راه دشوار کشورهای عربی برای عادی سازی روابط میان الجزایر و مراکش
08 شهریور 1400 - 14:37
شناسه : 23973
1

به دنبال تشدید تنش در روابط دیپلماتیک میان الجزایر و مراکش، کارشناسان روابط در دو کشور بازگشت این روابط به روال عادی خود علی رغم میانجیگری طرف های مختلف ازجمله قطر و عربستان و مصر در این زمینه را بعید دانستند. به گزارش علنی به نقل از ایسنا، شبکه الحره در گزارشی اعلام کرد که […]

پ
پ

به دنبال تشدید تنش در روابط دیپلماتیک میان الجزایر و مراکش، کارشناسان روابط در دو کشور بازگشت این روابط به روال عادی خود علی رغم میانجیگری طرف های مختلف ازجمله قطر و عربستان و مصر در این زمینه را بعید دانستند.
به گزارش علنی به نقل از ایسنا، شبکه الحره در گزارشی اعلام کرد که سلطان بن سعد المریخی، وزیر خارجه قطر چند روز پس از بحران در روابط مراکش و الجزایر با مصطفی بوطوره، سفبر الجزایر در دوحه دیدار کرد.
طبق این گزارش، این دیدار در حالی انجام شده است که کشورهای عربی دیگری نیز در تلاش برای حل و فصل اختلافات میان مراکز و الجزایر هستند.
سعید صدیقی، استاد روابط بین الملل در دانشگاه سیدی محمد بن عبدالله مراکش نوشت: علی‌رغم احتمال میانجیگری قطر برای حل و فصل بحران مذکور؛ کشورهای دیگری نیز در اتحادیه عرب در تلاش برای ایفای نقش میانجیگر در بحران روابط میان مراکش و الجزایر هستند.
صدیقی گفت که قطر، امارات و عربستان در تلاش برای ایجاد شرایط گفت‌وگو هستند، اما شرایط کلی و به ویژه مسائل پیچیده در روابط مراکش و الجزایر ما را درباره احتمال بازگشت فوری روابط میان آنها به روال عادی دچار تردید کرده است.
العید زغلامی، استاد دانشکده رسانه و ارتباطات در دانشگاه الجزایر و سخنران سابق موسسه دیپلماتیک وزارت امور خارجه این کشور، اعلام کرد که علاوه بر قطر، الجزایر نیز تماس‌های تلفنی از وزرای خارجه عربستان و مصر دریافت کرده است.
دشوار بودن تاثیر میانجیگری
چهره‌های آکادمیک مراکش و الجزایر معتقدند که حل و فصل اختلاف موجود میان دو کشور و بازگشت روابط به حالت عادی دشوار است.
صدیقی در این باره تاکید کرد: اتهامات مطرح شده متقابل میان الجزایر و مراکش مربوط به مسائل ساده و پیش پا افتاده نیست که بتوان به سادگی از آنها عبور کرد و حل و فصل این اختلافات نیازمند تلاش و زمان برای فراهم کردن زمینه ایجاد روابط بر پایه اعتماد متقابل است.
وی افزود: روابط میان دو کشور با سوء ظن و بی اعتمادی متقابل در بسیاری از مسائل از جمله موضوع صحرای غربی و مرزها و حتی روابط این دو کشور با سایر طرفها، مانند رقابت برای نفوذ در مناطق جنوبی، مسائل منطقه صحرا و همچنین روابط جدید مراکش با اسرائیل خدشه‌دار شده است، بنابراین پرونده روابط بمیان آنها پیچیده است و به راحتی قابل حل نیست.
زغلامی نیز در این باره تاکید کرد: الجزایر نیازی به میانجی‌گری ندارد زیرا مساله اکنون به تعارض منافع تبدیل شده است. عادی سازی روابط مراکش با اسرائیل برای ما منشاء ناراحتی، نگرانی و بی‌ثباتی است، به ویژه اینکه ما تنها کشور عربی هستیم که در حال حاضر مخالف اسرائیل است.
وی همچنین تصریح کرد: الجزایر هیچ گونه مانعی را برای مداخله دوستان اتحادیه عرب نمی‌بیند، اما ما می‌دانیم که اتحادیه عرب قبلاً هیچ اختلاف عربی را حل نکرده است. من همچنین فکر نمی‌کنم که الجزایر آماده پذیرش هرگونه میانجیگری باشد؛ زیرا همه چیز به حد غیرقابل تحمل رسیده است و حتی اگر میانجی‌گری اتفاق بیفتد من فکر می‌کنم که شکست خواهد خورد.
آینده روابط کنسولی
صدیقی معتقد است تنها کاری که قطر یا هر کشور دیگری می‌تواند انجام دهد این است که از بدتر شدن این روابط جلوگیری کند و وضعیت موجود را حفظ کند تا قطع روابط دیپلماتیک به قطعی روابط کنسولی نینجامد.
اما زغلامی بعید دانست که الجزایر روابط کنسولی خود را با مراکش قطع کند، چرا که به عقیده وی اتباع الجزایری در مراکش و اتباع مراکشی در الجزایر همچنان حضور دارند.
استاد دانشکده رسانه و ارتباطات در دانشگاه الجزایر خاطرنشان کرد که روابط مراکش با رژیم صهیونیستی یکی از دلایلی اصلی بود که منجر به وخامت روابط میان آنها شد.
انتهای پیام

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.