خط و نشان رئیس شورا در خصوص انتصابات اخیر شهرداری/ تمدید طرح انسداد جذب نیرو تا پایان سالجاری
05 آبان 1400 - 9:01
شناسه : 33415
0

علنی به نقل از ایسنا/آذربایجان شرقی بیست و یکمین جلسه‌ی علنی شورای شهرتبریز عصر روز سه‌شنبه،چهارم آبان‌ماه، با حضور رئیس و اعضای شورای شهر و شهردار کلانشهر تبریز، در عمارت ساعت تبریز برگزار شد. رسول برگی رئیس شورای شهر تبریز در ابتدای این جلسه وحدت را مهم ترین نقطه‌ی هراس دشمنان از جامعه اسلامی دانست […]

پ
پ

علنی به نقل از ایسنا/آذربایجان شرقی بیست و یکمین جلسه‌ی علنی شورای شهرتبریز عصر روز سه‌شنبه،چهارم آبان‌ماه، با حضور رئیس و اعضای شورای شهر و شهردار کلانشهر تبریز، در عمارت ساعت تبریز برگزار شد.
رسول برگی رئیس شورای شهر تبریز در ابتدای این جلسه وحدت را مهم ترین نقطه‌ی هراس دشمنان از جامعه اسلامی دانست و گفت: هفته‌ی وحدت فرصتی ارزشمند برای فراهم کردن زمینه‌ی تقویت، برابری و برادری بین مسلمانان است.
وی افزود: وحدت، اساسی ترین موضوع در بین مسلمانان به شمار می‌رود که امام خمینی(ره) نیز به این مهم تاکید داشته اند.
وی ادامه داد: اسلام دینی کامل با دستوراتی جامع بوده و آخرین دین الهی است که از طرف خداوند سبحان به جهانیان عرضه شده است و هفته‌ی وحدت به این معنا است که شیعه و سنی باید در مشترکات با هم وحدت و انسجام داشته باشند و در جهت زدودن اختلافات و همچنین، مقابله با دشمن مشترک یعنی صهیونیست، وهابیت و تکفیری‌ها اقدام کنند.
برگی خاطرنشان کرد: همواره شاهد بودیم که وحدت مسلمانان موجب ضعف دشمنان و به خصوص صهیونیست‌ها شده و هرموقع میان مسلمانان وحدت نبوده شاهد زورگویی دشمنان و تفرقه اندازی آنان بوده‌ایم.
وی کرد: نهضت مردمی ایران اسلامی که به حکومت اسلام ناب محمدی(ص) ختم شد، نمونه‌ای عالی از وحدت و اتحاد میان مردم یک جامعه در جهان به شمار می‌رود که سرچشمه و الگویی برای مردم مسلمان و آزادی خواه امت اسلام تبدیل شده است.
کمبود سرانه فضای ورزشی در تبریز
مدیرکل ورزش و جوانان آذربایجان‌شرقی که به‌مناسبت هفته‌ی تربیت‌بدنی در جلسه‌ی شورای شهر تبریز حضور یافته بود، طی سخنانی گفت: آذربایجان شرقی در زمینه‌ی جذب بودجه همواره گام‌های مثبتی برداشته و تلاش کرده تا همایش‌ها و مسابقات ورزشی را به مرحله‌ی اجرا برساند.
ایوب بهتاج ادامه داد: ۲۵۹ سازمان مردم نهاد در سطح استان فعال است 200 سازمان از این تعداد صرفاً در تبریز فعالیت می‌کنند اما مکانی برای تجمیع آنها وجود مدارد تا نسبت به برگزاری برنامه‌های خود اقدام کنند.
وی افزود: اگر شهرداری تبریز یکی از فرهنگسراها و یا مکانی را برای برگزاری برنامه‌های سازمان‌های مردم نهاد اختصاص دهد، شاهد حرکت‌های بسیار ارزشمندی در سطح شهر خواهیم شد.
وی اضافه کرد: شهرداری و شورای شهر تبریز می‌توانند از نظرات مفید و ارزشمند جوانان نخبه و فهیم در زمینه‌ی مشاوره و اجرای برنامه‌های مختلف استفاده کند.
