافه یا مشخص کردن صندلی‌های مورد استفاده با رعایت فاصله برای دستگاه‌های بازی الزامی است.
-‌ رعایت فاصله ۲ متر بین میز و صندلی‌های سالن غذاخوری ضروری است.
-‌ استفاده از بازی‌هایی که امکان مواجهه زیاد بوده و فاصله اندک است مانند استخر توپ و مواردی نظیر آن در هر شرایط از شیوع بیماری ممنوع است.
نحوه غربالگری، مراقبت و بازتوانی
غربالگری شاغلین در همه‌گیری کووید-۱۹
-‌ کارکنان در صورت بروز هرگونه علایم مشکوک، تست سریع تشخیص کروید – ۱۹ را انجام دهند.
-‌ بعد از گذشت ۱۴ روز از شروع علائم، در صورت بهبودی بیمار، نیاز به ارائه تست PCR منفی به منظور شروع به کار نیست.
مراقبت از گروه‌های آسیب‌پذیر
دو گروه زیر با گواهی پزشک معتمد، به عنوان افرادی که در معرض ابتلا به بیماری کووید-۱۹ قرار دارند، در نظر گرفته شده است:
گروه الف – بیماران با بیماری زمینه‌ای شامل بیماری قلبی عروقی، فشار خون، دیابت، بیماری‌های تنفسی زمینه‌ای، افراد با BMI بالای ۴۰.
گروه ب – بیماران با نقص ایمنی شامل افراد تحت درمان با کورتیکواستروئید بیش از ۱۲.۵ mg پردنیزولون در روز بیش از دو هفته، شیمی درمانی، بدخیمی‌ها، پیوند اعضاء.

شرایط ورود به مراکز تفریحی
بهداشت فردی:
-‌ از ورود افراد بدون ماسک ممانعت به عمل آید.
-‌ ارائه و صحت‌سنجی کارت واکسیناسیون یا تست PCR منفی معتبر حداکثر ۷۲ ساعته توسط مشتریان در ورودی محل ضروری است. فرآیند نظارت و صحت سنجی کارت واکسیناسیون با استفاده از سامانه موجود و در اختیار و نیز QR کد کارت واکسیناسیون خواهد بود.
-‌ از ورود افرادی که واکسیناسیون انجام نداده‌اند یا فاقد تست PCR منفی معتبر حداکثر ۷۲ ساعته هستند، ‌جلوگیری شود. بررسی واکسیناسیون افراد در هنگام رزرو بلیط الزامی است.
-‌ خدمت‌دهنده موظف است کارت واکسن یا تست PCR منفی معتبر حداکثر ۷۲ ساعته خود را در معرض دید مشتری و ناظر قرار دهد.
-‌ استفاده از ماسک برای کلیه کارکنان و مراجعین الزامی است.
-‌ قبل و بعد از تماس دست با وسایل بازی و وسایل مشترک دیگر، حتما دست‌ها ضدعفونی شود.
-‌ افراد از دست دادن و روبوسی با یکدیگر پرهیز نمایند.
-‌ شستن مرتب دست‌ها با آب و صابون مایع یا استفاده از مواد ضدعفونی کننده لازم است.
-‌ حتی‌الامکان پرداخت‌ها به صورت غیرنقدی صورت گیرد. داشتن کارت بهداشت برای کلیه دست‌اندرکاران مواد غذایی الزامی است.
-‌ نیروهای خدماتی در هنگام نظافت باید از لباس حفاظتی، ماسک، چکمه و دستکش استفاده کنند.
-‌ برای ثبت حضور و غیاب کارکنان، “ترجیحا” از سیستم تشخیص چهره استفاده شود.
-‌ برای تماس با دکمه‌های آسانسور (در صورت وجود)، از دستمال کاغذی و نظایر آن استفاده شود.
-‌ استفاده از دستمال یکبار مصرف هنگام عطسه یا سرفه کردن ضروری است. در صورتی که دستمال وجود نداشت از قسمت داخلی آرنج استفاده شود.
