وزیر علوم با تاکید بر اهمیت گسترش تعاملات علمی با کشورهای همسایه، گفت: در این دوره، حمایت ویژهای از دیپلماسی علمی خواهیم داشت و برای تحقق مرجعیت علمی در جهان تمام تلاشمان را به کار خواهیم بست.
به گزارش علنی به نقل از ایسنا، دکتر محمدعلی زلفیگل در ارتباط آنلاین با آئین افتتاحیه پنجاه و دومین کنفرانس ریاضی ایران که توسط دانشکده ریاضی و کامپیوتر دانشگاه شهید باهنر کرمان برگزار شد، اظهار کرد: نتیجه زحمات دانشمندان علم ریاضی باعث افتخار هر ایرانی است و باید قدردان تلاشهای ارزشمند و افتخارآفرینی آنان باشیم.
دکتر زلفیگل ادامه داد: براساس آمار موسسه استنادی علوم و پایش علم و فناوری در رشته ریاضی ۶۳ هزار و ۷۷۶ مستند علمی در سطح جهان منتشر شده است که تعداد قابل توجهی از آن ارجاعات دانشمندان ایرانی است. همچنین تعداد مقالات با کیفیت دانشگاههای ایران در مجلات معتبر دنیا قابل توجه بوده است که دانشگاههای امیرکبیر، آزاد، صنعتی شریف، تهران، علم و صنعت به ترتیب در این زمینه افتخارآفرینی کردهاند که تلاشهای آنان را ارج مینهیم.
وی افزود: نکته ارزشمند در کار ریاضیدانان کشورمان این است که دارای دیپلماسی علمی هستند و این مهم باید به عنوان سرلوحه علمی سایر علوم نیز قرار گیرد.وزیر علوم، تحقیقات و فناوری اظهار کرد: مشارکت گستردهای در دانش ریاضی از کشورهای مختلف انجام شده است که نکته مهم این تعامل، متوازن بودن آن است.دکتر زلفیگل با تاکید بر اهمیت دیپلماسی علمی تصریح کرد: در این دوره از مدیریت وزارت عتف، حمایت ویژهای از دیپلماسی علمی خواهم داشت و برای تحقق مرجعیت علمی تلاش خواهم کرد تا ردیف ویژهای در بودجه سال آینده در نظر گرفته شود.وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، حمایت از مجلات علمی با کیفیت و معتبر را بسیار مهم دانست و اظهار کرد: اگر دانشمندان و انجمنهای علمی را مورد حمایت قرار دهیم و تحت حمایت نمایههای بینالمللی قرار دهیم، شاهد رشد و توسعه عالی آنان خواهیم بود.
وی همچنین ادامه داد: امتیازات ویژهای برای کسانی که در دیپلماسی علمی فعالیت کنند قائل خواهیم شد و در آئیننامه ارتقا و ترفیع اعضای هیأت علمی بازنگری خواهد شد. هر عضو هیأت علمی باید حداقل با یک گروه بینالمللی تعامل علمی داشته باشد و بزرگان و اندیشمندان دانش ریاضی باید دانشجویان خود را برای نقشآفرینی در عرصههای بینالمللی تشویق، ترغیب و راهنمایی کنند. باید در تقویم آموزشی دانشگاهها این تعاملات تسریع شود و امکان رفت و آمد اساتید و دانشگاهیان برای توسعه تعاملات علمی فراهم شود.
وی با بیان اینکه ما در قبال ۶۳۰ میلیون جمعیت کشورهای همسایه، مسئولیم گفت: علم عنکبوتوار که فقط در داخل و دور خودش باشد، اثربخشی ندارد، علم زمانی ارزشمند است که دارای تعاملات دهنده و گیرنده باشد. تعامل با کشورهای پیشرفته مهم است، اما تعامل با کشورهای همسایه نیز اهمیت بالایی دارد، چرا که اگر تعاملات علمی گسترده باشد، آنها نیز رفتارهای هم افزا خواهند داشت، وقتی از مرز بین دو کشور، دانشمندان و تاجران عبور کنند، سربازان عبور نخواهند کرد. وقتی همسایگان ما دانایی بالاتری داشته باشند، امنیت منطقه تأمین میشود.
دکتر زلفیگل با بیان اینکه دانشمندان غرورآفرین در سطح بینالملل را باید قدر دانست و بر صدر نشاند، گفت: خوشبختانه جمهوری اسلامی ایران در رشته ریاضی رتبههای خوبی دارد. در ریاضی کاربردی رتبه ۱۶ و در محاسبات ریاضی حائز رتبه ۱۲ هستیم.
سال آینده سال علوم پایه است
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با بیان اینکه، سال آینده سال علوم پایه است، اظهار کرد: از انجمن ریاضی ایران که به عنوان نگین علم ایران است، انتظار میرود در سپهر علمی جهان همچنان بدرخشد و برنامههای مفصلی برای ارائه پیشبینی کنند. ما هم در وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، به سهم خود تلاش خواهیم کرد تمام حمایت خود را از این موضوع انجام دهیم.
دکتر زلفیگل، عدم توزیع متوازن استعدادها در کشور و کاهش تمایل ورود به علوم پایه، را دو مورد از مشکلات عمده آموزش عالی کشور دانست و گفت: حتماً باید با این موضوع فکر اساسی کرد. تقویت علوم پایه نیاز به برنامهریزی فرابخشی دارد و بنده نیز در برنامههایم برای این مهم ایدههای خوبی دارم که لازم است با هماهنگی وزارت آموزش و پرورش و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کار اساسی در این زمینه انجام شود.
به نقل از وزارت علوم، عالیترین مقام وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در پایان گفت: اعتقاد دارم باید قدر علوم بنیادی و پایه را در کشورمان بیشتر بدانیم و برای حل مشکلات آنان تلاش کنیم. چرا که این علوم فراتر از زمین و زمان است و نخبهترین افراد باید در علوم پایه تحصیل کنند. ان شاءالله در سالهای آتی زمینه ورود داوطلبان دانشگاهی به علوم پایه افزایش یابد.
انتهای پیام
صفحه اصلی » گروه » اخبار بین الملل
وزیر علوم با تاکید بر اهمیت گسترش تعاملات علمی با کشورهای همسایه، گفت: در این دوره، حمایت ویژهای از دیپلماسی علمی خواهیم داشت و برای تحقق مرجعیت علمی در جهان تمام تلاشمان را به کار خواهیم بست. به گزارش علنی به نقل از ایسنا، دکتر محمدعلی زلفیگل در ارتباط آنلاین با آئین افتتاحیه پنجاه و […]
ثبت دیدگاه