وزارت آموزش و پرورش از والدین دانشآموزان خواست در زمان بازگشایی مدارس و در زمان همهگیری ویروس کرونا، برای حفاظت از فرزندانشان، آنها را برای رعایت پروتکلهای بهداشتی ترغیب کنند.
به گزارش علنی، وزارت آموزشوپرورش و وزارت بهداشت در «دستورالعمل پیشگیری و کنترل کووید ۱۹ در مدارس، ویژه مدیران» که اخیرا تهیه و منتشر شده است بر ضرورت رعایت نکات ذیل از سوی والدین دانشآموزان تاکید کردهاند:
اصول کلی در پیشگیری و کنترل کووید ۱۹ عبارتند از: واکسیناسیون همگانی، شستوشوی مرتب و صحیح دستها، رعایت فاصله فیزیکی مناسب، استفاده از ماسک و رعایت بهداشت تنفسی، تهویه مناسب و پرهیز از تجمعات و دورهمی، پرهیز از انتشار شایعات و ادای سهم فردی در مبارزه با کووید.
والدین:
– از فرستادن دانشآموز مبتلا یا مشکوک (داشتن تماس نزدیک با فرد مبتلا) به مدرسه خودداری کنید و در اسرع وقت به مسئولین مدرسه اطلاع دهید.
– در صورت ابتلای فرزندتان به کرونا، پس از طی دوران درمان و واگیری، برای بازگشت به مدرسه لازم است مورد ارزیابی پزشک معتمد ادارات مناطق/ شهرستان یا مراکز جامع سلامت قرار گیرد.
– در صورتی که فرزندتان دارای یکی از شرایط زیر است برای حضور در مدرسه باید از پزشک معتمد گواهی دریافت کنید:
بیماری زمینهای نظیر بیماری قلبی- عروقی، بیماریهای کبدی، بیماریهای کلیوی، فشارخون بالا، دیابت وابسته به انسولین، بیماریهای تنفسی زمینهای، آسم مقاوم به درمان چاقی زیاد.
نقص ایمنی: تحت درمان با کورتیکواستروئید به میزان بیش از ۱۲٫۵ میلی گرم پردنیزولون در روز بیش از دو هفته – شیمی درمانی – بدخیمیها و پیوند اعضا.
فلج مغزی با ناتوانی حرکتی در دستها، محدودیت بینایی شدید، کودکان ذهنی و اوتیسم و چند معلولیتی که توانایی خود مراقبتی مستقل مثل شستن دستها و نگهداری ماسک ندارند.
۲۰ نکته بهداشتی که والدین باید به فرزندانشان آموزش دهند
به فرزندان خود آموزش دهید:
– دستهای خود را به طور مکرر شسته یا ضدعفونی کنند.
– از دست دادن، رو بوسی و بغل کردن یکدیگر پرهیز کنند.
– در تمام مدت حضور در مدرسه به طور صحیح از ماسک مناسب استفاده کنند.
– در صورت نیاز به وسایل گرمایشی، هر یک ساعت یکبار پنجرهها را به مدت ۱۰ دقیقه باز کنند و حتی المقدور با پوشش کافی در کلاس حضور داشته باشند.
– از تماس دستها با چشم، بینی و دهان قبل از شستن یا ضدعفونی خودداری کنند.
– هنگام عطسه یا سرفه کردن از دستمال کاغذی استفاده شود. در صورتی که دستمال وجود نداشت از قسمت داخلی آرنج موقع سرفه و عطسه استفاده کنند.
– در نمازخانه ها از مهر و سجاده شخصی استفاده و فاصله ایمن با سایرین را رعایت کنند.
– از وسایل خود (خودکار، مداد، کتاب، …) استفاده و از تبادل وسایل خود با سایر همکلاسیها خودداری کنند.
– لیوان کاغذی یکبار مصرف و دستمال کاغذی به همراه داشته باشند.
– از همراه داشتن موبایل و وسایل الکتریکی غیرضروری خودداری کنند.
– برای تماس با دکمههای آسانسور، از دستمال کاغذی یا دستکش استفاده کنند.
– از تجمع در محیطهای خاص مدرسه از قبیل دفتر، آبدارخانه، اتاق کپی، اتاقهای کار عملی و آزمایشگاهی خودداری کنند.
– تا حد امکان کمترین وسایل را بین خانه و مدرسه جابهجا کنند.
– از دست به دست کردن مواد غذایی و ساندویچ در مدرسه خودداری کنند.
– در صورت امکان، دانشآموزان گچ و ماژیک وایت برد شخصی به همراه داشته باشند.
– محلول ضد عفونی کننده دست به همراه داشته باشند.
– در صورت استفاده از سرویس مدرسه، اگر فردی مبتلا یا مشکوک دارای علائم بیماری در سرویس وجود دارد، سوار سرویس نشوند.
– خوراکی از خانه به همراه خود به مدرسه ببرند و از خرید مواد غذایی باز خودداری کنند.
چه قواعدی باید در مدرسه رعایت شده باشد؟
اطمینان حاصل کنید که موضوعات ذیل در مدرسه فرزند شما رعایت میشود:
– فعالیتهای کارگاهی و مهارتی مدارس فنیوحرفهای و متوسطه با رعایت دستورالعمل های بهداشتی برگزار میشود.