مدیرکل ورزش و جوانان آذربایجان‌شرقی در بخش دیگری از سخنان خود در رابطه با مشاوره‌های پیش از ازدواج نیز گفت: مشاوران در حوزه‌ی ازدواج و ورزش در سطح شهر فعال هستند که می‌توان از وجود آنها نیز بهره جست و از توانایی هایشان استفاده کرد؛ همچنین شهرداری می‌تواند در زمینه‌ی لغو عوارض تابلو برای این مشاغل اقداماتی در نظر بگیرد تا  کسب آنها نیز رونق گیرد.
وی با بیان اینکه تاکنون در 201 روستا خانه‌ی ورزش روستانی ایجاد شده است، در خصوص سرانه‌ی ورزشی در تبریز نیز گفت: سرانه‌ی سالن‌های ورزشی تبریز نسبت به سایر شهرستان های استان کم است به‌طوریکه اداره کل ورزش و جوانان استان در شبستر ۱۳ سالن ورزشی  و در تبریز ۱۲ سالن ورزشی دارد که این تعداد پاسخگوی جمعیت تبریز نیست، حتی با وجود ۲۷ سالن ورزشی شهرداری نیز نمی‌توان جوابگوی نیاز ورزشی شهروندان‌مان باشیم.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه در تبریز به جز تیم نوجوانان تبریز، تیم دیگری در فوتسال بانوان وجود ندارد، گفت: بانوان فوتبالیست  تبریزی برای فعالیت در این حوزه به ناچار به شهرهای دیگر می‌روند تا به فعالیت خود ادامه دهند درحالی‌که ما استعدادهای قوی و خوبی در این حوزه داریم.
بهتاج ادامه داد: وقتی قهرمانان شاغل در شهرداری به مسابقات اعزام می‌شوند از حقوق آنها کاسته می‌شود که لازم است در این زمینه نیز اقداماتی صورت گیرد.
وی اضافه کرد: یک جوان ناشنوای تبریزی که ۷ مدال جهانی دارد در یکی از نقاط شهر سیگار می‌فروشد اما کشوری مثل نروژ سال‌ها است که تلاش می‌کند تا در زمینه‌ی ورزش ناشنوایان فقط یک مدال کسب کند، این در حالی است که تنها یک ورزشکار ما ۷ مدال کسب کرده است.
رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای شهر تبریز نیز با بیان اینکه به همت پرویز هادی عضور شورای شهر تبریز، کمیسیون ورزش و جوانان در ششمین دوره شورای اسلامی شهر تبریز ایجاد شد، گفت: مجموعاً سرانه‌ی موجود ورزشی در تبریز ۱۶ سانتی‌متر مربع برای هر شهروند است درحالیکه سرانه‌ی استاندارد طبق آیین‌نامه‌های مصوب شورای عالی معماری و شهرسازی برای تبریز بین یک متر و ۲۰ سانت تا ۲ متر است.
فریدون بابایی اقدم ادامه داد: در زمان تصویب طرح جامع، ۶۲۱ هکتار برای تبریز سرانه ورزشی تعریف کرده‌اند که در افق قابل دستیابی است که  با محاسبات موجود و شرایط امروز باید گفت در دوره چهارم اقدامات خوبی در راستای  ورزش تبریز از سوی شهرداری انجام شده اما متولی ورزش سازمان ورزش و جوانان است که  باید برخی اقدامات را پیگیری کند.
وی با بیان اینکه توزیع امکانات ورزشی یکی دیگر از دغدغه‌ها به شمار می رود، افزود: با وجود اینکه ورزش و جوانان به‌عنوان متولی اصلی به شمار می‌رود، ما در کمیسیون ورزش و جوانان شورا نیز پیگیر تمامی مشکلات و موضوعات این حوزه هستیم.
شهرام دبیری نیز با بیان اینکه تا امروز شورای شهر و شهرداری تبریز همواره در کنار اداره‌ی ورزش و جوانان بوده است، گفت: در زمینه‌ی ارائه‌ی تسهیلات و ایجاد چمن‌های مصنوعی و تبدیل کاربری‌های ورزشی همکاری‌های لازم انجام شده است.
