فرهنگ‌سازی نیازمند هنجارسازی و نه قانونگذاری است
11 آبان 1400 - 21:35
شناسه : 35039
2

به گزارش چاره نیوز به نقل از خبرگزاری مهر به نقل از خانه ملت، محمدباقر قالیباف شامگاه امروز (سه شنبه 11 آبان) در جلسه هم‌اندیشی فرهنگ عمومی با حضور رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و معاون پارلمانی رئیس‌جمهور و جمعی از نمایندگان مجلس حضور یافت و ضمن ابراز خوشحالی از حضور […]

پ
پ

به گزارش چاره نیوز به نقل از خبرگزاری مهر به نقل از خانه ملت، محمدباقر قالیباف شامگاه امروز (سه شنبه 11 آبان) در جلسه هم‌اندیشی فرهنگ عمومی با حضور رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و معاون پارلمانی رئیس‌جمهور و جمعی از نمایندگان مجلس حضور یافت و ضمن ابراز خوشحالی از حضور در جلسه هم‌اندیشی در حوزه فرهنگ عمومی، گفت: دو موضوع اقتصاد و فرهنگ جزو اولویت‌های ما به شمار می‌آید و تلاش کرده‌ایم متناسب با اختیارات مجلس، بحث اقتصاد و فرهنگ را پا به پای هم پیش ببریم.
رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به معضلات فرهنگی، ضمن تأکید بر اینکه نمی‌توان نسبت به تجربیات خود در حوزه ساختاری، حکمرانی، علم و مهارت بی‌تفاوت بود، افزود: به کرات به ما ثابت شده است که برخی مسیرها برای رسیدن به هدف، مسیر درستی نیست، لذا باید مسیرهای خود را اصلاح کنیم تا فرهنگ عمومی در کشور ارتقا پیدا کند.
قالیباف اظهار کرد: پیچیدگی فرهنگی به ویژه فرهنگ عمومی این است که باید آرمان‌ها را دنبال کنیم، اما در عین حال باید دانست که فرهنگی عمومی را مردم تولید می‌کنند و نمی‌توان با آیین‌نامه یا بخشنامه و قانونگذاری آن را تسری داد، بنابراین اگر ما کاری فرهنگی انجام دهیم که مردم در آن نباشند، آن کار پیش نخواهد رفت.
وی با تأکید بر اینکه باید با هنجارسازی بحث فرهنگ را حل کرد و نه قانونگذاری، تصریح کرد: اگر چه هر جامعه‌ای نیازمند قانونگذاری و سیاستگذاری است، اما این قوانین باید بستر را برای هنجارسازی فراهم کند نه آنکه ما یک طرفه تصمیم بگیریم و کنار برویم و تصور کنیم با آن تصمیم مشکلات حل می‌شود.
رئیس مجلس با بیان اینکه خانواده مهمترین جا برای شکل‌گیری فرهنگ به ویژه فرهنگ عمومی است، گفت: بنابراین اگر می‌خواهیم فرهنگ عمومی را پیش بریم، باید آن را به مردم سپرد و ما فقط باید جهت‌ها را مشخص کنیم.
قالیباف ادامه داد: امروز هر آنچه از فرهنگ بسیج داریم در دوران دفاع مقدس شکل گرفته و الگو شده است و حتی فرهنگ بسیج، فرهنگ انقلاب را عمق بخشید. اما نمی‌دانم چرا با وجود داشتن تمام این تجربیات، از آنها استفاده نمی‌شود، البته باید از ظرفیت‌های جدید همچون فضای مجازی، صداوسیما، سریال‌سازی و… نهایت استفاده را برد.
رئیس مجلس شورای اسلامی با ابراز تأسف از اینکه مسئولان فرهنگی در حوزه مسائل فرهنگی منفعل بوده و همیشه صرفاً عکس‌العمل نشان داده‌اند، گفت: تغییر، تدبیر و تأخیر به عنوان 3 اصل مهم باید در حوزه فرهنگ مورد توجه قرار گیرد، چرا که اگر به تغییر توجه نکنیم، نمی‌توانیم برای آن تدبیر کرده و در نتیجه دچار تأخیر شده و این مسئله ما را دچار مشکل می‌کند و در نهایت ناگزیر منفعلانه عقب‌نشینی خواهیم کرد.
قالیباف همچنین با بیان اینکه فرهنگ عمومی باید منزل، مسجد، مدرسه و محله را هدف قرار دهد، چرا که فرهنگ‌سازی از این 4 حوزه آغاز می‌شود، بیان کرد: اکنون که معضلات و مشکلات فرهنگی شناسایی شده است، باید روش برخوردمان را با آنها تغییر دهیم، چرا که اصلاح فرهنگی، روش، نقشه راه و آمایش سرزمینی می‌خواهد، لذا باید به مسئله مهم آمایش فرهنگی نیز توجه کرد.

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.