-‌ از دست زدن به قفس نگهداری حیوانات یا نزدیک شدن به حیوانات توسط مراجعین در باغ وحش‌ها جلوگیری شود.
-‌ از تماس دست‌ها با چشم، بینی و دهان قبل از شستشو و یا ضدعفونی کردن خودداری گردد.
بهداشت موادغذایی:
-‌ در صورت وجود بوفه یا هرگونه محل عرضه موادغذایی، عرضه مواد غذایی روباز در بوفه‌ها ممنوع است.
-‌ نمک، فلفل، سماق، قند، شکر، سس و سایر ادویه جات و آب آشامیدنی ترجیحا در بسته بندی‌های یکبار مصرف باشد.
-‌ همه مواد غذایی عرضه شده در بوفه باید دارای پروانه ساخت باشند.
-‌ واحدهای عرضه مواد غذایی براساس پروتکل‌های مرتبط و طرح محدودیت هوشمند مصوبه ستاد ملی مدیریت بیماری کرونا حق فعالیت دارند.
بهداشت ابزار و تجهیزات:
-‌ وسایل بازی که در مواجهه تماس زیاد و مشترک قرار دارند باید به طور مستمر بعد از هر بار استفاده گندزدایی شوند.
-‌ همه مهرها، تسبیح، کتب ادعیه و وسایل مشترک از جمله چادر، سجاده و نظایر آن از نمازخانه جمع‌آوری شود.
-‌ همه وسایل نظافت پس از هر بار استفاده گندزدایی شود.
-‌ در صورت وجود رختکن و حمام، لازم است از وسایل بهداشتی شخصی استفاده شود.
-‌ سطل زباله دردار پدالی همراه با کیسه زباله محکم (بدون درز و نشت) به تعداد کافی در فواصل و مکان های مناسب موجود باشد.
-‌ چرخ و فلک، آفتاب مهتاب، هلی کوپتر، بالن، میمون فضایی و وسایل بازی نظایر اینها بهتر است با شماره گذاری به صورت یک در میان به منظور ایجاد فاصله، گندزدایی و استفاده مشتریان باشد.
-‌ کیسه‌های استفاده شده جهت حفظ و تعادل پاهای مشتریان در هنگام سر خوردن در مسیر آبشار باید بعد از هر بار استفاده گندزدایی شود. در ضمن دو سطل یا سبد به صورت جداگانه باید در کنار اپراتور بوده که در یکی کیسه های استفاده شده و در یکی کیسه های گندزدایی شده نگهداری شود.
-‌ وسایل بازی که در مواجهه تماس زیاد و مشترک قرار دارند باید به طور مستمر بعد از هر بار، گندزدایی شوند.
-‌ بسته به وظایف کاری و مواجهه احتمالی، وسایل حفاظت فردی در برابر ویروس شامل لباس، ماسک، در صورت نیاز برای نیروهای خدماتی عینک، محافظ صورت (شیلد) تأمین شود.
-‌ صابون و مواد شوینده کافی در اختیار کارکنان قرار داده شود.
-‌ ماسک به تعداد کافی در اختیار کارکنان قرار داده شود.
بهداشت ساختمان:
-‌ نصب ظروف حاوی مواد ضدعفونی کننده دست‌ها با پایه نگهدارنده به تعداد مناسب در مکان‌های مناسب (به خصوص در محل ورود به زمین بازی و در مجاورت کلیه دستگاه های بازی) ضروری است.
-‌ استفاده از سیستم تهویه هوا در محیط‌های سربسته، اتاق پرسنل یا باز گذاشتن در و پنجره سالن‌ها به طوری که در تمام مدت فعالیت این مراکز، هوای مطلوب جریان داشته باشد.
-‌ تهویه مناسب سرویس‌های بهداشتی الزامی است.
-‌ کلیه سطوح از قبیل پله‌ها، کف پوش سالن‌ها، راهروها، اتاق‌ها، دیوار، درها، دستگیره درها، میز و صندلی، نیمکت، شیر آلات، نرده، تخت، کلید، پریزها و سایر وسایل عمومی و نظایر آن، ابتدا با مواد شوینده و تی تمیز و خشک شده و سپس توسط محلول‌های مناسب گندزدایی شود.