– در مناطقی که از نظر آب و هوایی مساعد هستند، کلاسهای آموزشی در فضای حیاط با رعایت استانداردهای بهداشت محیط، برگزار میشود.
– فعالیتهای ورزشی فرهنگی، به صورت انفرادی و یا گروههای حداکثر ۱۵ نفره با رعایت فاصله گذاری اجتماعی در محیطهای باز انجام میشود.
– فاصله ایمن حداقل ۱٫۵ متر در قسمتهای عمومی از جمله نمازخانه، سلفسرویس، کارگاهها و مسیر ورود و خروج رعایت میشود.
– تعداد افراد در کلاسها با احتساب ۱٫۵ متر فاصله و ۲٫۲۵ متر مساحت برای هر نفر در نظر گرفته میشود.
– قرار دادن صندلی، نیمکت، کامپیوتر و… دانشآموز و نظایر آن در فواصل لازم و ایمن، حداقل با فاصله ۱٫۵ متری در تمامی جهات صورت میپذیرد.
– در صورتی که مواجهه چهره به چهره کادر اداری، دانشآموز، هنر آموز، والدین، و … با یکدیگر ناگزیر باشد، در حداقل زمان ممکن و با رعایت فاصله ایمن حداقل ۱٫۵ متر و با استفاده کامل از ماسک و وجود تهویه هوایی مناسب، برگزار میشود.
– استراحت بین کلاسهای دانشآموزان (زنگ تفریح) در حداقل زمان و در زمانهای مختلف بین کلاسها انجام می شود.
– ساعت شروع و پایان مدرسه به گونهای تعیین میشود که از هم زمانی رفت و آمد دانشآموزان و ازدحام جلوگیری شود.
– آموزش حضوری برای دروس نیازمند تعامل بیشتر معلم با دانشآموز از قبیل ریاضی، فیزیک، شیمی، زیست شناسی، دروس مهارتی و… انجام میشود و برای آموزش سایر دروس از بستر فضای مجازی استفاده میشود.
– در صورت فعال بودن سرویس ایاب و ذهاب دانش آموزان و کارکنان، حداکثر به تعداد صندلی و مشروط به واکسیناسیون راننده صورت میپذیرد و در صورت امکان افزایش تعداد سرویسهای ایاب و ذهاب برای رعایت فاصلهگذاری ایمن در جابهجایی صورت میپذیرد.
– مراقب سلامت مدرسه/ رابط بهداشت در صورت مشاهده علائم بیماری در بین دانشآموزان و کارکنان، اقدامات بهداشتی لازم را انجام میدهند.
– در بدو ورود به مدرسه و روزانه همه دانشآموزان، معلمان و سایر کارکنان، از نظر وجود علائم بیماری و تب غربالگری میشوند.
– هرگونه فعالیت بوفهها و پایگاه تغذیه سالم مدارس تعطیل است. غذای گرم برای معلمان، دانش آموزان و کارکنان مدرسه در مدرسه سرو نمی شود.
– برنامه مدون گندزدایی همه سطوح دارای امکان تماس زیاد در مدارس تهیه و به نیروی مسئول، آموزش لازم داده شده است. در صورت وجود سالنهای ورزشی و بازی، وسایل و تجهیزات بعد از هر بار استفاده گندزدایی میشوند. ظروف حاوی مواد ضدعفونی کننده دست با پایه نگهدارنده به تعداد مناسب در تمام کلاسها و هر طبقه و راهروها نصب میشود. و به صورت مستمر نظافت سطوح دارای تماس مشترک، نظیر میزهای خدمت، مبلمان، تخت، میز و صندلی های سلف سرویس، راه پلهها، دستگیره ها، کمدهای وسایل، سرویس های بهداشتی، اتاق ها، راهروها، سالن اجتماعات، کارگاه ها و سایت کامپیوتر، تجهیزات در محوطه و حیاط و … انجام می شود.
– تمام لوازم شخصی دانشآموزان استثنایی شامل ویلچر، عصا، وسایل توانبخشی و …. بدو ورود و خروج گندزدایی میشوند.
– سیستم لوله کشی صابون مایع و دستمال کاغذی در توالت ها و سرویس های بهداشتی تعبیه می شود.
– دستشوییها و توالت ها، روزانه حداقل دو بار در طول ساعات کار مدرسه و یک بار در انتهای کار مدرسه یا انتهای نوبت بر اساس دستورالعمل های ابلاغ شده گندزدایی میشوند.
– جهت کاستن از تماس مستقیم دستها با در و دستگیرههای ورودی و خروجی ساختمان و سرویسهای بهداشتی، آنها را به حالت نیمه باز و یا مجهز به پدال باز شونده هستند (در صورت امکان) یا برای سهولت تردد از جک و آرام بند درها استفاده میشود.
– دفع پسماندها به شیوه بهداشتی در سطلهای درب دار پدالی انجام میشود.
– آب خوریها و آبسردکنهای سنتی استفاده نشود.
انتهای پیام
ثبت دیدگاه