وی ادامه داد: باید تلاش کنیم با وجود کمیسیون ورزش و جوانان هماهنگی ها را گسترش داده و از سالن‌ها و امکانات ورزشی به صورت هدفمند استفاده کنیم.
وی اظهار کرد: باید از اقدامات جزیره‌ای پرهیز کنیم تا در این حوزه شاهد توسعه و موفقیت‌های فراوان باشیم البته شورای دوره پنجم نیز در ارتباط با ورزش قهرمانی حمایت های لازم را انجام داده بود.
رئیس کمیسیون ورزش و جوانان شورای شهر تبریز نیز با اشاره به اینکه ایجاد کمیسیون ورزش واقعاً نیاز اساسی در شورای شهر بود، گفت: متاسفانه در چهار سال گذشته ورزش در تبریز نابود شد و ۴۰ تیم شهرداری که ۹۵ درصد ورزشکاران بومی و از مناطق حاشیه‌نشین بودند، از بین رفتند.
پرویزهادی ادامه داد: زمانی شاهد تحقق موضوعات خواهیم بود که سازمان ورزش احیا شود اگر این امر عملیاتی نشود، وضعیت موجود ادامه داشته و اماکن ورزشی از بین خواهد رفت.
 وی با بیان اینکه شهردار تبریز باید سیاست‌های خود را در زمینه ورزشی اعلام کند، افزود: وضعیت چمن‌های مصنوعی و سالن‌های ورزشی شهرداری مناسب نیست و  لازم است در این زمینه اقدامات اساسی صورت گیرد.
وی گفت: کارمندان ورزشکار که باید در مسابقات کشوری حضور می‌یافتند با نامه شهردار مبنی بر توقف اعزام تا زمان مشخص شدن سیاست ها از اعزام به مسابقات منع شده‌اند.
علیرضا نوای باغبان رئیس کمیسیون برنامه و بودجه‌ی شورای شهر تبریز نیز با بیان اینکه در سالجاری تنها ۲۰۰ میلیون تومان برای ورزش شهرداری هزینه شده است، گفت: در سال‌های قبل بودجه‌ی ورزشی شهرداری ۱۸ میلیارد تومان بوده اما امسال بودجه مناسبی از طرف سازمان فرهنگی و ورزشی هزینه نشده است.
اسناد مالکیت عرصه‌ی ۳۸۹ قطعه واقع در فاز دو شهرک نور اعطاء شد
در ادامه‌ی این جلسه‌ اسناد مالکیت عرصه‌ی ۳۸۹ قطعه واقع در فاز دو شهرک نور به چهار نفر به نمایندگی از شهروندان اعطاء شد.
شهرک نور (فجر) یکی از شهرک‌های نوبنیاد کلان‌شهر تبریز بوده و جزء منطقه‌ی هفت شهرداری تبریز محسوب می‌شود که پس از انقلاب اسلامی ایران احداث شده است.
لزوم کاهش شرکت‌های واسط بین شهرداری تبریز و کارکنان
در ادامه‌ی این جلسه رئیس کمیسیون سرمایه‌گذاری، گردشگری و بهبود فضای کسب و کار شورای شهر تبریز نیز طی سخنانی گفت: باید شرکت‌های واسط بین شهرداری تبریز و کارگران کاهش یابد تا حق واسطه گرفته نشود و نیروهای خدوم به حق و حقوق خود دست یابند.
سید کاظم زعفرانچیلر ادامه داد: مجموعه‌ی شورای ششم عموماً به خاطر اینکه باری بردارند به شورا آمده‌اند و هدف آنها مانع زدایی و از بین بردن غم ها است و برای رسیدن به این موضوعات از روزهای اول این دغدغه در میان اعضا وجود داشته است.