-‌ عملیات گندزدایی باید حداقل سه بار در روز توسط پرسنل آموزش دیده انجام شود.
-‌ نسبت به تعبیه سیستم لوله کشی صابون مایع در توالت‌ها و سرویس‌های بهداشتی اقدام شود.
-‌ شیر آب روشویی سرویس‌های بهداشتی، “ترجیحا” از نوع پدالی پایی و یا چشمی باشد.
-‌ وجود ظرف حاوی مواد ضد عفونی کننده دست در ورودی آسانسور الزامی است.
-‌ کلیدهای آسانسور و مواردی نظایر آن ترجیحا غیر لمسی باشد.
تهویه:
-‌ فراهم کردن امکان استفاده حداکثری از تهویه طبیعی در مراکز مذکور از طریق نصب پنجره‌های باز شونده به میزان حداقل ۴۵ درجه و با مساحت ۱۰ الی ۲۰ درصد مساحت کف به گونه‌ای که به ازای هر یک از کارکنان و بازدیدکنندگان حداقل ۱۰ لیتر در ثانیه هوا تامین شود.
-‌ فراهم کردن امکان استفاده حداکثری از تهویه ۲ طرفه (باز نمودن پنجره‌های متقابل همزمان) در مراکز فوق به گونه‌ای که به ازای هر یک از کارکنان و بازدیدکنندگان حداقل ۱۰ لیتر در ثانیه هوا تامین شود.
-‌ فراهم کردن امکان تعویض هوای محیط با هوای آزاد در مراکز فوق حداقل به اندازه ۶ بار در ساعت یا به ازای هر یک از کارکنان و بازدید کنندگان حداقل ۱۰ لیتر در ثانیه هوا تامین شود.
-‌  در صورتی که تعداد پنجره‌ها کافی نباشد، با نصب اگزهاست فن‌های مکشی با دبی مناسب به سمت خارج از ساختمان مراکز فوق به گونه‌ای که به ازای هر یک از کارکنان و بازدیدکنندگان حداقل ۱۰ لیتر در ثانیه هوا تامین و یا ۶ بار در ساعت، تعویض و جابجا شود.
-‌ از قرار دادن فن (پنکه) به طریقی که به طور بالقوه باعث جریان مستقیم هوا از یک شخص به شخص دیگری شود، خودداری گردد. استراتژی مناسب استفاده از فن‌های پنجره‌ای و هدایت هوای داخل به بیرون ساختمان است.
-‌ نظارت دقیق بر تعداد افرادی که همزمان از آسانسور استفاده می‌کنند که باید حداکثر ۵۰ درصد ظرفیت باشد.
-‌  نصب تابلوهای هشدار دهنده در کلیه آسانسورها به منظور رعایت تعداد حداکثر افراد و همچنین عدم صحبت با یکدیگر و تلفن همراه.
-‌ استفاده از فن‌های مکشی و یا دستگاه تصفیه هوای مجهز به فیلتر مناسب و “ترجیحا” هپا با توان مناسب در کلیه آسانسورهای ساختمان مراکز فوق و روشن کردن آن در تمام ساعات کار فعالیت.
-‌ در فضاهایی که نمی‌توان تهویه و جابجایی هوای آزاد را به میزان کافی انجام داد، میزان دی اکسید کربن موجود در هوا پایش شود و از دستگاه‌های تصفیه هوای مجهز به فیلتر مناسب و “ترجیحا” هپا متناسب با اندازه ساختمان مراکز فوق و به تعداد کافی استفاده شود.
-‌ توصیه می‌شود با توجه به اینکه در فصل پاییز و زمستان امکان باز کردن پنجره‌ها فراهم نیست، دستگاه‌های تصفیه هوای مجهز به فیلتر مناسب و “ترجیحا” هپای استاندارد برای نصب در اتاق‌های فاقد پنجره ساختمان مراکز فوق به تعداد کافی خریداری و نصب شود.
انتهای پیام

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.