علنی به نقل از ایسنا/کرمانشاه مردم کرمانشاه در جریان سالهای دفاع مقدس با مال و جانشان برابر دشمن بعثی ایستادند و در کنار دیگر هموطنانمان اجازه ندادند یک وجب از خاک ایران اسلامی به بیگانگان واگذار شود.
در بیان نقش تاثیرگذار مردم کرمانشاه در دوران دفاع مقدس همین بس که رهبر فرزانه انقلاب در سفر به کرمانشاه از این استان به عنوان چهره زیبا و سینه ستبر ایران اسلامی یاد کرده و عنوان کردند جنگِ هشت ساله از این استان شروع شد و در این استان ختم شد.
کرمانشاهی ها در دوران هشت ساله جنگ تحمیلی ۳۰ هزار ایثارگر شامل ۹ هزار و ۸۰۰ شهید، ۱۹ هزار جانباز و ۱۷ و ۵۰۰ آزاده تقدیم انقلاب کردند و پرونده پرافتخارشان در دفاع از خاک وطن حسابی قطور است.
تقدیم ۸۵۰ زن شهیده، ۱۵۵۰ بانوی جانباز و ۷۵۰ شهید زیر ۱۵ سال از سندهای افتخار مردم این استان است و رتبه اول زنان جانباز کشور و دومین استانی که بیشترین تعداد زنان شهیده را تقدیم انقلاب اسلامی کرده از آن کرمانشاه است.
بیش از ۲۷ عملیات از جمله مرصاد، بازی دراز، تنگ حاجیان، محمد رسول الله (ص)، والفجر ۱۰ و مطلعالفجر طی دوران دفاع مقدس در کرمانشاه انجام شده و همچنین شهر نودشه و روستاهای زرده و دیره شهرستان دالاهو در دوران جنگ تحمیلی بمباران شیمیایی شدند و اینها همگی سندی بر ایثار و فداکاری مردم این دیار است.
به گزارش علنی به نقل از ایسنا، حسین خوشاقبال معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری کرمانشاه امروز(16 شهریور) در نشست هماهنگی برگزاری ویژه برنامههای هفته دفاع مقدس در کرمانشاه، با بیان اینکه در حق نظام و انقلاب جفا کردیم، گفت: باید با صدای رسا از ارزش های دفاع مقدس در روزهایی که هیچ کس حامی ما نبود، دفاع کنیم.
وی با بیان اینکه رزمندگان در دوران دفاع مقدس در دفاع از کیان ایران اسلامی از جانشان مایه گذاشتند، گفت: وظیفه داریم نگذاریم این روزهای پرافتخار به فراموشی سپرده شود.
خوشاقبال تاکید کرد: باید با استفاده حداکثری از فضای مجازی، یاد و خاطره روزهای سخت اما پرافتخار دوران دفاع مقدس را گرامی بداریم.
وی یادآور شد: جنگ هشت ساله جنگی نابرابر نه فقط با صدام و صدامیان بلکه با دنیای کفر بود، لذا امروز وظیفه داریم قدرشناس شهدا و پیشکسوتان دفاع مقدس باشیم.
وی سپس با اشاره به نقش مهم و تاثیرگذار مردم استان کرمانشاه در دوران دفاع مقدس، گفت: باید ایثار و از خودگذشتگی های مردم این استان را برجسته کنیم.
وی با بیان اینکه نباید بگذاریم خاطرات دوران دفاع مقدس در استان کرمانشاه در گذر زمان کهنه شده و از بین بروند، ادامه داد: جنگ تحمیلی در این استان آغاز و در همین استان خاتمه پیدا کرد، لذا این استان ظرفیت های فراوانی در حوزه دفاع مقدس دارد که باید گفته شوند.
جعفر همتی مشاور عالی استاندار کرمانشاه هم در این نشست با بیان اینکه مردم استان کرمانشاه از زن و مرد گرفته تا پیرو جوان و کودک و میانسال در جنگ تحمیلی حضور داشتند، گفت: مردم این استان در دوران دفاع مقدس با جان و مالشان در برابر دشمنان ایستادند، لذا نقششان در دفاع از خاک میهن با مردم دیگر استان ها که فقط رزمندگانشان را راهی جبهه ها می کردند، قابل قیاس نیست.
وی تاکید کرد: مردم استان کرمانشاه در دوران دفاع مقدس در عین حال که در برابر دشمن بعثی ایستادگی می کردند، در دفاع از خاک وطن در برابر ضد انقلاب نیز نقش اثرگذاری داشتند و در عین حال هیچ هزینه اضافی را در گیر و دار جنگ به نظام تحمیل نکردند، چون خانه و زندگی خود را ترک نکردند و با جان و مالشان ایستادگی کردند.
همتی ادامه داد: کرمانشاه در دوران جنگ تحمیلی 1100 بار موشک باران شد، اما مردمانش مقتدرانه در برابر دشمنان ایستادند، لذا باید نسل جوان و آیندگان قصه فداکاری و ایثار مردمان این خطه را بشنوند تا بتوانند آن همه ایثار و از خودگذشتگی را به نسل های آینده منتقل کنند.
مشاور استاندار کرمانشاه در امور ایثارگران تاکید کرد: باید خاطرات دلاوری ها و رشادت های مردم کرمانشاه در دوران دفاع مقدس ثبت و ضبط شوند.
حجت الاسلام هادی عسگری مدیر کل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان کرمانشاه نیز در ادامه این نشست با تاکید بر اهمیت معرفی حماسه آفرینان دوران دفاع مقدس، گفت: معرفی و تکریم این عزیزان می تواند نقش مهمی در ترویج فرهنگ ایثار و شهادت داشته باشد.
عسگری اشاره ای گذرا هم به وضعیت اشتغال فرزندان شهدا و ایثارگران داشت و از شرکت ها و نهادهای مختلف خواست تا سهیمه های ایثارگری را در استخدامی های خود در نظر داشته باشند.
بهرام فاضلی مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمانشاه نیز در این نشست با تاکید بر اهمیت معرفی رخدادهای دوران دفاع مقدس برای ماندگار شدن آنها در قالب زبان هنر، گفت: در این راستا تقاضای تولید یک فیلم سینمایی فاخر در رابطه با عملیات مرصاد برای تببین نقش مردم کرمانشاه در دوران دفاع مقدس و نیز خباثت های منافقین برای روشنگری نسل جوان و آیندگان را داریم.
وی اشاره ای هم به مصوبه شورای فرهنگ عمومی کشور مبنی بر نامگذاری روز پنجم مرداد به عنوان روز ملی کرمانشاه در تقویم رسمی کشور داشت و گفت: باید از هم اکنون پیگیر درج این روز در تقویم رسمی کشور و اختصاص ردیف اعتباری به این مصوبه از سوی دستگاه های مختلف باشیم تا این مناسبت مهم دفاع مقدسی استان بتواند به اهدافش در راستای معرفی نقش استان در دوران دفاع مقدس برسد.
انتهای پیام
ثبت دیدگاه