وی ادامه داد: اولین سخنان من نیز همراه با پیشنهاد طرح تکریم نیروی انسانی بود چرا که بزرگترین مجموعه‌ی خدمت‌رسان شهر شهرداری است و هر انسان منصف به این معترف است و ما می‌دانیم شهرداری از زمان تولد تا فوت انسان ۱۰۰ ها خدمت ارائه می‌کند و بیش از ۷۰ درصد این خدمات بر روی شانه‌ی نیروهای خدماتی است.
وی افزود: در مجموعه شهرداری آتشنشانان ما هم شیفت حراست می‌ایستند و هم به ماموریت می روند؛ همکاران ما در کیوسک‌های اتوبوسرانی از صبح تا شب کارت شارژ می‌کنند و می‌دانیم که امروز در مجموعه نیروهای خدمات‌رسان افرادی که زمان بیشتری خدمت ارائه می‌کنند، باید به آنها غذا داده شود اما داده نمی‌شود و کمترین حقوق کارگران که دستکش و لباس است به درستی توزیع نمی‌شود و حق لوازم التحریر نیز پرداخت نمی‌شود.
زعفرانچیلر گفت: در حوزه‌ی خدماتی به مقداری کمبود نیرو وجود دارد که همگی تحت فشار هستند درحالیکه در ادارات و ستاد نیروها انباشت شده است و این مشکلات یک از هزار هستند که آمده‌ایم این مشکلات را حل کنیم.
وی با بیان اینکه شهرداری می‌تواند با استفاده از زمین‌هایی که در اختیار دارد، برای کارکنان مسکن تامین کند، در خصوص مشکلات تبدیل وضعیت کارکنان نیز گفت: ۲ هزار سهمیه تبدیل وضعیت از بین رفته است و گاهی مواقع باید از نمایندگان مجلس نیز باید در کنار شهرداری برای احقاق حق کارگران برای تبدیل وضعیت کمک گرفت.وی ادامه داد: فردی در شهرداری وجود دارد که ۲۰ سال است به‌صورت رسمی استخدام شده و بیش از ۱۰ میلیون تومان حقوق می‌گیرد اما کم کاری می‌کند درحالیکه فرد نخبه‌ با مدرک‌ دکتری که بیشتر از آن فعالیت می‌کند، حقوق کمتری می‌گیرد که این مشکل با یکسان‌سازی حقوق حل می‌شود.
رئیس کمیسیون سرمایه‌گذاری، گردشگری و بهبود فضای کسب و کار شورای شهر تبریز گفت: برخی افراد در مجموعه شهرداری از سخنان بنده سوء برداشت کرده بودند که فکر می کردند من مخالف قشر کاگر هستم که این خلاف است و منظور بنده از مطالب بیان شده افرادی هستند که درمغازه هایشان نشسته اند و از شهرداری حقوق می‌گیرند و یا آنهایی که در شهرداری استخدام شده و در کشورهای دیگر ادامه تحصیل می دهند.
وی افزود: ما پیشنهاد کردیم شرکت های واسط بین شهرداری و کارگران کاهش یابد تا شرکت واسطه حق واسطه نگیرد تا نیروهای خدوم بیشتر به حق و حقوق خود برسند و از روز اول سعی ما این است که خدمت کارکنان شهرداری و تمام مردم شهر تبریز باشیم.وی ادامه داد: هر برنامه ای داشته باشیم به دست کارکنان شهرداری تحقق خواهد یافت و این شدنی نیست مگر با ایجاد رضایت در میان نیرو ها.
تصویب یک فوریتی طرح  تدوین آیین نامه بهره برداری و نگهداری بهینه فضاهای فرهنگی، اجتماعی و ورزشی
یک فوریت طرح الزام شهرداری تبریز به تدوین آیین نامه بهره برداری و نگهداری بهینه فضاهای فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری تبریز که به پیشنهاد رسول برگی و علیرضا نوای باغبان مطرح شده بود، تصویب و جهت بررسی به کمیسیون مربوطه ارجاع داده شد.
در ادامه اعضای شورای شهر با پرداخت غرامت به املاک تصرفی و اعمال مساعدت از بابت عوارض و جرایم  ملک قولنامه ای دو نفر از شهروندان مبنی بر لایحه شهرداری موافقت کردند.
