مسئول اداره مراقبت مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت با اعلام اینکه تاکنون بیش از یک میلیون و ۶۰۰ هزار نفر از اتباع غیرایرانی یک دُز واکسن کرونا و بیش از ۳۰۰ هزار نفر دو دُز واکسن را دریافت کردهاند و این روند ادامه دارد، گفت: تا این لحظه هیچ واکسنی از مکانیسم بشر دوستانه سازمان بهداشت جهانی برای اتباع غیر ایرانی و پناهجویان ساکن در ایران ارسال نشده است.
دکتر حمیدرضا نجاری در گفتوگو با علنی به نقل از ایسنا، گفت: بر اساس سند ملی واکسیناسیون، اتباع ایرانی و غیرایرانی باید واکسن کووید۱۹ دریافت کنند و از ابتدا هم واکسیناسیون اتباع غیرایرانی در برنامه وزارت بهداشت قرار داشت و آنها میتوانستند برای دریافت واکسن مراجعه کنند البته؛ طبیعی بود که در مراحل اولیه واکسیناسیون میزان واکسن در دسترس به حدی نبود که پناهجویان هم بهرهوری بالایی داشته باشند، اما اکنون که واکسن به اندازه نیاز تامین شده است، واکسیناسیون اتباع غیرایرانی هم به شکل تصاعدی رو به افزایش است.
وی افزود: تاکنون بیش از یک میلیون و ۶۰۰ هزار نفر از اتباع غیرایرانی یک دز واکسن و بیش از ۳۰۰ هزارنفر دو دز واکسن دریافت کردند و این روند همچنان بدون هیچ مانعی ادامه دارد و این افراد میتوانند با مراجعه به مراکز واکسیناسیون اقدام به تزریق واکسن کنند.
نجاری درباره انتخاب نوع واکسنها نیز گفت: صحبت از انتخابی بودن واکسن به نظرم حرف اشتباهی است؛ چون واکسنهایی که به کشور ما وارد شدند مجوز سازمان جهانی بهداشت را دارند و هر روزی ممکن است نوع خاصی در دسترس باشد، اما در هر حال همه واکسنها بر اساس دستورالعمل خاصی تزریق میشوند و اینگونه نیست که اتباع غیرایرانی به واکسنی دسترسی نداشته باشند؛ بلکه این موضوع به این بازمیگردد که به کدام مرکز برای دریافت واکسن مراجعه کنند و آن مرکز در آن روز چه واکسنی داشته باشد.
وی افزود: در این بین تنها دولت هند یک میلیون دز واکسن بهارات برای تزریق به ۵۰۰ هزار تبعه غیرایرانی به جمهوری اسلامی ایران هدیه کرده است که این واکسنها به شکل نشاندار در اختیار دانشگاههای علوم پزشکی قرار گرفته است.
او با اشاره به اینکه تاکنون همه یک میلیون و ۶۰۰ هزار دز واکسن تزریقی به اتباع غیرایرانی از منابع مالی جمهوری اسلامی ایران تهیه شده است، اظهار کرد: تا این لحظه هیچواکسنی از مکانیسم بشر دوستانه سازمان بهداشت جهانی برای اتباع غیر ایرانی و پناهجویان ساکن در ایران ارسال نشده است. این موضوع میتواند علل مختلفی داشته باشد؛ درحالی که پیگیریها برای دستیابی به واکسن از این طریق صورت گرفته است اما هنوز حتی یک دز واکسن از این مکانسیم به دستمان نرسیده است، هرچند که قولهای مساعدی برای ارسال واکسن برای پناهجویان دادهاند.
وی درباره واکسیناسیون اتباع غیرقانونی، تصریح کرد: تمام اتباع غیرایرانی که قبلا به نظام سلامت مراجعه کردند و خدمت دریافت کردند و اسمشان در سیستم ثبت است، اگر مراجعه کنند واکسن کرونا دریافت میکنند. با توجه به سیاست جمهوری اسلامی ایران اگر همه افرادی که در این جامعه زندگی میکنند واکسن دریافت کنند بیماری بهتر مدیریت و کنترل میشود پس محدودیتی برای اتباع قائل نیستیم. پناه جویانی هم که به تازگی وارد کشور شدهاند و پیش از این اطلاعاتشان در سامانهها ثبت نبوده است، میتوانند به مراکز واکسیناسیون مراجعه کرده و پس از ثبت اطلاعات، واکسن دریافت کنند و پس از آن هم در چارچوب نظام سلامت قرار گیرند.
او با تاکید بر اینکه وزارت بهداشت با ابعاد سیاسی، اجتماعی و امنیتی مهاجران کاری ندارد، بیان کرد: تاکید ما به عنوان وزارت بهداشت بر موضوع سلامت است و فردی که در این جامعه زندگی میکند باید از یک حدود اولیه خدمات بهداشتی برخورد باشد تا اثر منفی آن بر جامعه بومی کاهش یابد چون اگر برای این افراد راهکاری پیدا نکنیم، جامعه متضرر میشود.
وی با اشاره به اینکه ارائه خدمات به اتباع غیرایرانی در سطح نظام PHC رایگان است، بیان کرد: این افراد مانند افراد ایرانی با مراجعه به مراکز جامع خدمات سلامت، خانه بهداشت و سایر مراکز موجود در شبکه بهداشتی میتوانند رایگان خدمت گیرند.
مسئول اداره مراقبت مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت درباره بیماریابی اتباع در مرزها، تصریح کرد: فردی که از مسیر قانونی وارد شود از طریق پایگاه مراقبت بهداشتی مرزی پایش میشود و هم بیماریابی شده و هم قرنطینه لازم برایشان درنظر گرفته میشود. درحال حاضر چون قرنطینه کاملی در بسیاری از مرزها نداریم، ممکن است اسامی بیماران نوشته شده و آنها را تحویل جایی دهیم که از نظر سلامت قابل پیگیری باشند. کسانی که به شکل غیر قانونی وارد میشوند نیز چالش جدی هستند که مسئول آن طبیعتا وزارت بهداشت نیست ولی هر زمان همکاران ما متوجه حضور آنها شوند حتما مورد پیگیری و پایش سلامتی قرار خواهند داد.
نجاری در پایان بر لزوم فرهنگسازی تزریق واکسن برای اتباع غیرایرانی، گفت: حالا که این امکان فراهم شده است باید با تشویق اتباع غیرایرانی آنها را به سمت واکسن زدن سوق دهیم تا بیماری کنترل شود.
انتهای پیام
ثبت دیدگاه