منطقه ویژه اقتصادی بندر آستارا به تجار و بازرگانان ترکیه معرفی می شود
13 آبان 1400 - 19:01
شناسه : 35499
0

علنی به نقل از ایسنا /گیلان ظرفیت ها و پتانسیل های منطقه ویژه اقتصادی بندر آستارا جهت سرمایه گذاری تجار و بازرگانان ترکیه به رایزن بازرگانی سرکنسولگری این کشور در تبریز معرفی شد. طاهر دینگیل، رایزن بازرگانی سرکنسولگری ترکیه در تبریز، در جریان سفر خود به استان گیلان و بازدید از منطقه ویژه اقتصادی بندر […]

پ
پ

علنی به نقل از ایسنا /گیلان ظرفیت ها و پتانسیل های منطقه ویژه اقتصادی بندر آستارا جهت سرمایه گذاری تجار و بازرگانان ترکیه به رایزن بازرگانی سرکنسولگری این کشور در تبریز معرفی شد.

طاهر دینگیل، رایزن بازرگانی سرکنسولگری ترکیه در تبریز، در جریان سفر خود به استان گیلان و بازدید از منطقه ویژه اقتصادی بندر آستارا، در گفت و گو با رئیس اداره بندر آستارا و مدیر شرکت بنادر و دریانوردی کاوه، اظهار کرد: آماده هستیم تا هنگام مراجعه تجار و بازرگانان ترکیه جهت ایجاد مراودات اقتصادی و تجاری با ایران را به سمت منطقه ویژه اقتصادی بندر آستارا هدایت کنیم.
وی با بیان اینکه در جریان این بازدید توضیحات کاملی از نوع فعالیت‌های اقتصادی و تجاری در این منطقه توسط کارشناسان مربوطه ارائه شد، ادامه داد: شرکت های لجستیکی ترکیه هم دارای مسائلی هستند که باید به آنها توجه کنیم.
وی ادامه داد: در صورت رفع مسایل مرتبط به طور یقین از مسیر آستارا برای تجارت و ترانزیت بهره مند خواهیم شد.
دینگیل، با تأکید بر اینکه ما در حال ارزیابی شرایط هستیم، خاطرنشان کرد: شرکت سرمایه گذاری کاوه هم به عنوان شرکت فعال در بندر آستارا می تواند به طور مستقیم با تجار و بازرگانان ترکیه وارد مذاکره شود.
وی اضافه کرد: در جریان این سفر، علاوه بر بازدید از منطقه ویژه اقتصادی بندر آستارا، از گمرک زمینی این شهرستان نیز بازدید به عمل می آید و نشستی با مدیر کل گمرک این شهرستان برگزار خواهد شد.

کاهش فاصله ترانزیتی ترکمنستان و قزاقستان با ترکیه از طریق بندر آستارا
کیانوش امیری، رئیس اداره بندر و دریانوردی آستارا نیز در این جلسه، اظهار کرد: منطقه ویژه اقتصادی بندر آستارا، به عنوان پل ارتباطی تجاری بین کشورهای مختلف از اقصی نقاط جهان، در حال فعالیت با سایر بنادر دریای خزر است.
وی با بیان اینکه این منطقه ویژه اقتصادی تازه تأسیس، ظرفیت ها و پتانسیل های بسیاری را دارد، ادامه داد: بخشی از تجهیزاتی را که برای ایجاد زیرساخت ها در بندر آستارا مستقر کرده ایم، از طریق ترکیه به این منطقه منتقل شده است.
امیری، در بخش دیگر سخنان خود با اشاره به اینکه “ترکیه” در صنعت بسته بندی و سورتینگ بسیار فعال است، افزود: منطقه ویژه اقتصادی بندر آستارا، فرصت بسیار ایده آل سرمایه گذاری تجار و بازرگانان ترکیه را در این صنعت دارد.
وی با تأکید بر اینکه آستارا سه مرز فعال ریلی، جاده‌ای و دریایی را دارد، خاطر نشان کرد: تجار می توانند به شکل همزمان از این مسیرها بهره‌مند شوند.
وی با بیان اینکه این منطقه ویژه با کشور جمهوری آذربایجان بیشترین تجارت را دارد، اضافه کرد: کشورهای ترکمنستان، قزاقستان و روسیه از دیگر کشورهایی هستند که از طریق بندر آستارا در جابجایی کالا هستند.
رئیس اداره بندر آستارا با تأکید بر اینکه ثبت صادرات از این بندر نسبت به سایر بنادر کشور بیشتر است، توضیح داد: اکثر کشتی هایی را که در اسکله این منطقه پهلو می گیرند با بار این بندر را ترک می‌کنند.
وی در بخش دیگر سخنان خود بر الزام افزایش تجارت و ترانزیت کالا با ترکیه تأکید کرد و افزود: ایران و ترکیه سه مرز مشترک دارند و به عراق نزدیک می باشند.
وی توضیح داد: از بندر آستارا تا مرزهای ترکیه بین ۴۸۵ کیلومتر تا ۵۳۱ کیلومتر فاصله است و این فاصله تا منطقه سهلان ۳۲۵ کیلومتر می باشد.
وی با اشاره به اینکه ترکیه با دو کشور ترکمنستان و قزاقستان در حاشیه دریای خزر تبادلات اقتصادی و تجاری دارد، گفت: ترانزیت کالا بین این کشورها از طریق کشور جمهوری آذربایجان و گرجستان انجام می شود که فاصله ۲۱۰۷ کیلومتری دارد و اگر مسیر بندر آستارا تا مرز های ترکیه در خاک جمهوری اسلامی ایران جایگزین آن شود، این فاصله به ۱۵۷۳ کیلومتر کاهش می یابد.
کیانوش امیری، با بیان اینکه همین مسیر می تواند به مسیر برگشت تجارت ترکیه به این کشورها مبدل گردد، یادآور شد: تجار ترکیه می‌توانند با ارزیابی و مشاهده فرصت های سرمایه گذاری در منطقه ویژه اقتصادی بندر آستارا در این حوزه مشارکت کنند.
وی با تأکید بر اینکه مسیر آستارا باید به تجار و شرکت های لجستیک ترکیه معرفی گردد، ادامه داد: شرکت سرمایه گذار منطقه ویژه اقتصادی بندر آستارا در سال جاری در نمایشگاهی که در ترکیه برپا خواهد شد، مشارکت می‌کند و همین مهم ظرفیت‌های موجود را به تجار و بازرگانان کشور میزبان بیشتر معرفی خواهد کرد.
رئیس اداره بندر و دریانوردی آستارا در پایان با تأکید بر اینکه بندر آستارا در شمال ایران و بندر آستراخان در کشور روسیه، خواهرخوانده شدند، تصریح کرد: این اتفاق نقش ویژه‌ای را در افزایش مبادلات تجاری و ترانزیتی بین دو کشور ایران و روسیه خواهد داشت و ما باید شاهد افزایش مناسبت ها بین این شهر و شهرهای مهم تجاری ترکیه نیز باشیم.
به گزارش علنی به نقل از ایسنا ، بازدید از مرز زمینی آستارا بین دو کشور جمهوری اسلامی ایران و جمهوری آذربایجان، از دیگر برنامه های بازدید هیأت ترکیه ای به این شهرستان بود که اخبار آن به دلیل عدم اطلاع رسانی و همکاری روابط عمومی اداره کل گمرک آستارا با رسانه ها، منتشر نشد.

انتهای پیام

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.