بررسی نامه‌ی فرمانداری تبریز در خصوص طرح انسداد موقت ورود نیرو به شهرداری
روح اله رشیدی رئیس کمیسیون عمران، حمل و نقل و ترافیک شهری  در خصوص لایحه انسداد موقت ورود نیرو به شهرداری گفت: اخیراً طرح انسداد موقت ورود نیرو به شهرداری را تقدیم هیات رییسه شورای شهرکردیم تا بعد از ساماندهی وضعیت فعلی، زمینه را برای جذب نیرو از طریق آزمون فراهم سازند ولی هیأت تطبیق به آن ایراد گرفته و معلوم نیست دلیل این موضوع چیست. 
وی ادامه داد: می‌توانیم قید زمان را تا پایان ۱۴۰۰ در نظر بگیرم تا شهرداری موظف شود در این زمان سازوکار ورود نیرو را مشخص کند.
 برگی، رییس شورای اسلامی شهر هم در این رابطه بیان کرد: برنامه راهبردی و عملیاتی شهرداری تبریز در این راستا وجود دارد که در ماده ۶۱ آن مشخص شده هرگونه جذب و به کار گیری نیروی انسانی تحت هر عنوان در شهرداری و سازمان‌های تابعه ممنوع است مگر در صورت اخذ مجوز.طرح انسداد نیرو تا ۲۹ اسفند ۱۴۰۰ به شرط اینکه هرزمان شهرداری شیوه نامه جذب نیرو را ارائه کند این ممنوعیت لغو خواهد شد، به تصویب رسید.
ضرورت ارائه گزارش تبصره‌های دائمی بودجه توسط شهرداری/ حریم قانونی تبریز و روستاهای الحاقی مشخص شود
 بابایی اقدم در تذکری عنوان کرد:  برخی تفاوت‌ها در نسخه چاپی بودجه و سایت وجود دارد که باید تمامی موارد که در شورا تصویب شده یکسان باشد.
وی، بر ضرورت ارائه‌ی  گزارش تبصره‌های دائمی بودجه توسط شهرداری تاکید کرد و گفت: برخی هزینه‌ها توسط شورای آرپادره‌سی هزینه شده که اخیراً فرمانداری نامه‌ای ارسال کرده که  این هزینه ها از محل تبصره ۴۳ پرداخت شود اما هنوز معلوم نیست آرپا درسی‌ در حریم تبریز است یا خیر.
بابایی اقدم در پایان سخنان خود خاطر نشان کرد: اگر حریم قبلی تبریز به صورت قانونی پابرجاست اعلام شود تا ما بتوانیم اقدامات قانونی را انجام‌ دهیم.
 تشکیل کمیته‌ی نامگذاری تعیین و تکلیف شود
روح اله دهقان‌نژاد رئیس کمیسیون ارزیابی، تحقیق، نظارت و امور حقوقی شورا گفت: قبلا نیز گفته ایم که نام گذاری های که در چند سال گذشته در تبریز انجام شده وجهه‌ی قانونی ندارد که لازم است کمیته نامگذاری هرچه سریعتر تعیین و تکلیف شود تا این مشکل نیز برطرف شود.
وی، با تبریک روز جهانی هنرمند گفت: این روز را خصوصاً به فعالین تئاتر و موسیقی تبریک می‌گویم‌که همواره در صحنه بوده‌اند و در اسلام، هنر و در انقلاب اسلامی نقش آفرینی کرده‌اند.
وی ادامه داد: اگر سریال‌های امام علی (ع)، امام رضا(ع)، حضرت یوسف(ع) و امام حسن (ع) تهیه و موسیقی این آثار هنری ماندگار شده به سبب تلاش هنرمندان است.
این عضو شورای اسلامی شهر با بیان اینکه امروز در عالم مداحی نیز اشعاری که توسط شاعرین نوشته شده مداحان عزیز از این اشعار استفاده می‌کنند گفت: اگر در گذشته حاج غلام رضا شیعه خلص وجود داشت، امروز نیز مداحان جوان و پیرغلامان عزیز در این زمینه فعال هستند و من باتوجه یه اینکه در زمینه مداحی و تئاتر فعالیت داشته‌ام، از نزدیک با این عزیزان آشنا هستم.
