درخواست ۴۳ کشور برای دسترسی سریع ناظران به سین‌کیانگ
30 مهر 1400 - 11:34
شناسه : 32164
3

۴۳ کشور سازمان ملل خواستار دسترسی سریع ناظران به سین‌کیانگ در غرب چین شدند. به گزارش علنی به نقل از ایسنا، به نقل از خبرگزاری آناتولی، در بیانیه منتشر شده از سوی کمیته سوم سازمان ملل که به کمیته حقوق بشر معروف است، این ۴۳ کشور نگرانی عمیق خود را درباره اوضاع در سین‌کیانگ ابراز […]

پ
پ

۴۳ کشور سازمان ملل خواستار دسترسی سریع ناظران به سین‌کیانگ در غرب چین شدند.
به گزارش علنی به نقل از ایسنا، به نقل از خبرگزاری آناتولی، در بیانیه منتشر شده از سوی کمیته سوم سازمان ملل که به کمیته حقوق بشر معروف است، این ۴۳ کشور نگرانی عمیق خود را درباره اوضاع در سین‌کیانگ ابراز داشته و به نحوه عملکرد و نوع رفتار چین با اقلیت‌های مذهبی در منطقه مذکور اشاره کردند.
در این بیانیه به گزارش‌های یک شبکه بزرگ از “کمپ‌های بازپروری سیاسی، نقض‌های سیستماتیک حقوق بشر، عقیم سازی اجباری و محدودیت‌های شدید آزادی مذهب” اشاره شده است.
در ادامه این بیانیه ۴۳ کشور عضو سازمان ملل اعلام کردند: ما از چین می‌خواهیم تا دسترسی معنادار، سریع و بی قید و شرط را به ناظران مستقل از کمیسیونر عالی حقوق بشر و سازمان ملل و دفترش برای حضور در سین‌کیانگ بدهد و همچنین روندهای ویژه مرتبط را در نظر بگیرد.
در این بیانیه همچنین ذکر شده است: ما به دولت پکن تاکید داریم تا اجرای درست و کامل قانون را تضمین کرده و از الزامات و تعهداش بر اساس قوانین ملی و بین‌المللی مربوط به احترام به حقوق بشر تبعیت کند.
این کشورهای درخواست کننده شامل استرالیا، کانادا، آلمان، هندوراس، ایتالیا، ژاپن، نیوزیلند، مقدونیه شمالی، نروژ، لهستان، پرتغال، اسپانیا، سوئد، ترکیه، انگلیس، آمریکا و فرانسه هستند.
بر اساس داده‌های سازمان ملل، دستکم یک میلیون اویغور برخلاف خواسته‌شان در مراکز به اصطلاح “آموزش فنی” که از سوی پکن در سین‌کیانگ ایجاد شده، نگهداری می‌شوند اما جامعه بین‌الملل این مراکز را “کمپ‌های بازپروری و شست‌وشوی مغزی” می‌نامد.
دولت چین اطلاعاتی درباره اینکه چه تعداد از این کمپ‌ها در سین‌کیانگ است، با افراد در آنها چطور رفتار می‌شود یا اینکه چه تعداد از این افراد به زندگی اجتماعی برمی‌گردند، ارائه نمی‌دهد.
در حالی که سازمان ملل متحد و دیگر سازمان‌های بین‌المللی بار دیگر خواستار اجازه ورود به این اردوگاه‌ها برای بازرسی شدند، چین به تعدادی از مراکز تعیین شده اجازه داد تا توسط تعدادی از دیپلمات‌ها و روزنامه نگاران خارجی تا حدی مورد بازدید قرار بگیرند.
بسیاری از کشورها چین را به پاکسازی قومی اویغورها در سین‌کیانگ متهم می‌کنند. پکن این اتهام را قبول ندارد و آن را دروغ و ویروس سیاسی می‌داند.
انتهای پیام

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.