وی در خصوص احیای سازمان ورزش نیز گفت: اگر می‌خواهیم برای احیای سازمان ورزش همت کنیم، باید شرکت قبلی تسویه کنیم که لازم است مراحل تسویه انجام شود.
وی ادامه داد: سازمان ورزش قبلی به امضای استاندار رسیده نه وزارت کشور که لازم است در این زمینه شفاف سازی شود.
دهقان نژاد افزود: در خصوص تعاونی مسکن کارکنان شهرداری نیز امروز این تعاونی فلج است و در یک پروژه بزرگ بیش از ۶۰۰ نفر از همکاران شهرداری گرفتار شده‌اند.
اخذ تعهد از نیروهای سبزبان و پاکبان غیر قانونی است
احد صادقی دبیر شورای شهر نیز با اشاره به تبدیل وضعیت قانونی تعدادی از نیروهای سبزبان و پاکبان گفت: طبق قانون با تبدیل وضعیت این عزیزان دیگر نمی‌توانند به کار قبلی خود بازگردند و جایگاه جدید تعریف می‌شود ولی اخیراً از برخی نفرات تعهدی خواسته شده  که ادعایی برای کار در جایگاه قانونی جدید خود نداشته باشند که این کار قانونی نیست و باید آنهایی که برخلاف قرارداد خود در جای دیگر کار می‌کنند به جای خود بازگردند.
شهرداری محل آزمون و خطا نیست
 برگی نیز در تذکری به شهردار اظهار کرد: برخلاف گفته‌ی بعضی ها، قطع همکاری با مامور به خدمت ها فقط نظر شخص بنده نیست بلکه در برنامه چشم انداز راهبردی شهرداری نیز پیش بینی شده که شهرداری نسبت به این امر اقدام کند.
وی اضافه کرد: از شهردار می‌خواهم اگر بنده روی یک نفر توصیه کردم به عموم شهروندان بیان کند، من با هیچ کس نسبتی ندارم و هرکس بگوید شخصی را توصیه کرده این خلاف است و نباید جدی گرفته شود.
وی در بخش دیگری از سخنان خود در رابطه با تغییرات اخیر مدیریتی شهرداری تبریز نیز گفت: چندی پیش انتصاباتی انجام شده است که فعلا به عنوان سرپرست انتصاب شده اند تا از مراجع ذیصلاح نیز استعلام بیاید که فعلا این اتفاق نیفتاده است؛ به‌عنوان مثال با وجود اینکه هنوز نامه‌ی موافقت آقای جوانعلی‌آذر هنوز از دانشگاه آزاد نیامده، در شهرداری مامور به خدمت شده‌ است که این می‌تواند یک تخلف اداری باشد گه قبل از آمدن نامه این فرد را به عنوان سرپرست سازمان شهرداری منصوب می‌کنیم.
وی ادامه داد: او به‌عنوان سرپرست منصوب شده است اما نامه‌های اداری با عنوان رییس سازمان فرهنگی، ورزش و اجتماعی امضا می‌شود.
برگی با اشاره به این که تصمیمات مدیران با امورات شهری ارتباط مستقیم دارد گفت:  باید در تصمیم گیری‌ها دقت شود چراکه شهرداری محل آزمون و خطا نیست و مدیران شهرداری در تصمیم‌گیری خود به ویژه امضای اسناد دقت کنند تا بعدا دچار مشکل نشوند.
برگی ادامه داد: آقای تورج روشنایی لیسانس مدیریت برنامه ریزی اجتماعی دارد و از کشور ترکیه در مقطع ارشد  رشته برنامه ریزی شهری فارع التحصیل شده است و باید عضو نظام مهندسی باشد که نیست و در مقطع دکتری در رشته جغرافیا و برنامه ریزی شهری شروع به تحصیل کرده و ناتمام گذاشته است اما همین شخص بدون داشتن سابقه‌ی اجرای در شهرداری تبریز حکم معاونت به نامش زده شده است.
انتهای پیام

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.